Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft. -van, hogy tudom a...

Kft. -van, hogy tudom a legkönnyebben megszüntetni? Jelenleg a Ptk. Is megváltozott nem tudom a tökét sem felemelni 500e-ről 3milliora! Azt olvastam hogy ebben az esetben jogutod nélkül megszüntethető a kft.! Hogyan?

Figyelt kérdés
Annyi hogy van egy hàz a Kft.-ben de Nem baj ha a bank elviszi !

#bank #megszüntetés #Új Ptk #felszàmolàs #csödeljàràs
2014. jún. 12. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha van olyan adó, stb. tartozás, amit a kft nem tud megfizetni, akkor felszámolás van, ez esetben egy felszámolót kell megbízni az egyes lépésék lezongorázásához. Ez lehet akár a kft tulajdonosa is, vagy a könyvelője, de lehet találni (net-en is) olyan személyeket, szervezeteket, akik kizárólag ilyesmivel foglalkoznak.

Ha a kft-nek tartozása nincs, akkor síma végelszámolással, de akkor végelszámolót kell találni, majd ő a lépéseket...

Egyébként erre vonatkozóan az adótörvényekben, a Cégtörvényben, nyugdíjintézeti előírások stb. stb. is vannak, össze kell őket hangolni... nem egyszerű dolog.

Beszélj először a könyvelőddel, mert a különböző lépések során mindig van újabb és újabb könyvelési tétel, amit le kell könyvelni, ami eredmény = nyereség vagy veszteség azok alapján mutatkozik, az diktálja a következő lépést, hogy jobbra vagy balra kell lépni... a könyvelő nélkül az életben sem fogod tudni végig-csinálni....

2014. jún. 12. 11:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű, számíthatsz teljes könyvvizsgálatra és a NAV minden papírodat meg fog nézni.

Jobb lenne talán eladni a céget.

2014. jún. 12. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen! Tőlem első nekifutásban visszamenőleg az elmúlt 3 évet kérték be, és ha abban találtak volna olyan valamit, akkor még további visszamenőleg éveket is kértek volna!

Valóban nem egyszerű.

Én "egyszerűsített végelszámolás" indítással kezdhettem, ami jogszabály szerint akár 45 nap alatt is lezongorázható. No ebből pontosan 6 hónap lett, mire a cégbíróságtól is megkaptam a határozatot, hogy töröltek a névjegyzékből!

Tudod, jó munkához nekik is idő kell,... a rosszabbat pedig ők sem kapkodják el!

2014. jún. 12. 18:06
 4/4 A kérdező kommentje:

[link]

Köszi

Köztartozàs nincs csak ingatlan hitel!

De az új Ptk. Szerint aki nem tudja a tökèsitèst megcsinàlni akkor jogutod nèlkül megszüntethető a cèg ! Nem ?

2014. jún. 13. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!