Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akinek bejelentett állása...

Akinek bejelentett állása van, az tényleg járulékfizetés nélkül lehet vállalkozó?

Figyelt kérdés

Valaki ezt állította, hogy akkor nem kell járulékokat fizetni.

És ha ez igaz, vannak-e más buktatók, ahol el lehet vérezni vállalkozóként?

Leginkább annak örülnék,n ha olyanok válaszolnának, akik a jog útvesztőiben járatosak. Mire kell ilyen esetben figyelni..stb. Köszi!

2014. márc. 29. 10:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"a ténylegesen elért járulékalapot képező jövedelem után fizeti meg."

Ha pedig nincs jövedelme belőle, akkor nincs járulékfizetési kötelezettsége sem, ha jól értem másodállásban történő vállalkozás esetén.

És akkor ez lehet annak a megoldása, hogy nem kell járulékot fizetni másodállásban sem, ha nem katas valaki, vagy kft esetében tulajdonosként nem vesz ki pénzt (fizetést, osztalékot) a vállalkozásból?

2014. márc. 29. 17:07
 12/14 anonim ***** válasza:

igen, ha van 36 órás jogviszonya a vállalkozás mellett valakinek, akkor csak a tényleges jövedelme után fizeti a járulékot, ha nincs ilyen, akkor nem fizet. De nyilván nem azzal a céllal kezd valaki vállalkozásba, hogy ne keressen pénzt, tehát lesz járuléka :)))

Míg főállású vállalkozónak akkor is fizetnie kell, ha egy ft-t sem vesz ki :(

2014. márc. 29. 17:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor ebben áll a nagy titok :-)

Lehet kivételes vagyok, de eddig sosem azzal a céllal vállalkoztam, hogy abból pénzt vegyek ki már a legelején, amíg másodállásban felfut a dolog. A főállás az más persze, de szvsz. csak akkor éri meg váltani, ha az fixen kitermeli már amit kell.

A kényszervállalkozás meg megint más kérdés.

2014. márc. 29. 17:20
 14/14 A kérdező kommentje:

Na várjatok, és jog-szűz vagyok, szóval mi az a KATA?

Nem én vállalkoznék amúgy, csak szeretném, ha rálátásom lenne a dolgokra, mert már a KATA-n elbuktam :D

2014. márc. 30. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!