Horgásztó vétel?
Nos ragadozót azért is érdemes bele tenni mivel:ahogy hül a víz egyre nehezebb fogni "nem ragadozót".
Ahogy beütnek a minuszok és a tó befagy a pontyfogás szinte lehetetlen,illetve ~októbertől kezdve a rablóhalazás népszerűbbé válik mint a növényevők horgászata,hiszen,ha 1 úgymond "fészket" megtalálunk (nádfal+törés vagy akár bedőlt fa + úszósziget) akkor csak az a kérdés,hogy elférne e a szákban/bilincsen/vödörben a sok csuka/harcsa vagy egyéb.
Telepíteni (fél)éves szinten is elég én úgy gondolom,akkor 1 nagyobb mennyiséget.
Illetve sok helyen látható olyan megoldás,hogy van 1 adott tó és mellette különítenek el 1 (pl:) 250x100m-es "tavat" ,ahova csak ragadozót telepítenek,ennek nagy előnye,hogy kisebb mértékű telepítések is elegek.
Hátránya:könnyen feleslegessé válhat,mivel rosszakarok sokszor átdobják a ragadozós tóból a simába...
Jó vétel persze 1 horgásztó,de amennyi herce hurca van vele,nem úgy kell elképzelni,hogy eladod a napijegyet és elteszed zsebre az árát.
Egy 3000ft-os napijegyből jó ha 500ft marad az elkölthető összeg a tulaj zsebébe (hisz gyakran milliós kötelező vizsgálatok,telepítési költségek stb...),nem olyan ez sem hogy megveszed és csak számolod havi szinten a 7-8 számjegyű (milliókat/tízmilliókat) összegeket.Itt sem több havi szinten a profit mint 200-300,000 ft.
Ha olyan egyszerű lenne senki sem adná el,illetve mindenki ásatna magának tavat.
Én jelenleg többet látok 1 "sörfőzdében".
A nagy tapasztalat: a magyar ember pénztelenség ellenére is a sörre nem sajnálja a pénzt,olcsó az előállítás (kb 20-25 ft/liter áron kijön) ,az üvegekből jön is vissza pénz és valljuk be,a sör fogy rendesen,és nem érdekli a magyar kőművest,hogy 130 vagy 180ft 1 doboz/üveg.
Amig ember van,addig kereslet is van rá...
Igen igazad van valamilyen szinten!
És abban igazat is adok, hogy sok pénzt rá kell költeni(hely kialakítás, beállok stb stb)De szerintem ez még mindíg jó befektetés,mert egy idő utána csak tiszta hasznod van!
És ha jó helyen van, jól meg van csinálva akkor szerintem jó üzlet van benne! Igazából csak elképzeléstől függ, hogy ki hogy csinálná!!
A Sörfőzde se megy olyan egyszerűen hogy csak úgy neki állsz főzni a sört és eladod!
Oda még többféle engedély kell mint egy horgász tóhoz!!!Ráadásul még építs(vegyél)egy épületet ahol ez zajlik+különböző dolgokat amivel ezt meg tudod csinálni!És szerintem annak se jön vissza annyira hamar az ára!
Meg boltokkal,kocsmákkal leszerződni hogy árulják.
Egyszóval az a lényeg hogy mindenhez amibe bele akarsz vágni sok pénz kell!És az is előfordulhat hogy csődbe mész és elbukod az egészet!Bármi legyen az...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!