Külföldön magyar éttermet nyitni?
Az az ötletem van, hogy külföldön, kellene nekem magyar éttermet nyitni. Onnan jött ez, hogy állítólag a magyar és a francia konyha a legjobb a világon! Én például Németországban, Ausztriában nyitnék éttermet, mivel a németek és az osztrákok nem szeretnek főzni, (vasárnapi ebédet letudják egy pirítóssal saját tapasztalat)plusz ha főzni is akarnak nem nagyon tudnak. Na most egy jó helyen nyitnék egy éttermet, ahol kifejezetten magyar ételeket szolgálnék fel, olyanokat amelyet ott nem nagyon ismernek: rakott krumpli, rakott tészta vagy rakott csirkemell, Brassói, töltött káposzta/paprika, tepsis krumpli, Jókai bableves, Húsleves, Nosztalgia krémes, őznyelv, kosárka.. Ezek mind mind nagyon finom magyar ételek. (bocsi ha tévedek) És mivel ezek jó kaják, ott az emberek is inkább étterembe mennek mintsem főznek így én úgy gondolom, hogy lenne forgalma. Lennének menük, de magában is lehetne kérni egytálételeket. Például:
Húsleves
rakott burgonya meggybefőttel vagy savanyúsággal
Nosztalgia krémes illetve 2/4 pohár üdítő. Ez kerülne mondjuk 2.800 Ft/ba. 9€-ból megebédel egy egész család bőségesen és finomat. A nyelv az nem gond. További ötleteim is vannak még az étteremhez.
"Onnan jött ez, hogy állítólag a magyar és a francia konyha a legjobb a világon!"
Akkor startbol bukott otlet, mert a magyar konyha nagyon szegenyes pl. a thai vagy indiaihoz kepest, kulfoldon nem ismerik, aki hallott is rola, tobbnyire fuszeresnek, zsirosnak es egeszsegtelennek hiszi.
A 2. válaszolónak maximálisan igaza van. Külföldön élek, nem igazán látom, hogy lenne rá igény. Ha én csinálok valami magyaros kaját, akkor azt furán nézegetik, egyedül a mákostészta lelkesítette fel az embereket, de amikor mondtam, hogy nem, nincsen OLYAN hatása, akkor már nem is volt érdekes. A volt férjem külföldi, a számomra finom magyar ételektől rosszul volt, a mákos tésztát első falat után kiköpte. Úgy 2-3 év után volt, hogy néhány hagyományos magyar ételt már megevett.
Sajnos tényleg ez a helyzet, a magyar ételekről csak mi hisszük azt, hogy világhírű.
Franciaországban - még Párizsban vagy Lyonban is - egymás után mennek tönkre a magyar éttermek.
Németországban jártam, egy u.n. "magyar" vendéglőben kizárólag olyasmit lehetett enni, amit a többi étterem is árult, - olcsóbban. A magyar tulaj mesélte, hogy az ottaniaknak nem kell a zsíros, paprikás magyar étel, még az otthoni módon elkészített gulyásra is húzták az orrukat!
Csak olyan magyar kifőzde járhat sikerrel, ami egy magyarok-lakta környéken működik, és rendkívül olcsó...
en is külföldön élek es hidd el nekem nem éri meg.
komolyan csak a magyarok szerint a legfinomabb konyha a magyar.
max amit talan megennenek az a gulyás.
az en parom sem rajong a mi ételeinkhez.a csaladja meg duplan, es az ismerosok sem.
szerintem ha napi 100 vendegben hiszel akkor az max5 lessz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!