Mennyiért lehetne nyitni egy építész irodát?
Amivel foglalkoznánk:
-építés ( azt hiszem ez egyértelmű )
-felújítás ( legyen az külső, belső )
-ingatlan értékesítés ( eladás )
-ingatlan keresés, vásárlás ( ez is egyértelmű )
Ennyi lenne. Egy ilyen ( ezekkel foglalkozó ) irodát mennyiből lehetne létrehozni? ( Csak a papír munka rész ára érdekelne, a többi már plusz költség, felszerelés / felszereltség függő. Tehát ha 10 m2-es az az iroda, akkor viszonylag olcsó, míg ha 100 m2-es, klímával, garázzsal, parkolóval, stb. akkor drága. )
( Megjegyzés: most leszek tizenegyedikes gimnáziumban, építész szeretnék lenni, egy nálam egy nálam 1 évvel fiatalabb ismerősömmel. Tehát ha valami nem pontos, nyugodtan javítsatok ki, nem sértődök meg :D ).
Ezt mondtam:
"Ennyi lenne. Egy ilyen ( ezekkel foglalkozó ) irodát mennyiből lehetne létrehozni? ( Csak a papír munka rész ára érdekelne, a többi már plusz költség, felszerelés / felszereltség függő. Tehát ha 10 m2-es az az iroda, akkor viszonylag olcsó, míg ha 100 m2-es, klímával, garázzsal, parkolóval, stb. akkor drága. )" :D
Engem a papír része érdekelne, hogy állam elfogadjon, mint XY ÉPÍTÉSZ IRODA és ez legálisan működjön. Ehhez mennyi pénz kell(ene)?
Vagy netán ingyenes? ( Esélytelen..... )
Azért köszönöm, ment a zöld.
Meg kell nézni a Teáor számot, ami alá tartozik, annak mi a követelménye.
Aztán alapítani egy Kft, ami most 3 millió plusz ügyvédi költség.
Így ez a kiindulás. De ha jól tudom főiskola kell hozzá.
Ezeket azért nem írtam le, mert gondolom egyértelmű, hogy ehhez alaphangon 5-6 millió kell, a havi költség meg rajtad áll, hogy hol bérelsz irodát.
Ha nem érdekesek az eszközök, akkor nem érdekes a kérdés szempontjából, hogy ez egy építész iroda.
Nem tudok konkrétan válaszolni a kérdésre, annak kell utána nézni, hogy egy KFt alapításának mik a feltételei. Ez mindig változik, de elenyésző az egyéb tárgyi eszközökhöz képest. (a tervező és egyéb szoftverek milliós nagyságrendűek, bérleti díj, vagy saját iroda szintén nem elhanyagolható, stb.) Nézelődhetsz a témában természetesen, de ez még annyira messze van szerintem és elég sok a változó tényező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!