Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ez adócsalásnak minősül?

Ez adócsalásnak minősül?

Figyelt kérdés

Elhagynám az országot, de hogy a hallgatói szerződés szerint ne kelljen 13 milliót visszafizetnem a 6 éves orvosi diplomáért csinálnék egy KFT-t ahova felveszem magamat ügyvezetőnek, és minimálbérre foglalkoztatom magam papíron, én meg a KFT-mtől veszek valami bagatell címen pl tanácsokat, és fizetem a járulékot meg minden vackot. Amit én nem kapok vissza az kb a járulék amit megkap az állam.

Ez az egész 6 éves munkaviszony kerülne nekem kb 1,5 millió ftnyi járulékba, ami mégse 13 millió.

2014. nov. 8. 13:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

ma 09:52

Nem feltétlen lenne társas vállalkozó, sőt esetében nem lenne az, mert az ügyvezetést munkaviszonyban látná el:

"2.) Gazdasági társaság ügyvezetője e tevékenységét munkaszerződés alapján látja el, s emellett a társaság tevékenységében személyesen közreműködik. Munkaszerződése alapján ügyvezetői tevékenységéért havi 120 000 forint munkadíjban részesül. Tagsági jogviszonya alapján a tárgyhónapban nem vesz fel személyes közreműködés alapján kiosztott jövedelmet. Az előbbiekben részletezett szabályok alapján a társaság az ügyvezetői teendők ellátásáért kifizetett 120 000 forint után 27 százalék szociális hozzájárulási adót, s 1,5 százalék szakképzési hozzájárulást köteles fizetni, az ügyvezető pedig a bruttó munkabér után 8, 5 százalék egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot, s 10 százalék nyugdíjjárulékot fizet (Lásd Tbj. 31. § (4) bekezdés és Szocho 458. §). Tagsági jogviszonya után sem a társaságnak, sem a tagnak nincs közteher fizetési kötelezettsége, mivel a tárgyhónapban nem történt járulék/szociális hozzájárulási adó alapját képező jövedelem kifizetés."

[link]

El tudja látni, mert lehet párhuzamos munkaviszonya különböző országokban (is):

"Egy másik tagállamban is munkavállalóként dolgozó, magyarországi lakóhellyel rendelkező munkavállalóra a magyar társadalombiztosítási szabályokat akkor lehet alkalmazni,

a) ha a magyarországi munkavállaló belföldön fennálló munkaviszonyának munkaideje illetve munkabére eléri az összes munkaidő, illetve munkabér 25 százalékát, illetve

b) ha mindegyik tagállamban különböző munkáltatók alkalmazzák."

[link]

Nem is azon bukik meg, hogy munkaviszonyban látja el az ügyvezetést és mellette van külföldön is munkaviszonya, hanem a NAV ellenőrzésen, ahol secperc alatt kiforgatják, hogy a KFTje nem végez valós tevékenységet, fiktív számlákat állít ki. Innen csak egy hajszál, hogy mindezt a visszafizetési kötelezettség megúszása miatt.

2014. nov. 9. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!