Azt akarom tudni hogy ha forgatókönyvet írok És kész és én oda adom egy rendeznek hogy csináljon belőle filmet és én majd abol látok pénzt a végén?
Ezzel a stílussal (akarom tudni) és ezzel a helyesírással? Viccelsz?
Nem így megy a filmgyártás. Ne írj semmit. Adj 600 milliót, s csinálnak neked filmet.
Ah, szóval ezt a kérdést itt most mi palatábláról olvassuk. Jó tudni.
Nem így működik a filmgyártás. A száz éve alatt biztosan volt utcáról beesett forgatókönyvíró, de nem ez a jellemző.
Az, hogy neked gép kell a helyesíráshoz, azt jelenti, hogy egyéb képességeid sem érik el azt a szintet, amely egy ilyen munkához szükségeltetik. Takarítónak, segédmunkásnak elegendő a tudásod. Forgatókönyvíráshoz magas szintű irodalmi képzettség is szükségeltetik. (Még egy ócska krimihez is!)
Kérlek szépen, minden segítség nélkül írj pár szót ezekről a szavakról:
plánok fajtani, kameramozgások, tempó, dialógus, szinopszis, koncepció, szituáció, karakter
Nem olyan sok és nehéz ez, hogy ne tudnád megválaszolni.
Kösz minden kinek egyedül is megoldom
Azt hitem vàlasztkapok nem pedig kritikát :'( azt hittem hogy vannak kedves emberek a földön de csak mogorva mind meg mondja a magáét hogy nelegyen kedvese sikerese.
Ha szigorúan csak a kérdésre válaszolunk, az ennyi: nem.
Tessék, ez a válasz. Most elégedett vagy?
Mesélj valamit a forgatókönyvek fajtáiról, írásának módszertanáról. Nevezz meg néhány forgatókönyvírót.
Ha meg tudod győzni a rendezőt, hogy egyáltalán a kezébe vegye a művedet, elolvassa, tetszik neki, akkor még mindig nagyon messze vagy attól, hogy pénzt láss belőle.
Egyrészt vannak olyanok, akik egyetemet, főiskolát végzett alkotók, s állandó megbízásuk van (alkalmazottak, vagy csak szerződés köti őket tartósan), illetve vannak függetlenek, de rendezővel, producerrel állandó párost alkotók. Őket nem fogják kirúgni a kedvedért.
Tegyük fel, hogy tisztességes a rendző, a forgatókönyved jó, s nem nyúlja le.
De hol a pénz? Iszonyú sokba kerül még egy minimális költségvetésű is. Meggyőzeted a rendezőt. OK. Meg kell győznötök valakit, aki ad hozzá pénzt. S még van jó pár alapfeltétel.
Elkészül a film. Bemutatják. Ha bevételt termel, akkor abból részedehetsz. Ha nem, akkor így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!