Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy lehet hivatalosan dolgozn...

Hogy lehet hivatalosan dolgozni az otthonomba?

Figyelt kérdés
Úgy értem a kérdésemet hogy most végeztem műkörömépítő okleveles tanfolyamot. Úgy értesültem róla hogy oklevéllel vállalkozóit nem válthatok ki. Viszont szeretnék dolgozni ebben a szakmában a saját időbeosztásom szerint a lakásomon. Van olyan lehetőség hogy hivatalosan tudjak így dolgozni? Ha lehet olyan érdekelne hogy csak ha van bevétlem azután kelljen fizetnem. Értesülésem szerint a vállalkozoknak ha nincs bevétel akkor is van közel 100ezer kiadásusk. A családba sajnos nincs vállalkozó aki be tudna jelenteni hogy tudjak dolgozni.
2011. júl. 14. 15:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Gyermekgondozási segély mellett végezhető kereső tevékenység

2011. január 1-től változtak a gyermekgondozási segély mellett végezhető keresőtevékenységgel összefüggő szabályok.

A gyermekgondozási segélyben részesülő személy - ide nem értve a kiskorú szülő gyermekének gyámját, a nagyszülőt, azt az örökbefogadó szülőt, akire az általánoshoz képest eltérő szabályok vonatkoznak (lásd ugyanezen rovaton belül: Örökbefogadó szülő jogosultságának eltérő szabályainál) - kereső tevékenységet

a gyermek egyéves koráig nem folytathat,

a gyermek egyéves kora után heti 30 órát meg nem haladó időtartamban, vagy ha a munkavégzés az otthonában történik időkorlátozás nélkül folytathat,

tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermek egy éves kora után időkorlátozás nélkül folytathat,

ikergyermekek esetében a gyermekek egy éves kora után időkorlátozás nélkül folytathat azzal a megkötéssel, hogy csak egy gyermek után jogosult gyermekgondozási segélyre. (Időkorlátozás alatt a 30 órát meghaladó keresőtevékenység értendő.)

A kiskorú szülő gyermekének gyámja a gyermekgondozási segély mellett időkorlátozás nélkül folytathat keresőtevékenységet.

A gyermekgondozási segélyben részesülő nagyszülő kereső tevékenységet a gyermek három éves kora után heti harminc órát meg nem haladó időtartamban folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik.

Az az örökbefogadó szülő, akire az általánoshoz képest eltérő szabályok vonatkoznak (lásd ugyanezen rovaton belül: Örökbefogadó szülő jogosultságának eltérő szabályainál) a gyermekgondozási segély mellett heti harminc órát meg nem haladó időtartamban folytathat keresőtevékenységet.

A 2010. december 31-én kereső tevékenységet folytató, gyermekgondozási segélyben részsülő személy a gyermekgondozási segély folyósítása mellett kereső tevékenységet a 2010. december 31-én hatályos rendelkezéseknek megfelelően 2011. március 31-éig folytathat.

---

Ezt az államkincstár honlapján írják.

Megmondaná nekem valaki, hogy ebben hol írnak egy szót is a vállalkozói tevékenységről....?

2011. júl. 15. 16:57
 12/14 A kérdező kommentje:

Szia

Most azt nem értem hogy az előző hozzászóló szerint az államkincstárban azt mondták hogy nem lehet vállalkozóit kiváltani ezek szerint azzal dolgozni sem lehet gyes alatt.

Akkor hogy lehet másképp az otthonomba dolgozni ha nincs vállalkozóim? Ha alkalmazna valaki heti 30 órában akkor sem az otthonomba alkalmaz.

2011. júl. 16. 09:44
 13/14 A kérdező kommentje:
Esetleg azt tudja valaki hogy hol lehet ennek utánna járni? ez az ügy hova és kihez tartozik?
2011. júl. 16. 09:45
 14/14 anonim válasza:

szia!én vagyok aki gyesen van...

Nos akkor tudsz dolgozni, ha pl. a férjed váltja ki másodállásban a vállalkozóit, és alkalmaz téged.De legjobb lenne ha megkeresnél egy könyvelőt.

Bemásolom ide amit az államkincstár írt:

"Családtámogatási ellátások szempontjából keresőtevékenység: munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban bírósági, ügyészségi, igazságügyi szolgálati jogviszonyban, Magyar Honvédség, rendvédelmi szervek, polgári nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos és szerződéses szolgálati jogviszonyában folytatott munkavégzésre irányuló tevékenység, továbbá szövetkezet tagjaként, vagy egyéni vállalkozóként, illetőleg társas vállalkozás tagjaként folytatott - személyes közreműködést igénylő - tevékenység.

A gyermekgondozási segély folyósítása mellett a ha a főfoglalkozású vállalkozó személyesen közreműködik a vállalkozás tevékenységében járulékfizetésre kötelezett és a járulék mértékében nincs különbség, hogy magát a tevékenységet hány órában végzi, nincs a munkajogviszonyhoz hasonló időnyilvántartás, jelenléti ív vezetési kötelezettség, így a vállalkozói tevékenység sosem ütközik a 30 órás korlátba."

2011. júl. 17. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!