Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van itt MLM-ben dolgozó férfi...

Van itt MLM-ben dolgozó férfi vagy nő?

Figyelt kérdés

Megírnátok, hogy melyik cégnél vagytok és mióta és milyen hatást gyakorolt a cégetekre és a saját jutalékotokra a válság? Megéreztétek?

Hogy' reagált a cégetek? Emelte a jutalékot? Vezetett be ösztönzőket? Írnátok erről néhány mondatot?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. jan. 22. 18:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
De konkrétan egyáltalán mi a feladatotok?Hogy telik egy munkanapotok?Mit is kell csinálnotok?Bocs de teljesen ismeretlen nekem ez az egész,bár nagyon érdekelne.Mint pl.a tuppervare,zepter?avon?oriflame?Ezek is mlm formában működnek,vagy teljesen rosszul gondolom de akkor mondjatok konkrétat pl.márkanevet.
2010. febr. 8. 13:10
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló!

MLM rendszerben termékeket és szolgáltatásokat értékesítenek. Ez hálózati piacszervezés.

A Multi Level Marketing vállalkozás, azaz 'Sok Szintű Kereskedelem', amiben sajátos reklámozási és kereskedelmi formát használva növelik a termékeladási forgalmat, mégpedig úgy, hogy nem reklámoznak a médiában, így a ki nem fizetett sok milliós reklámköltségeket a termékek fejlesztésére, kutatásokra és a dolgozók átlagon felüli bérezésére fordítja a cég. Vannak már olyan MLM cégek, melyek reklámoznak a médiákban is, ott a sok-sok millió kifizetett reklámköltség-forint csökkenti a fizetésekre, fejlesztésekre, befektetésekre fordítható összeget. Sajnos sok ismerősöm sínylette már meg, hogy az ő bevétele csökkent, amikor a cég új marketingstratégiája révén bekerült a médiába.

Ilyen Multi (sokszoros) rendszerben dolgoznak a Franchise-ok (Mc.Donalds, Burger King, stb.), a multi áruházak (Cora, Mertro, Bricostore, stb.), a benzinkutak (Shell, MOL, Agip, stb.) és a drogériák is (Rossmann, DM, Müller, stb.). Azaz, a világon bárhová mész, mindenütt van belőlük, mindenütt ugyanúgy néz ki, egyforma a minőség és hasonló az árfekvés.

Annyi a különbség, hogy ha bemész bármelyik üzletbe venni mondjuk egy fogkrémet és tusfürdőt, azt kidobod a kukába, ha elfogyott és nem történik semmi, veszed a következőt. Ha ezt mlm rendszerben teszed, akkor visszakapsz a vásárlásaidból pénzt. Ráadásul, ha meg vagy vele elégedve és ajánlod másnak, mint bármi egyebet (pl. filmet, könyvet, nőgyógyászt...), akkor abból is pénzt kapsz vissza, míg a hagyományos üzletek ilyen módon nem hálálják meg az ajánlást, csak akkor kaphatsz valamilyen "jutalmat", ha vásárolsz.

Mit gondolsz? Jó lenne a Tesco zokniforgalmának 1 %-ból részesülni? NA ilyen elven működik az MLM.

Az viszont nagyon fontos, hogy mielőtt ilyen üzletbe belevágsz, nézd meg mennyire stabil a cég, milyen minőségű és minősítésű termékei vannak, milyen a jutalákrendszer és a marketing startégia, van-e visszaesés, jogdíj...stb...

Gondolom hallottál az utóbbi két botrányról? (Sciennet, Freedom Rocks) Sajnos ma is vannak olyan cégek, amelyek piramis rendszeren lehúzzák az embert és csak látszólag van közük az mlm-hez. A stabilitás azért fontos, mert egy 2-3 éves cégről senki sem tudja megmondani, mi lesz a sorsa, úgy működik-e ahogy kell neki.

