Ti mit tennétek a helyemben? Hogy kezdenétek el?
Már van két nagyszerű ötletem, amire piacképes vállalkozást lehetne építeni, akár külföldi piaccal. Csupán ki kéne deríteni, hogy valóban lenne-e rá kereslet.
Már körbekérdezgettem az ismerőseimet, de az nem elég. Szükségem lenne legalább 2-3 ezer ember véleményére a dologról.
Ti ezt hogy csinálnátok?Készítenétek egy facebook oldalt, képekkel, videóval, infografikákkal? Megérné a kockázatot? Lehet hogy ellopják az ötletem.
Azonkívül szükségem lenne egy-két megbízható szakemberre is, akik kellően elkötelezettek az ügy iránt. Ti hol keresnétek ilyen embereket?
Hidd el, 2-3 ember véleménye nem fog segíteni. Legalábbis abban, hogy megválaszolja a kérdést: "lenne-e rá kereslet?"
Csinálj kérdőívet, küldd ki a leendő fogyasztóidnak, mérd fel a szokásaikat. Ebből reálisabb képet kaphatsz kérdésedre.
2. válaszoló vagyok, teljesen félreolvastam a kérdést, 2-3 EZER helyett csak a 2-3 ember maradt meg :)
Ha magadnak csinálod a piackutatást, szerintem kis költségvetésből megoldható.
Mivel még csak körülbelül sem tudjuk, milyen témában is szeretnéd végezni a felmérést, írok egy példát, biztosan átültethető a területedre is.
Tegyük fel autós kiegészítőket szeretnél értékesíteni, pl olyan ledeket, amik az országban nincsenek elterjedve.
Csinálsz egy kérdőívet, melyben felteszel néhány kérdést (ne túl sokat), ami körülírja a keresleted alakulását. Milyen évjáratú autód van? Mennyit költesz évente az autó karbantartására? Mennyit költesz évente autód kiegészítőire, tuningolására?
Állítsd fontossági sorrendbe, mivel szerelnéd fel autódat: sportpufó, led, fényezés, fóliázás, stb.
Nem értek az autókhoz, csak hirtelen ez jutott eszembe.
A kérdőívet pedig elküldöd a célközönségednek, pl autós oldalak kedvelőinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!