Akinek bejelentett állása van, az tényleg járulékfizetés nélkül lehet vállalkozó?
Valaki ezt állította, hogy akkor nem kell járulékokat fizetni.
És ha ez igaz, vannak-e más buktatók, ahol el lehet vérezni vállalkozóként?
Leginkább annak örülnék,n ha olyanok válaszolnának, akik a jog útvesztőiben járatosak. Mire kell ilyen esetben figyelni..stb. Köszi!
"a ténylegesen elért járulékalapot képező jövedelem után fizeti meg."
Ha pedig nincs jövedelme belőle, akkor nincs járulékfizetési kötelezettsége sem, ha jól értem másodállásban történő vállalkozás esetén.
És akkor ez lehet annak a megoldása, hogy nem kell járulékot fizetni másodállásban sem, ha nem katas valaki, vagy kft esetében tulajdonosként nem vesz ki pénzt (fizetést, osztalékot) a vállalkozásból?
igen, ha van 36 órás jogviszonya a vállalkozás mellett valakinek, akkor csak a tényleges jövedelme után fizeti a járulékot, ha nincs ilyen, akkor nem fizet. De nyilván nem azzal a céllal kezd valaki vállalkozásba, hogy ne keressen pénzt, tehát lesz járuléka :)))
Míg főállású vállalkozónak akkor is fizetnie kell, ha egy ft-t sem vesz ki :(
Akkor ebben áll a nagy titok :-)
Lehet kivételes vagyok, de eddig sosem azzal a céllal vállalkoztam, hogy abból pénzt vegyek ki már a legelején, amíg másodállásban felfut a dolog. A főállás az más persze, de szvsz. csak akkor éri meg váltani, ha az fixen kitermeli már amit kell.
A kényszervállalkozás meg megint más kérdés.
Na várjatok, és jog-szűz vagyok, szóval mi az a KATA?
Nem én vállalkoznék amúgy, csak szeretném, ha rálátásom lenne a dolgokra, mert már a KATA-n elbuktam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!