Azt nem tudom, hogy más MLM-ben dolgozóknak hogy' telnek a dolgos hétköznapok, csak a sajátomat tudom neked leírni. A mi munkánk az, hogy rekámozzuk a céget és termékeit, szolgáltatásait úgy, hogy ajánljuk másoknak azt, amit már mi magunk is kipróbáltunk. Ezért vagyunk hitelesek.

Az ajánlások mellett rendszeresen járunk a cég által biztosított ingyenes képzésekre, sőt náunk a felső vonalunk (vezetők) külön is szervez ilyeneket.

Vannak elismerő rendezvényeink (SikernapoK), mert minden elért eredményt meghálál a cég különböző eszközökkel.

Én általában reggel elintézem otthon a dolgaimat, majd találkozom a kedves ismerőseimmel (hála istennek egyre több van), és beszélgetek velük, mint bármikor máskor.

Nálatok ez hogy' zajlik a barátaiddal, rokonaiddal?

Nálunk ugyanúgy kell elképzelni.

Elmeséli, hogy mi a baja pl. az anyukájának, vagy hogy el szeretne valahova utazni és keres valami jó ajánlatot. Én meg erre ajánlok neki kifejezetten az ő problémájára megoldást. Nekem jó, mert segítek a barátomnak, neki jó, mert megoldódik a gondja. És nem tukmálok rá semmit, csak segítek. Ha tetszik neki elfogadja, ha nem, akkor nem.

Nekünk pont ettől működik az egész.

Remélem segítettem, szép napot kívánok!

2010. febr. 9. 10:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Pontosan 3 hónapja találkoztam egy olyan céggel, ami alapjaiban megváltoztatta a hozzáállásomat az olyan cégek iránt, amik mlm alapon működnek. Középkorúként bőven volt alkalmam megismerni szinte az összes ilyen jellegű céget kishazánkban, mindegyiket elutasítottam, mert nem éreztem közel hozzám egyik tevékenységet se, de most olyannal találkoztam, ami engem is megnyert magának.

Nem bántam meg, mert már most látszik, válság ide, válság oda, iszonyatos ütemben fejlődik a cég.

Eddig pl én semmit nem dolgoztam az üzletépítésben, mégis nyertem rajta 2000 eurót! Ilyen mlm-mel pl eddig még sose találkoztam!

2010. febr. 11. 11:21
 14/15 anonim válasza:

Egy kicsit inkább belemerülnék az anyagi oldalába. Minden hálózatban a termék eladási árát a termék előállítási ára, a hálózat működési költsége, valamint a munkatársak jutaléka határozza meg.

Vannak hálózatok ahol a nagy nyereséggel kecsegtetik az embereket ahol az eladási ár 70-90%-a munkatársi jutalék. De ezért a termék drága lesz, kevés üzletet eredményezhet és a gondolat, hogy lehúzta az embert, aki önt tisztelte meg vásárlásával. Ennek az üzleti stratégiáknak következménye az, hogy a hálózatban csak azok keresnek akik elsőkként csatlakoztak, és rövid felfutás után gyors leépüléssel megszűnnek.

Érdemes megnézni milyen termékek találhatók a hálózatban. Hogy folyamatos, vagy egyszeri vásárlókat eredményez?

Valamint a termék eredménye kézzel fogható, vagy szubjektív.

De van ahol elsődleges cél, hogy a vevő elégedett legyen. Mért ez az első? Mert az elégedett vevő a visszajáró vásárló.

Ez csak egy kiindulópont a gondolatoknak, de létezik jó MLM hálózat.

2011. febr. 2. 21:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Úgy látom elég jók a tapasztalatok MLM téren.

Én is keresek valami másodállást, mert sajnos a fizetésem a 8 órás melóm mellett nem sok.

Kérlek benneteket ha az a cég, ahol ti dolgoztok valóban működik és nem terméket kell árulni írjatok nekem egy privit és segítsünk egymáson.

köszi

2011. febr. 4. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!