Ha van ötletem egy kis vállalkozásra, de nincs tőkém, akkor hogyan lehetne szerezni hozzá pénzt?
Bankrabláson kívül. :)
Kéne keresnem egy pályázatírót?
Vagy csak a banki hitelek vannak?
Most a csapból is az MNB növekedési hitele folyik 2.5%-os THM-mel, pont ilyen célokra.
Vagy keresel egy befektetőt, lényegében ugyanaz mintha hitelt vennél fel csak máshogy hívják.
egy bolt, vidéki kisvárosban. Olyan áruval, amiről tudom, hogy keresik, de nincs, aki ezzel foglalkozott meghalt, és nem vitte tovább senki a boltját...
És szeretném helyi kézművesek termékeit árulni.
Nem tudom, hogy önkormányzatoknál szokott-e lenni valami.
Több lehetőség is van:
- Befektetőt keresel, aki a vállalkozáshoz szükséges pénz egy részét állja, s így később a jövedelemből is részesedik. (ez tulajdonképpen lehet barát vagy családtag is, vagy akár egy másik vállalkozó)
- Megkeresel néhány lehetséges vevőt és előre kér
- A jelenlegi munkádat folytatva félreraksz mindig valamennyi pénzt, és ha eléri a szükséges szintet a megtakarításod, elindítod a vállalkozást
- Megkeresed a lehetséges vevőidet és megmondod, hogy 2/3/stb. hónap múlva leszállítod az árut, csak fizessenek előre. Ha elég pénzt szedsz össze a módszerrel, akkor gyakorlatilag nulla saját befektetésessel is elindíthatod a vállalkozásodat.
- Megpróbálhatod úgy is elindítani, hogy minél kevesebb befektetés keljen hozzá, tehát például eleinte nem lenne külön üzlethelyiséged, hanem otthonról árulnál, esetleg eleinte (ha van) a munkádat sem hagyod abba, hanem mellette elindítod szabadidődben a vállalkozást és ha eléggé beindult, átállsz rá teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!