Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 1 M forint tőkéből vállalkozás...

1 M forint tőkéből vállalkozás? Mibe nem fulladunk bele ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
Egy ingatlan eladásából 1 M ft készpénzünk lett... Tudjuk, hogy ez nagyon kevés pénz, mégis szeretnénk vállalkozni... Mibe érdemes ma belefogni? Kérlek titeket, csak normális választ írjatok! Köszi! Egy szegény fiatal pár.
2010. jan. 10. 21:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Őszintém most? Semmibe. Minden nagyon rizikós. Fektesd be másba.
2010. jan. 10. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs kész konkrét és nagy bomba ötletetek, akkor egyelőre pihentessétek ezt a pénzt valami befektetésben, kamatoztassátok, hogy aztán ha jön a nagy ötlet, akkor legyen.

Figyelj, nem az számít, hogy látszólag mi megy jól, hanem az, hogy ti miben vagytok jobbak, mint más, ez az, ami nem mindegy. Rengeteg az üzletkötő pl. de aki nem csinálja jól, annak max. néhány ezer Ft bevétele van belőle, aki viszont nagyon jó benne, az akár többszázezret is leakaszthat.

2010. jan. 10. 21:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem rossz a megközelítés.

elsőnek azt kell felmérni, hogy miben vagy jobb, mint a többiek. aztán jön a piacfelmérés. aztán jön a kalkuláció és esetleges megvalósítás.

2010. jan. 10. 21:49
 4/13 anonim válasza:

Nemtom hogy mennyire jó az anyagi helyzetetek.Ha mindenképp valami vállalkozást akartok ami hoz valamennyi keresetet akkor tudnám ajánlani pl. állateledel bolt nyitását. De ez attol is függ hogy milyen környéken laktok ,lenne e rá szükség egyáltalán. Egyik ismerősöméknek megszünt a munkahelye ők belefogtak ebbe , és havi szinten 70-80 ezer ftot megkeresnek a állatboltal, és ki se kell menniük otthonrol, mert a garázsukat alakitották át:)

Azt nemtudom mennyi tőke kellett hozzá de nem olyan sok!

2010. jan. 10. 22:40
 5/13 anonim válasza:
Vendéglátás... vmi zenés szórakozóhely, persze jó helyen:)
2010. jan. 10. 22:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

1.) NE főállásban legyetek vállalkozók, hanem mellékállásban (így jóval kevesebb a teher)...

2.) Nyissatok webáruházat a neten (ehhez nem kell boltot bérelni, csak egy tárhelyet és domaint)...

3.) Áruljatok gyerekruhákat, csecsemőápolási cuccokat (ezt a legnehezebb körülmények közt is megveszik a szülők, nagyszülők) vagy kurrens ránctalanítókrémeket, cellulitisz elleni szereket vagy tankönyveket (ezeket mindig megveszik!)...

4.) Nem feltétlenül kell nektek felhalmozni a raktárkészletet, hanem csatlakozzatok nagykerekhez, az ő termékeiket adjátok tovább némi haszonnal...

5.) A webáruház nem igényel állandó felügyeletet, automatikusan felveszi a megrendeléseket egész nap, nektek elég napi 1-2 órát foglalkozni vele (ha már nagy a forgalom, lehet főállásban is)...

- A pénzeteket meg tartalékoljátok "rossz napokra"... :D

=====================

Ha nem értetek a programozáshoz, számítógéphez, az sem baj, mert manapság már rengeteg cég kínál KÉSZ webshopot, amit csak használni kell!

A termékeket beírni semmiféle számítógépes ismeretet nem igényel, bárki meg tudja csinálni.

2010. jan. 10. 22:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolóval teljesen egyetértek és én a saját környezetmről tudok beszámolni etéren hogy még aki szegényebb is az is a gyerektől nem sajnálja a pénzt...etetőszék, babakocsitól kezdve a babaruhákig..

És nagyon sok olyan kisgyerekes anya van (mint pl. én is) :) hogy nem nagyvárosban lakunk, így nagyon kicsi a kínálat amihez hozzájutunk és én szinte mindent webáruházból rendeltem a gyerekeknek.És tudom magamról is h mikor rosszabbul megy, a gyereknek akkor is meg kell legyen ami szükséges.

Egyébként meg ez a webáruház dolog üzemeltetés stb.nem drága a többi pénzt meg tegyétek be kamatozni a bankba!!!

2010. jan. 13. 14:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Újat nem tudnék mondani,mert már leírták a lényeget,de sok sikert kívánok! Én is a webes áruházra szavazok!
2010. jan. 13. 20:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Jó ötlet a web áruház... Mi itt megyeszékhelyen egy olyan pizzériában is gondolkodtunk, ahonnan csak rendelni lehet (étterem része nincs)... Így esetleg sok egyéb költséget megspórolhatunk... Köszönjük a válaszokat!!! :)
2010. jan. 16. 18:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Sajnos biztos tipp nincs. Ez midig az adott körülményektől függ, hogy mi a jövedelmező. Egy kicsit előre kell látni a dolgokat.

Ha lenne személy, aki a lakásvásárlókat össze tudná gyűjteni, akkor kb. 20-30.000 Ft kezdőtőkéből el lehetne indulni, mert a lakáshelyzet (kereslet-kínálat viszony) miatt át kellett dolgoznom az eladási-vételi tervezetet. Viszont úgy gondolom nem sokan tették meg, ezért egy időre jó bevételt el lehetne érni, ha meglenne a kis kezdőtőke és a megfelelő személy...ez pl az én személyes tervem, de természetesen részletekbe nem megyek bele, csak akartam egy példát írni, ezen kívül van még 2.

Nézzétek meg, mire lehet éppen az adott helyzetben kereslet. Piaci depresszióban és expanzióban egyaránt van, csak áttolódtak más területekre.

2010. jan. 21. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!