Lenne értelme, ha igen, mekkora nyereséget hozna?
Előre leszögezem: 10-es vagyok, elmélkedés, hogy mit csináljak a jövőben és ez egy jó ötletnek tűnt. A kérdés már csak az, hogy van-e értelme.
Elektromos dolgokkal foglalkozó cég.
Ebbe beletartozna:
-napelem, napkollektor
-lámpák, reflektorok, kapcsolók, konnektorok
-kamerák
Ilyeneket javítanék, szerelnék fel és le, cserélnék ki.
Azért erre gondoltam, mert 1: ezt szeretem csinálni, 2: villanymérnök / szakember mindenhova kell, ahol van áram. A legkisebb falutól a legnagyobb városig, mindenhova.
Lenne értelme? Ha igen, mennyit lehetne vele keresni?
Az ördög mindig a részletekben rejlik. Lehet, hogy igen (ha jól csinálnád) és lehet, hogy nem.
Elsőre javasolnám, hogy - ha van ilyen - menj el egy hasonló profilú üzletbe/vállalkozásba dolgozni, és tapasztald ki, hogy ők mit tartanak, honnan szerzik be s mennyiért, hogyan szerzik a vevőiket, milyen az árképzésük, milyen egyéb költségük van (amire te most nem is gondolsz) stb.
Ha ezután úgy érzed, hogy tudnád JOBBAN csinálni, akkor vállalkozz.
Napelemekbe elég nagy jövő van, egyre többen használnak.
A második pontban egy egyszerű villanyszerelő által megoldható problémák.
Kamera meg a mobilok miatt kezd viszsaszorulni, de persze akinek komolyabb gép kell az fog rá pénzt áldozni, más kérdés hogy kicsi a piaca.
De a napelemes témában van fantázia.
Napelem támogatás nélkül sosem térül meg, a lehetőség a támogatási rendszer kijátszásában van, tehát nem magában a rendszerben...
Amennyibe na pályázatokba illetve a közpénzek felosztásában is szereped lesz, akkor nagyon is megéri az üzlet :)
Egyébként a 10-es az nem 10 évest, hanem tizedikest jelent.
A másik 2 dolog amire még gondoltam:
-környezetvédelem ( ennek mostanában nézek utána, hogy smint megy )
-megújuló energia források. Szél, víz, napfény. Ezzel viszont az a baj, hogy Mo-n kicsi rá az igény. Voltam Ausztriában, oda egy ilyen végzettséggel sokkal jobban megéri kimenni ( viszont én angolul és franciául tanulok, nem pedig németül ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!