Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha katás egyéni vállalkozó...

Ha katás egyéni vállalkozó vagyok akkor írhatok szerződést, vagy kell hozzá ügyvéd?

Figyelt kérdés
Továbbá van e valamilyen formai követelmény, vagy virágnyelven is írhatom? Hivatalosnak minősül, ha emailbe elküldöm neki ő aláírja lefényképezi és elküldi nekem? A számla kiadása megoldható így, hogy kitöltöm fotózom és elküldöm, vagy muszáj postázni?
2014. szept. 1. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Számlából eredeti csak, lekönyvelheted a fényképről, de meg kell lenni az eredetinek.

Szerződés azért fontos az ügyvéd, hogy jogilag megáll-e. Nem fontos.

Viszont abból szintén eredeti kell mindkét félnek és 2 tanú hozzá a biztonság kedvéért.

2014. szept. 1. 14:38
 2/7 A kérdező kommentje:
É sha nem szerződés hanem nyilatkozat h elfogadj a aszolgáltatásom feltételeit?
2014. szept. 1. 15:56
 3/7 A kérdező kommentje:
de a számlát ugy értem, h én kitöltöm aze redeti példányt, d eő csak fényképes formában kapja meg emailben. nincs neki kipostázva.
2014. szept. 1. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Ki kell postáznod, szerződést is kötni kell, ezek nélkül érvénytelen a szolgáltatás. Egy ellenőrzésre kiderül, berántanak téged is utána, aztán magyarázhatod a NAV-nál, hogy miért nem adtál számlát.
2014. szept. 1. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze miután rád veretek 2 millió bírságot.

Neki is kell az eredeti.

És ha Nav-os? Navosok is csinálnak próbavásárlást, sőt ők a legkomplikáltabb vevők...

De, ahogy érzed.

2014. szept. 1. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:

A szerződés kötelező 200 ezer Ft felett, de ha az ügyfél miatt úgy érzed, akkor 5 ezer forintról is írhatsz. A szerződés lényege a megállapodás. A szerződés alapfeltételeit a ptk rögzíti. Amennyiben ettől el akartok térni, akkor azt érdemes leírni. Ha ez virágnyelven történik, akkor az ügyfél rossz esetben nem írja alá, tehát érdemes jól megfogalmazni.

A szerződést mindkét félnek alá kell írni. A számlát eredetiben (1. példány) oda kell adni. Ha el akarod előre küldeni, akkor másolat is elég, de mindenképp át kell adni az eredetit, mert az alapján tud a másik fél könyvelni. Illetve magánszemély esetén ezzel tudja a szolgáltatás elvégzését igazolni az ügyfél (garancia, jótállás stb).

2014. szept. 3. 15:08
 7/7 A kérdező kommentje:
magáns zeméyleknek lenne 1-től 4 ezerig tarjedő összeg és soknak. Akkor postázni kell, mert itt távolság miatt csak bankártyás fizetés lehetséges. Személyesen nem is találkozunk. És ha nem szerződést iratok, hanem nyilatkozatot? De egyébként ha nem kötelező a szerződés 200 ezer összeg alatt, akkor igazábol két embernek sem kötelező aláírni... Egy konkurencviám egyébklént így csinálja, elküldi aszerződést és az ügyfele aláírva visszaküldi neki. Tudom mert írtam neki h érdekelne azsolgáltatás aés erre külkdte el az ajánlatot. Ebből gondolom, hogy ez így helytáll. De mivel azt mondjátok, lehet, hogy mégsem.
2014. szept. 4. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!