Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi kell ahoz hogy újságost...

Mi kell ahoz hogy újságost tudjak nyitni?

Figyelt kérdés
Tőke mennyi?Papír milyen? Stb?
2009. dec. 11. 08:26
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Szegény újságos... azt hiszem egy szike elég hozzá!
2009. dec. 11. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
ha nem tudsz értelmeset hozzászólni miért írsz?
2009. dec. 11. 09:39
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Újságárusbódé
2009. dec. 11. 09:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Elsőnek: nem én akarom az újságot nyomtatni te ...Nem is jellemezlek inkább! Engedélyre gondoltam mint papír, meg kell-e venni a kezdő újság csomagot, vagy hogy működik az ilyen? ilyesmire voltam kíváncsi.Nem bódéban lenne hanem Tescoban.A többieknek köszi a választ!
2009. dec. 11. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezt nagyon gondolod, meg, mert az újságon nagyon kicsi az árrés.

ugye nem szabadáras. A Tesco meg nem kevés pénzért adja ki a helyet.

2009. dec. 11. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:
95%
A Tescokban belül is van újságos stand. Innentől nem értem az elképzelésedet!
2009. dec. 11. 13:26
 7/8 anonim válasza:
67%

Nálunk is az "újságos" alatt az embert értik. Az első arra adott tippet, azt hogy kell kinyitni. A 2. válaszoló, Te sem adtál sokkal több segítséget, de mást ezért piszkáltál. Az első legalább vicces volt, még ha ez nem is a humor kategória.

A kérdésre válaszolva: Nyilván kell valamiféle vállalkozói papír, nem árt, ha van valaki alkalmazott, vagy te, akinek van egy üzletvezetőije, bár nem tudom, ebbe még manapság is belekötnek-e, ha nincs. A bérleti díjaknál nagyon nagy a szórás, hírlapterjesztőknél érdemes előre tájékozódni, hogy az újságoknak mekkora részét lehet hitelbe elhozni, mi az, amit azonnal fizetni kell. És fontos az is, hogy mi a helyzet a remittendával. Külön kiadókkal is felveheted a kapcsolatot még előtte, így még mielőtt túl sokat beleöltél volna tisztább képed lehet a dologról. Az újságoknál is az elején nagyon nehéz belőni, hogy miből mennyit rendelj, ilyen szempontból talán könnyebb egy utcai árusnak, aki előtt nap mint nap elmegy ugyan az a 3 ezer ember (Budapesten legalábbis), meg néhányezer cserélődős. A tescoba sokan csak hetente, kéthetente járnak, és valószínűbb, hogy ha van odabent stand, akkor ott vásárolnak újságot is. És az is igaz, hogy icipici pénzekből gyűlik össze a haszon és bár az újság nem hervad, mint a virág, azért a végtelenségig nem tarthatod a polcon, ha nem sikerült eladni. Szerintem tapasztalatot ilyenben akkor lehet igazán szerezni, ha az ember előtte alkalmazottként dolgozik az adott helyen, s utána, ha látja, hogy érdemes, csak akkor vág bele komolyabb dologba.

2009. dec. 11. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
32%

Egy Tescos újságárus nem csak újságot árulhat. Lehet bővíteni dohányáruval, meg amit az önkiszolgálóban nehéz árulni (mert ellopja a nem ezéven barnult), gondolok itt pl. különféle pipákra, márkás dohányra, kártya, esetleg papírból készült játék, kifestő, "ponyvargény", zacskósjáték (mint a strandon...). A gyufaárus lány is túlélte volna - csak hát - de ez egy más téma.

Amíg nem próbálod meg, nem tudhatod fog-e menni az üzlet. Vágj neki "lassan" s ha esetleg romba dől, lesz egy nagyon jó, eleven tapasztalatod.

2009. dec. 12. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!