Zenészként hogyan tudnék hivatalosan tevékenykedni?
Figyelt kérdés
hétvégente eljárok zenélni lakodalmakba, kocsmákba, egyéb helyekre, de egyenlőre feketén,
az érdekelne, hogy ennek milyen hivatalos formája van
Köszönöm előre is a válaszokat.
2009. dec. 13. 15:31
1/7 anonim válasza:
Szerintem vizsgáznod kell /régen igy volt/, ami után kapsz egy müködési engedélyt. Talán még kategóriába is /A,B,C/ sorolnak. Előadóművész leszel. Bizony ám! Érdeklődj a Zenész Szakszervezetnél, vagy hivatásos zenészeknél.
2/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ
2009. dec. 13. 22:20
3/7 anonim válasza:
Régen volt olyan, hogy szellemi szabadfoglalkozású. Nem tudom, hogy ez van-e még, de az egyéni vállalkozóit bármikor kiválthatod és akkor hivatalosan is dolgozhatsz, számlát tudsz adni, stb.
4/7 A kérdező kommentje:
annyival még kiegészíteném, hogy jelenleg gyesen vagyok, ilyenkor esetleg van ami másként vonatkozik rám?
2009. dec. 20. 15:16
5/7 anonim válasza:
Sztem totál felesleges ezt legalizálni!
Az életben nem fog ellenörizni senki sem!
Meg nem is értem a fellépések gondolom nem rendszeresek, de a fizetnivalók azok azok lesznek ha legalizálod..
Ha veszel a piacon egy számlatömböt az bőven elég...
6/7 anonim válasza:
Az én tanácsom, hogy mégiscsak legalizáld ezt a tekenységet, ha nyugodtan akarsz dolgozni. Én már hallottam olyan esetről, ahol "lecsaptak" a zenészre az APEH-osok. ORI vizsgát kell tenned Országos Rendező Iroda/, ahol ellátnak majd a müködési engedélyen kivül egyéb tanácsokkal is.
7/7 anonim válasza:
úgy tudom vizsga már nem kell, 2006-tól a hely ahol fellépsz döntheti el hogy kér-e papírt. az az ORI ami a kommunizmusban volt már nincs is. szerinted DJ lajának meg ilyeneknek van zenész végzettségük? számlaképesnek kell lenned valamilyen formában. ha béna vagy úgyis megvernek a részegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!