Egy kft-n keresztül ezt véghez lehet vinni?
Én nem nagyon hiszek benne, ezért megkérdezem.
Van egy ismerősöm akinek sok milliós adótartozása van. Ezért elhatározta, hogy semmi nem lesz a nevén, hogy ne tudjanak tőle semmit elvenni.
Személyautón oktat, feketén (nem tudom, hogy lehet ezt, mert aláír, meg vizsgákon jelen van, az oktatói vizsgája megvan)
és kitalálta, hogy kéne egy kft-t alapítani, de ő nem lehet ügyvezető, ezért vállaljam én el.
De ne aggódjak, mert csak a bevitt tőke értékéig vonhatnak felelősségre. (ez is gyanus nekem, ezért nem vállaltam, mást talált)
De egy kft-ben nincsenek akkor is kiadások, ha nincs bevétel?
Ő ott csak megbízásos alapon akar jelen lenni, ha valaki számlát kér az oktatásról.
De ennek nincs nyoma? Ezzel nem tud kezdeni valamit a NAV?
Csak ilyen egyszerű lenne az egész, hogy ha valakinek van több milliós adótartozása, akkor semmi nincs a nevén, és mégis él boldogan?
Akkor nem mindenki ezt csinálná? (már aki meg akarja úszni)
El ne vállald!!!! A cégemnél az igazgatónak sok KFT-je van, és szinte minden alkalmazott ügyvezető igazgató ezekben a KFK-kben. Most fő a fejük, hogy mászhatnának ki a milliós adósságokból, ráadásul ha munkanélküli leszel, járadékot sem kapsz, mert tag vagy egy cégben. Az mese, hogy a bevitt tőke erejéig vagy felelős...
Nem felel meg a valóságnak, amit az ismerősöd állít és semmi szín alatt ne legyél látszat ügyvezetője egy cégnek.
Igenis van a cég ügyvezetőjének személyes felelőssége is, ebben jelentős változás van március óta, mióta új ptk hatályos- nézz utána a jogszabályban vagy olvass utána- pl itt:
Egy szóval: bele ne menj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!