Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Zenészként hogyan tudnék...

Zenészként hogyan tudnék hivatalosan tevékenykedni?

Figyelt kérdés

hétvégente eljárok zenélni lakodalmakba, kocsmákba, egyéb helyekre, de egyenlőre feketén,

az érdekelne, hogy ennek milyen hivatalos formája van

Köszönöm előre is a válaszokat.

2009. dec. 13. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem vizsgáznod kell /régen igy volt/, ami után kapsz egy müködési engedélyt. Talán még kategóriába is /A,B,C/ sorolnak. Előadóművész leszel. Bizony ám! Érdeklődj a Zenész Szakszervezetnél, vagy hivatásos zenészeknél.
2009. dec. 13. 15:49
 2/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ
2009. dec. 13. 22:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Régen volt olyan, hogy szellemi szabadfoglalkozású. Nem tudom, hogy ez van-e még, de az egyéni vállalkozóit bármikor kiválthatod és akkor hivatalosan is dolgozhatsz, számlát tudsz adni, stb.
2009. dec. 14. 11:05
 4/7 A kérdező kommentje:
annyival még kiegészíteném, hogy jelenleg gyesen vagyok, ilyenkor esetleg van ami másként vonatkozik rám?
2009. dec. 20. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Sztem totál felesleges ezt legalizálni!

Az életben nem fog ellenörizni senki sem!

Meg nem is értem a fellépések gondolom nem rendszeresek, de a fizetnivalók azok azok lesznek ha legalizálod..

Ha veszel a piacon egy számlatömböt az bőven elég...

2010. jan. 3. 02:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én tanácsom, hogy mégiscsak legalizáld ezt a tekenységet, ha nyugodtan akarsz dolgozni. Én már hallottam olyan esetről, ahol "lecsaptak" a zenészre az APEH-osok. ORI vizsgát kell tenned Országos Rendező Iroda/, ahol ellátnak majd a müködési engedélyen kivül egyéb tanácsokkal is.
2010. jan. 4. 17:43
 7/7 anonim ***** válasza:
úgy tudom vizsga már nem kell, 2006-tól a hely ahol fellépsz döntheti el hogy kér-e papírt. az az ORI ami a kommunizmusban volt már nincs is. szerinted DJ lajának meg ilyeneknek van zenész végzettségük? számlaképesnek kell lenned valamilyen formában. ha béna vagy úgyis megvernek a részegek.
2010. jan. 26. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!