Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy lehet hivatalosan dolgozn...

Hogy lehet hivatalosan dolgozni az otthonomba?

Figyelt kérdés
Úgy értem a kérdésemet hogy most végeztem műkörömépítő okleveles tanfolyamot. Úgy értesültem róla hogy oklevéllel vállalkozóit nem válthatok ki. Viszont szeretnék dolgozni ebben a szakmában a saját időbeosztásom szerint a lakásomon. Van olyan lehetőség hogy hivatalosan tudjak így dolgozni? Ha lehet olyan érdekelne hogy csak ha van bevétlem azután kelljen fizetnem. Értesülésem szerint a vállalkozoknak ha nincs bevétel akkor is van közel 100ezer kiadásusk. A családba sajnos nincs vállalkozó aki be tudna jelenteni hogy tudjak dolgozni.
2011. júl. 14. 15:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
szerintem meg lehet igy is vállalkozóid. És az attól függ, hogy van e főállásod, ha van akkor nincs járulékfizetés kötelezően. Ha nincs akkor van valóban. Viszont kockázat nélkül nincs vállalkozás. Ha evnek nincs bevétele akkor szüneteltethet. és akkor nincs járulék se...
2011. júl. 14. 15:50
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nincs főállásom jelenleg gyesen vagyok és gyes mellett szeretnék mellékállásban napi 4 órát dolgozni ebbe a szakmába ha lehetőség lenne rá otthon.
2011. júl. 14. 15:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Lízinges vagy hiteles az autó?
2011. júl. 14. 16:55
 4/14 anonim ***** válasza:
*bocsi ez nem ide :D
2011. júl. 14. 16:56
 5/14 anonim ***** válasza:
Ez igy nem fog menni.... ha vállalkozol és nincs alkalmazottad és bevételed van nem kapsz gyest és fizetheted a járulékokat.
2011. júl. 14. 17:09
 6/14 anonim ***** válasza:
Már mért ne menne? Gyes mellett lehet kereső tevékenységet folytatni a gyerek egyéves kora után. Ha meg az otthonában végzi a munkát, akkor nem is csak heti 30 órában, hanem időkorlátozás nélkül.
2011. júl. 14. 19:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó és hogy tudom magam bejelenteni ha nem vagyok vállalkozó. Olyat lehet hogy dolgozok ahogy tudok azt felírom és év végén az adóbevallásba egyéb jövedelemnek beírom? Ez így működik vagy ez nem hivatalos?
2011. júl. 14. 19:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet.

Hát akkor mindenki így csinálná, ki fizetné a járulékokat...?

2011. júl. 14. 19:36
 9/14 A kérdező kommentje:
Akkor esélytelen az akaratom:(
2011. júl. 14. 19:45
 10/14 anonim válasza:
Szia!Én is gyes mellett akartam kiváltani a vállalkozóit, de tényleg nem lehet. Megkérdeztem az államkincstárt.sajnos...
2011. júl. 15. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!