Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek lehet jövője, van...

Szerintetek lehet jövője, van rá igény?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok,de szeretnék egy vállalkozást,arra gondoltam hogy kondigépek készítése,mint fekpad,húzódzkodó haspad,scott pad stb stb .

Gépész szakon vagyok szóval nem kokány dolgokra kell gondolni.Edzeni is járok és ott jutott eszembe ilyet én is tudnék csinálni. Szerintetek lenne rá igény?

2015. ápr. 6. 15:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Amennyiben minőségi, tartós szerkezeteket ( esetleg könnyen szerelhető, kis helyen tárolható stb) tudsz olcsón előállítani, akkor meg tudsz belőle élni. A legjobb lenne egy jó weboldalt létrehozni, amin tudnak rendelni, illetve minden infó fent van.

A legnehezebb itt az, hogy te olcsón előállítsd. Még ha csak zártszelvény is, azt is meg kell venni, hegeszteni, fúrkálni, reszelgetni kell.

2015. ápr. 6. 16:25
 2/18 A kérdező kommentje:
Hát igen a zárt szelvény a léghúzósabb,meg az elektróda sem olcsó.
2015. ápr. 6. 16:49
 3/18 anonim ***** válasza:

"meg az elektróda sem olcsó."

1,5es ívhegesztő pálca kilója 1000Ft

2015. ápr. 6. 17:01
 4/18 A kérdező kommentje:
Hát 1 kiló az nem olyan sok mindenre elég ;)
2015. ápr. 6. 17:03
 5/18 anonim ***** válasza:
56%

A helyedben legelőször is eltöltenék 1-2 hónapot azzal, hogy felmérem a kínálatot. (ár/érték arányok)

Nyilván nem minőségben akarsz versenyezni a nagy gyártókkal, hanem árban, amiért cserébe gyengébb minőséget fogsz kínálni. Ha kikalkuláltad, hogy az álatald előállítható fekpad termelési költsge mennyi lenne, akkor már meg tudod saccolni, hogy azt a minőségi hátrányt a potenciális ügyfélköröd tudatában kompenzálhatja-e a kedvezőbb ár.

Ehhez persze először nagyon tudatosan kell meghatároznod azt a potenciális vevőkört, akiket megcélzol. Mindenkinek ne akard kínálni, az garancia lenne kudarcra.

A műszaki ismeretek szükséges, de nem elégséges feltétel. Önmagában édeskevés, hogy meg tudod tervezni, és alkatrész gyártókkal tudsz tárgyalni. A marketing szemlélet* legalább anyira fontos tulajdonságod kell legyen, mint a száraz mérnöki ismeret, ha vállalkozóként meg is akarsz élni a munkádból.

(* a marketing szemlélet kifejezést kevesen tudják helyesen értelmezni, ennek a fogalomnak is utána kell járni többek között. Képzetlen emberek jellemzően a reklámozással azonosítják)

2015. ápr. 6. 17:26
 6/18 A kérdező kommentje:

Értem,a reklámrészével nem is lenne gond,egy jó reklámmal a legnagyobb szart is ellehet adni ha valaki olyan adja hozzá a nevét aki elismert az adott szakmai körben.

Szerintem nekiállok nagy vonalakban megtervezni és kikalkulálni a költségeket.

2015. ápr. 6. 17:32
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit szólnak majd ha lemegyek a terembe és papír ceruza meg mérőszalaggal szaladgálok majd :D
2015. ápr. 6. 17:34
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

"jó reklámmal a legnagyobb szart is ellehet adn"

Igen, a végfelhasználónak.

De egy kondigép esetében a végfelhasználó az te vagy, aki használod a konditeremben, a vásárlód pedig nem a végfelhasználó, hanem a terem maga. A terem tulajdonosai pedig nem az RTL klubos reklám alapján fognak gépeket venni egy új terembe, hanem:

- ár

- tartósság

- használhatóság

- minőség

- design

alapján.

2015. ápr. 6. 17:42
 9/18 A kérdező kommentje:
Ebbe van igazság,de aki konditermet akar nyitni,az ugye nem két fillér úgy sem kisvállalkozásoktól veszi a gépet,vagy nem tudom,sokat kell még ez ügybe kérdezősködnöm :(
2015. ápr. 6. 17:55
 10/18 A kérdező kommentje:

[link]

Kb ilyet gondoltam

Ilyen 40-50 környékén elpasszolni

Egy ilyen olimpiai pad 120

2015. ápr. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!