Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit tudtok a paulownia fárol...

Mit tudtok a paulownia fárol (császárfa)? Tényleg annyira jó befektetés amennyire mondják?

Figyelt kérdés
Állítólag nagyon gyorsan növő fa és nálunk is könnyen megél.Érdemes e foglalkozni vele?Mennyibe kerül egy kifejlett fa ? Könnyen el lehet adni ?

2014. aug. 7. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Én vettem egyet , nem igazán vált be , ugyanolyan gyorsan nő, mint az ugyanakkor ültetett akác.

Kérdés , hogy mi lesz vele , ha jön a mínusz 15 , na , ez majd kiderül...Gondolj bele , ültetsz egy hektárt , jön egy keményebb tél és elfagy az egész....

Valószínű akkor nőne gyorsabban , ha csepegtető öntözőrendszert telepítenek mellé és folyamatosan trágyázzák , de ezek megdobják a költségeket.

Mindenesetre attól tartok , hogy nem ez a fa fogja megváltani Magyarországot , az enyém egyelőre inkább egy nagy gazra emlékeztet , nem fára....

Csemetét az interneten 1500-3000 Ft. - ért árulnak , postán küldik.

Egyébként elég érdekesen néz ki a kertben a nagy leveleivel , mindenki megnézi , aki elmegy az utcán.

Én is nagyon lelkes voltam , de ma már úgy gondolom , hogy inkább akác , vagy energianád (bár nem sokat tudok róla ), ezek jobban megfelelnek a magyar éghajlatnak!

2014. aug. 8. 19:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat.

Azt olvastam róla,hogy birja a hideget,akár -30 fokig is.Egy-két csemetét lehet ültetek próbaként,de nagy területet nem ültetek be,így elsőre.

2014. aug. 9. 15:08
 3/6 anonim válasza:
Szia! Nekem föld szinéig elpusztult egy, vagy a szomszédom gliakázása, vagy egyszerűen a fagy miatt. Tavasszal ültettem, kb. 60 cm magas volt őszre, majd elpusztult.Illetve csak azt hittem. Tavasszal, mikor kimentem a telekre az első fűnyíráshoz, megtaláltam, véletlen a nagy gazban. Nyár végére, szeptember elejére alkar vastag törzse volt, és 2 m feletti magasság... Remélem, idén nem kezdi megint a padló szinttő..:D:D több helyen olvastam, hogy vissza kell vágni, én nem mertem volna, megtörtént magától, így a gyökérzet megerősödött. A nagy vízigény is fontos lehet, napi sima 1-2 vödör víz...:D
2015. jan. 16. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Én palántát vettem postán , kiültettem , visszavágtam ( tövig ) , nyáron megnőtt 1,6 m - re , ősszel lehullottak a levelei , most úgy néz ki , mint egy földből kiálló bambuszbot....

Kíváncsi vagyok , hogy nyáron mi lesz vele.....

2015. jan. 16. 18:49
 5/6 anonim válasza:
Paulownia és Paulownia között is van különbség! Oké, hogy gyorsan nőnek, de nem mindegyik ugyanolyan. Nekünk Oxyfa van (Paulownia clon in vitro 112), az röhögve kibírta a fagyokat, és nagyon nő! Gondolom, nem véletlen, hogy csak ez a Paulownia típus kapott nemzetközileg elismert európai útlevelet és kereskedelmi engedélyt... Én az Oxyfát nyugodt szívvel ajánlom, a császárfáról nincs személyes tapasztalatom!
2015. jan. 21. 20:50
 6/6 anonim válasza:

A paulownia sok változata megtalálható már Magyarországon.

Ezt érdemes megnézni: www.paulowniafa.hu

Az oxyfa fantázianév, spanyol vérvonal.

2015. jan. 25. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!