Van egy 18 ha termőföldem. Jó, ha ezt tenném vele?
"5ha földön teljes aranykorona értéke 38,6, tehát 8AK alatt volt, lett 5,2t/ha kukorica, 60Ft/kg-ért ment el, a támogatáson felül 75 000-be került, nem dolgozunk bérmunkában csináltatunk mindent 2 őstermelőivel."
Utolsó téged sem értelek. A mélyszántás, a boronálás, a VETŐMAG (fémzáras), a műtrágyázás, a gyomirtás, a betakarítás nálam nem jön ki akkora összegből amit te leírsz (5x69.000Ft + 75.000ft) 420.000Ft-ból.
"Mert 1ha egységre vonatkozott nem pedig 5ha-ra, (nem gondoltam, hogy ebből baj lesz) remélem így már érthetőbb."
Így viszont szinte alig marad rajta valamicske haszon...
Hát nem tudom neked ez mit jelent pontosan, nem ismerem a költekezési szokásaidat, a vagyonod méretét.
Nos (5,2*60 000-75 000)*5 = 1 185 000Ft-ot jelent 5ha-on, neked 18 van ez 4 266 000Ft/év, nem vetted figyelembe továbbá, hogy neked 3xAK-s a földed, valamint ebből te már adózol is, de jó kiindulási alap.
Ahogy korábban is írtam lehet, hogy ez az összeg neked semmi, csak aprópénz, mindenkinek mások az igényei...
"Nos (5,2*60 000-75 000)*5 = 1 185 000Ft-ot jelent 5ha-on"
Ez mind oké. De ugye ehhez számold hozzá a terület alapút (360.000,-Ft) is mint kiadást, továbbá a mélyszántás, a boronálás, a VETŐMAG (fémzáras), a műtrágyázás, a gyomirtás, a betakarítás költségeit. Pláne, hogy bérbe csinálod. Így igazából szerintem nem sokkal több tényleges haszon, mintha nem csinálnál semmit csak felvennéd a támogatást.....
Jó a művelési költségekkel elszámoltam magam, hisz a 75 ezer meg a területalapú fedezi ezt.
Szóval 5 ha-ról, amit írtál 1.118.000 ft az már a haszon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!