Mit gondoltok a Gombaszatrol, mint vallalkozasrol?
Hazudsz megállás nélkül, buta vagy, idegesítő és még sorolhatnám!
Ezek alapján nem nehéz emlékezni rád mesemondó :)
Egyik ismerősöm pár milliós projektje:
https://www.youtube.com/watch?v=uWj8KhOIiwA
Kérdeztem a kivitelezés után, annyit mondott hosszú távon erre nem alapozna. Inkább csak a fenntartási időszakot bírják ki.
Magunknak én is termelem itthon ( csiperke, laska és most kerültek próba oltásra, akésőbbi "üzletszerűséghez": a shitakke és ganoderma)
Ha a gombajós termőblokkot 1000 Ft-ért megveszed és terem 14-16 hétig,heti hullámokban, amivel 3 hét után már az áránál vagy, a többi "profit". A gond ezzel csak az, hogy szinte bárki meg tudja csinálni, akinek van erre megfelelő termesztési körülménye (értsd: szobahőmérséklet és pince, vagy hűvösebb sötétebb hely akár a kertben, akár a kamrában, stb.) így üzletileg nem lenne kifizetődő.
(Tényleg érdekes a sok felvetésed, A-tól Z-ig :-)) )
Még annyit, hogy erdei gomba fajoknál sokkal lassab a növekedési idő,pláne a taplóknál ( a most oltott rönkök, talán év végén hoznak valamit is majd).
Illetve nehezebben gyűjthető is. Részben emiatt is lehet magasabb ára. De ami kellene hozzá neked, gyűjtési engedély a terület tulajától és minimum őstermelői, bele foglalva a szerződés alapján a gyűjtési helyeket.
Otthon próbálkozhatsz, de ajánlom figyelmedbe Szili Istávnt. Ha ő sem kezdett bele ilyenbe, szerintem egyértelmű, hogy nem sok esély an rá, pláne, hogy a Vidékfejlesztésben a hazai és leginkább a tájfajták termesztését részesítik előnyben, nem a tájidegen típusokat.
Míg pl. az erdei gombák gyűjtése Nagykörüben is divat, mégsem élnek meg belőle. Maximum a helyi termékek közé kerül be érdekességnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!