Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehet gazdálkodást...

Hogyan lehet gazdálkodást 50-100 ha-on most elkezdeni a nulláról?

Figyelt kérdés

Úgyértem, ha valaki mezőgazdasági iskolát végez, és ezzel szeretne foglalkozni, nem pedig rabszolga alkalmazottnak menni.

Egy életképes gazdasághoz 50-100 ha föld kell, növnytermesztéshez. Földek + gépek + induló tőkével együtt ez kb. 200M Ft. Hogyan lehet ezt a nulláról elkezdni?

Tegyük fel, van egy jó fizetésem, 300 nettó, amiből havi 150-et félre tudok tenni. Azt jelenti, hogy 111 év múlva rúghatok csak labdába?

Régebben hogyan kezdték el?

2014. ápr. 29. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Régen úgy kezdték, ahogy ma. Nem álomvilágban éltek, hanem vettek egy kis földecskét, azt megművelték. A hasznot visszaforgatták és így tovább. Bizony a földművelés ott kezdődik, hogy dolgozunk, nem ott, hogy beülünk a légkondis traktorba...
2014. ápr. 29. 17:32
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem 50 milliós traktort kell venni, hanem 1 milliósat! Máris spóroltál magadnak 49 milliót.

Régen?

Apáméknál annak idejében 50 évvel ezelőtt kivonult az egész család reggel 4 kor a földekre és este 21óráig kapálták.

2014. ápr. 29. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom most azt várod hogy készítsünk megvalósítási tervet, végezzük el a helyszíni felmérést keresünk lehetőséget és műveljük meg a földet is, természetesen ingyen. ha magadtól nincsen józan paraszti eszed hozzá akkor nem neked való a földművelés. Ki kell találni mit termelsz hogyan és hova adod el. Ezt így net-en keresztül senki nem fogja megmondani. Ne, hogy szakértőhöz fordulj mert azok lehúznak, csak a pénzedre utaznak.:)

Nagyon egyszerűen el lehet kezdeni a földművelést, munka mellett is. Csináltunk hasonló tervet, ott 500 000 Ft induló tőkével kezdet gazdálkodni az ügyfél, most már van traktor eszközök igaz nem 50 milliós traktor és még pár hektár kell az 50-hez.:) Viszont kellemes jövedelem kiegészítés, friss zöldség és a földterület is növekszik évente.

2014. ápr. 29. 19:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Megosztanád nagy vonalakban ezt az üzleti tervet?

Ma 500 ezerből még fél hektár földet sem vehetsz...

2014. ápr. 29. 23:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Látod ezért fizetnek Nekem. :)
2014. ápr. 30. 09:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak nem MLM rendszerben osztod az észt?

"Hogyan lehet gazdálkodást 50-100 ha-on most elkezdeni a nulláról?"---SEHOGY!

Ideje lenne megkomolyodnod fiacskám, vagy vedd el O.V. egyik lányát és meg is van a 100ha-od + annyi támogatás, hogy elkölteni sem bírod!

2014. máj. 1. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Berelni is lehet foldet,nem feltetlenul kell megvenni.Traktort meg reszletre,es lehet palyazni egy csomo unios,vagy allami tamogatasra.
2014. okt. 8. 03:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Eu elott senkinek nem kellett a fold 100 ezer volt egy hektar senki nem akart paraszt lenni, aztan jott az eu es a tobbit tudjatok. Az en esetem 18 evesen volt 400K m abbol anno 6 de talan meg 7 ha is osszejohetett volna, bar en diost akartam volna 2ha al. Anyam jott a kinek kell a sza.r fold, else tudnad adni.... Azota keruljuk ezt a temat. Karacsoinykor mamam veletlenul felhozta, h milyen jol jartam volna, ha akkor.... Moindom ja kb 20 m el benneb lennek. Nem kellemes erre gondolni, moist 30 vok
2016. febr. 12. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!