Ez adócsalásnak minősül?
Elhagynám az országot, de hogy a hallgatói szerződés szerint ne kelljen 13 milliót visszafizetnem a 6 éves orvosi diplomáért csinálnék egy KFT-t ahova felveszem magamat ügyvezetőnek, és minimálbérre foglalkoztatom magam papíron, én meg a KFT-mtől veszek valami bagatell címen pl tanácsokat, és fizetem a járulékot meg minden vackot. Amit én nem kapok vissza az kb a járulék amit megkap az állam.
Ez az egész 6 éves munkaviszony kerülne nekem kb 1,5 millió ftnyi járulékba, ami mégse 13 millió.
ma 09:52
Nem feltétlen lenne társas vállalkozó, sőt esetében nem lenne az, mert az ügyvezetést munkaviszonyban látná el:
"2.) Gazdasági társaság ügyvezetője e tevékenységét munkaszerződés alapján látja el, s emellett a társaság tevékenységében személyesen közreműködik. Munkaszerződése alapján ügyvezetői tevékenységéért havi 120 000 forint munkadíjban részesül. Tagsági jogviszonya alapján a tárgyhónapban nem vesz fel személyes közreműködés alapján kiosztott jövedelmet. Az előbbiekben részletezett szabályok alapján a társaság az ügyvezetői teendők ellátásáért kifizetett 120 000 forint után 27 százalék szociális hozzájárulási adót, s 1,5 százalék szakképzési hozzájárulást köteles fizetni, az ügyvezető pedig a bruttó munkabér után 8, 5 százalék egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot, s 10 százalék nyugdíjjárulékot fizet (Lásd Tbj. 31. § (4) bekezdés és Szocho 458. §). Tagsági jogviszonya után sem a társaságnak, sem a tagnak nincs közteher fizetési kötelezettsége, mivel a tárgyhónapban nem történt járulék/szociális hozzájárulási adó alapját képező jövedelem kifizetés."
El tudja látni, mert lehet párhuzamos munkaviszonya különböző országokban (is):
"Egy másik tagállamban is munkavállalóként dolgozó, magyarországi lakóhellyel rendelkező munkavállalóra a magyar társadalombiztosítási szabályokat akkor lehet alkalmazni,
a) ha a magyarországi munkavállaló belföldön fennálló munkaviszonyának munkaideje illetve munkabére eléri az összes munkaidő, illetve munkabér 25 százalékát, illetve
b) ha mindegyik tagállamban különböző munkáltatók alkalmazzák."
Nem is azon bukik meg, hogy munkaviszonyban látja el az ügyvezetést és mellette van külföldön is munkaviszonya, hanem a NAV ellenőrzésen, ahol secperc alatt kiforgatják, hogy a KFTje nem végez valós tevékenységet, fiktív számlákat állít ki. Innen csak egy hajszál, hogy mindezt a visszafizetési kötelezettség megúszása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!