Mit tudtok a paulownia fárol (császárfa)? Tényleg annyira jó befektetés amennyire mondják?
Én vettem egyet , nem igazán vált be , ugyanolyan gyorsan nő, mint az ugyanakkor ültetett akác.
Kérdés , hogy mi lesz vele , ha jön a mínusz 15 , na , ez majd kiderül...Gondolj bele , ültetsz egy hektárt , jön egy keményebb tél és elfagy az egész....
Valószínű akkor nőne gyorsabban , ha csepegtető öntözőrendszert telepítenek mellé és folyamatosan trágyázzák , de ezek megdobják a költségeket.
Mindenesetre attól tartok , hogy nem ez a fa fogja megváltani Magyarországot , az enyém egyelőre inkább egy nagy gazra emlékeztet , nem fára....
Csemetét az interneten 1500-3000 Ft. - ért árulnak , postán küldik.
Egyébként elég érdekesen néz ki a kertben a nagy leveleivel , mindenki megnézi , aki elmegy az utcán.
Én is nagyon lelkes voltam , de ma már úgy gondolom , hogy inkább akác , vagy energianád (bár nem sokat tudok róla ), ezek jobban megfelelnek a magyar éghajlatnak!
Köszi a válaszodat.
Azt olvastam róla,hogy birja a hideget,akár -30 fokig is.Egy-két csemetét lehet ültetek próbaként,de nagy területet nem ültetek be,így elsőre.
Én palántát vettem postán , kiültettem , visszavágtam ( tövig ) , nyáron megnőtt 1,6 m - re , ősszel lehullottak a levelei , most úgy néz ki , mint egy földből kiálló bambuszbot....
Kíváncsi vagyok , hogy nyáron mi lesz vele.....
A paulownia sok változata megtalálható már Magyarországon.
Ezt érdemes megnézni: www.paulowniafa.hu
Az oxyfa fantázianév, spanyol vérvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!