Szerintetek lehet jövője, van rá igény?
Fiatal vagyok,de szeretnék egy vállalkozást,arra gondoltam hogy kondigépek készítése,mint fekpad,húzódzkodó haspad,scott pad stb stb .
Gépész szakon vagyok szóval nem kokány dolgokra kell gondolni.Edzeni is járok és ott jutott eszembe ilyet én is tudnék csinálni. Szerintetek lenne rá igény?
Amennyiben minőségi, tartós szerkezeteket ( esetleg könnyen szerelhető, kis helyen tárolható stb) tudsz olcsón előállítani, akkor meg tudsz belőle élni. A legjobb lenne egy jó weboldalt létrehozni, amin tudnak rendelni, illetve minden infó fent van.
A legnehezebb itt az, hogy te olcsón előállítsd. Még ha csak zártszelvény is, azt is meg kell venni, hegeszteni, fúrkálni, reszelgetni kell.
"meg az elektróda sem olcsó."
1,5es ívhegesztő pálca kilója 1000Ft
A helyedben legelőször is eltöltenék 1-2 hónapot azzal, hogy felmérem a kínálatot. (ár/érték arányok)
Nyilván nem minőségben akarsz versenyezni a nagy gyártókkal, hanem árban, amiért cserébe gyengébb minőséget fogsz kínálni. Ha kikalkuláltad, hogy az álatald előállítható fekpad termelési költsge mennyi lenne, akkor már meg tudod saccolni, hogy azt a minőségi hátrányt a potenciális ügyfélköröd tudatában kompenzálhatja-e a kedvezőbb ár.
Ehhez persze először nagyon tudatosan kell meghatároznod azt a potenciális vevőkört, akiket megcélzol. Mindenkinek ne akard kínálni, az garancia lenne kudarcra.
A műszaki ismeretek szükséges, de nem elégséges feltétel. Önmagában édeskevés, hogy meg tudod tervezni, és alkatrész gyártókkal tudsz tárgyalni. A marketing szemlélet* legalább anyira fontos tulajdonságod kell legyen, mint a száraz mérnöki ismeret, ha vállalkozóként meg is akarsz élni a munkádból.
(* a marketing szemlélet kifejezést kevesen tudják helyesen értelmezni, ennek a fogalomnak is utána kell járni többek között. Képzetlen emberek jellemzően a reklámozással azonosítják)
Értem,a reklámrészével nem is lenne gond,egy jó reklámmal a legnagyobb szart is ellehet adni ha valaki olyan adja hozzá a nevét aki elismert az adott szakmai körben.
Szerintem nekiállok nagy vonalakban megtervezni és kikalkulálni a költségeket.
"jó reklámmal a legnagyobb szart is ellehet adn"
Igen, a végfelhasználónak.
De egy kondigép esetében a végfelhasználó az te vagy, aki használod a konditeremben, a vásárlód pedig nem a végfelhasználó, hanem a terem maga. A terem tulajdonosai pedig nem az RTL klubos reklám alapján fognak gépeket venni egy új terembe, hanem:
- ár
- tartósság
- használhatóság
- minőség
- design
alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!