Egy hihetetlenül gazdag emberrel fogok egy pici üzletet kötni. Hogy álljak hozzá?
Ismerősökön és más csatornákon keresztül eljutott hozzám, hogy szüksége van valamire, amit csak én tudok megadni és má régóta keres egy ilyen terméket és ahhoz kapcsolódó szolgáltatást. Kicsi dolog, néhány százezer forintos.
Kezdetnek jó, nem szabad egyből a nagy dolgokra hajtani.
Tettem neki ajánlatot, minden rendben van eddig, szóban meg is állapodtunk, az írásos dolgokat szándékosan késleltetem hogy színleljem hogy nem vagyok törtető.
Jövőhéten egy kicsit személyesebb találkozónk lesz, beszélgetünk egyet. Fel fog jönni a kérdés, hogy miért tettem neki ajánlatot. Erre 2 válasz van:
- Valami bullshit a hitről, a barátságról meg arról hogy milyen nagyszerü embernek tartom.
- Az igazság: Pénz az Isten és azzal kötök üzletet, akivel az éppen aktuális érdekelm kívánja.
Melyiket mondjam neki? Hazudjak, nyomjam a szokásos salest ahogy az átlagembereknek szoktam (el is hiszik) vagy korekten mondjam meg az igazságot?
Előbb azt írod, hogy ő keresett meg téged. Akkor ugyan miért kérdezne olyan baromságot, hogy miért tettél neki ajánlatot?
Nem mellesleg a gazdag üzletemberek döntő többsége értelmes - ezért lett gazdag és sikeres. Kb. 2 mp kell neki, hogy átlásson a bullshiten. Onnantól kezdve meg vagy:
- Untatod és pazarlod az idejét
- felbosszantod, hogy madárnak nézed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!