Nagyságrendileg mennyibe kerülne egy kebab-os vagy egy salátázó büfé nyitása, üzemeltetése?
Kell:
Vállalkozó engedély
Tűzoltóságtól engedély
meg még 2-3 engedély biztosan kell!
Ja meg ANTSZ engedély.
Ezen kívül kell egy alkalmazott akinek van szakképesítése. Ha nincs fel kell venned egyet különben megbüntetnek, és lehet hogy rosszul tudom, de csak akkor üzemelhet (lehet nyitva) a büfé amennyiben a szakképsítéssel rendelkező dolgozó is ott van. (valami ilyesmit hallottam nem biztos)
Akkor a bérleti díj általában helytől függ legyen kb 60.000 ft/hó. Akkor vegyél bele minimum 4-5 asztal Legyen darabja max 10.000 ft+székek is kellenek. Akkor kell egy kiszolgálópult, legalább 3-4 hűtő 1 az italoknak, 1 hústermékeknek, 1 tejtermékeknek és talán külön kell tárolni a zöldségeket is. Kellenek berendezések, egy nagyobb kebab sütő is, az sem 2 ft. Aztán kellenek még tányérok, poharak evőeszközök. Aztán kell még mosogató is ha jól tudom 2 db 1 a mosás és 1 a tisztavizes öblítésnek, meg lehet még 1 a száradás miatt. Aztán ott vannak még a polcok/szekrények, amelyekben tárolod a tányért, meg többit. Ehhez még vágd hozzá, az alkalmazottak bérét, mert gondolom, nem te fogsz egyedül kiszolgálni és mosogatni egyszerre. Kell oda minimum 4 alkalmazott! 1 pénztáros/pultos (aki lehet pincér is) 1 szakács, 1 mosogató, 1 takarító. Vagy mosogató helyett veszel ipari mosogatógépet.
Szóval ez minimum 3.000.000-4.000.000 ft!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!