Ha nyitni akarok egy ruhajavitó üzletet, mennyibe kerülne a vállalkozás?
Ettöl félek én is.
Pedig ez a nagy álmom, ilyen gazdasági hejzetben nemigen tudom megvalósitani sajnos. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az emberek nem tudják megfizetni, csak ugy, hogy maszekbe szoktam csinálni itthol is, de így jóval kevesebbet kérek én is.
Gyors fejszámolás: havi költségek
bér és járulékai =( nettó bér*2) Pl.: minimálbérnél 160 ezer Ft
könyvelő, bankszámla, apróságok: 10 ezer Ft
Üzlet bérleti díja: helytől függően 30 ezer Ft - 100 ezer Ft
rezsi (víz, villany, telefon, stb.) 25 ezer Ft.
anyagköltség: tevékenységtől függ. mondjuk 20 ezer Ft
nyereség: amennyit akarsz, abból adó.
meg kell venni a berendezést, az eszközöket
Azaz havi minimum 250 ezer Ft bevételt kell termelned, és abból zsebben marad 90 ezer Ft.
Ha nem adsz számlát, a fenti költségek akkor is vannak.
Kontra:
Ha feketén dolgozol, nem fogsz kapni nyugdíjat öregkorodban.
Köszönöm a részletes kifejtést.
A maszek az most ugy van, hogy munka melett szoktam csinálni. Van bejelentett munkaviszonyom. Csak azért kezdtem el ezen gondolkodni, mert most kismama vagyok és táppénzen vagyok. És így is szoktam javitásokat vállalni. Egy kis kiegészités.Arra gondoltam, hogy ha vissza kellene menni dolgozni a gyerek 2 éves kora után, akkor kezdenék ilyesmibe. Mert a jelenlegi minkahejem ugy néz ki 2 év mulva már nem is lesz. Sajnos, meg nemigen tudnék gyerek melett ott dolgozni, hea még lenne is. De ez fuccsba ment.
Szia! De jó, hogy írtál! köszi, hogy megosztottad a gondolataidat velem. Nekem tényleg minden gépem megvan, rengeteg kellékem. És semmi kedvem visszamenni a varrodába szalagvezetőnek. A rengeteg idegeskedés kicsi gyerek melett nem annyira jó.
De az 1000 ft-os nadrágaljazással nemigen lenne sok munkám. Pedig nyíregyházán lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!