Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit gondoltok a Gombaszatrol,...

Mit gondoltok a Gombaszatrol, mint vallalkozasrol?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam elvegeznek egy gombasz tanfolyamot, amivel bevizsgalhatnam az erdoben gyujtott gombakat, valamint magam is gyujtenem oket illetvre mestersegesen is termesztenek par atlagos fajtat, es kiprobalnek mesterseges korulmenyek kozott termreszteni erdei gombakat vagy europaban nem oshonos tipusokat. Egy nagyobb piacon lenne standom, ahol tanacsadast, ertekesitest nagyobb rendeles felvetelet vegeznem valamint online is lennek hirlevel kuldes, fotok videok keszitese egy kis kozosseget werbuvalni, akar nemzetkozit is!

2015. máj. 28. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tök mind egy 3 nap múlva már úgy is valami tök mást fogsz kitalálni. Nálad ez valami kényszerbetegség amúgy?
2015. máj. 28. 19:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Inkabb idoelutes! En amig itt irogatok fizetest kapok am! Ezt add ossze, akkor miert ne ussem el mokasan?:D amugy honnan tudjatok, hogy aranylag sokszor kerdezek (tavaly oktober ota 335 eddig pontosan) valamilyen kulcsszoval ram tudtok keresni?
2015. máj. 28. 20:01
 3/9 anonim ***** válasza:
kint van a neved -.-
2015. máj. 28. 20:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudom, direkt! De van lyan aki vissza vezeti, hogy 3 honapja ezt meg azt kerdeztem, most meg mast... Ezert nem tudom, hogy hogy emlexetek ram mindig?
2015. máj. 28. 20:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Jól van mese mondó. Elég sok kérdésedet láttam már és egyik jobban hazudtolja meg a másikat...
2015. máj. 28. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
#4 úgy, hogy naponta írsz ki hülyébbnél hülyébb kérdést.
2015. máj. 28. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Hazudsz megállás nélkül, buta vagy, idegesítő és még sorolhatnám!

Ezek alapján nem nehéz emlékezni rád mesemondó :)

2015. máj. 29. 07:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöm pár milliós projektje:

https://www.youtube.com/watch?v=uWj8KhOIiwA

Kérdeztem a kivitelezés után, annyit mondott hosszú távon erre nem alapozna. Inkább csak a fenntartási időszakot bírják ki.

Magunknak én is termelem itthon ( csiperke, laska és most kerültek próba oltásra, akésőbbi "üzletszerűséghez": a shitakke és ganoderma)

Ha a gombajós termőblokkot 1000 Ft-ért megveszed és terem 14-16 hétig,heti hullámokban, amivel 3 hét után már az áránál vagy, a többi "profit". A gond ezzel csak az, hogy szinte bárki meg tudja csinálni, akinek van erre megfelelő termesztési körülménye (értsd: szobahőmérséklet és pince, vagy hűvösebb sötétebb hely akár a kertben, akár a kamrában, stb.) így üzletileg nem lenne kifizetődő.

(Tényleg érdekes a sok felvetésed, A-tól Z-ig :-)) )

2015. máj. 29. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy erdei gomba fajoknál sokkal lassab a növekedési idő,pláne a taplóknál ( a most oltott rönkök, talán év végén hoznak valamit is majd).

Illetve nehezebben gyűjthető is. Részben emiatt is lehet magasabb ára. De ami kellene hozzá neked, gyűjtési engedély a terület tulajától és minimum őstermelői, bele foglalva a szerződés alapján a gyűjtési helyeket.

Otthon próbálkozhatsz, de ajánlom figyelmedbe Szili Istávnt. Ha ő sem kezdett bele ilyenbe, szerintem egyértelmű, hogy nem sok esély an rá, pláne, hogy a Vidékfejlesztésben a hazai és leginkább a tájfajták termesztését részesítik előnyben, nem a tájidegen típusokat.

Míg pl. az erdei gombák gyűjtése Nagykörüben is divat, mégsem élnek meg belőle. Maximum a helyi termékek közé kerül be érdekességnek.

2015. máj. 29. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!