Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Te milyen uzletet nyitnal ha...

Te milyen uzletet nyitnal ha lenne ra lehetoseged?

Figyelt kérdés
minden valaszt koszonok...
2014. febr. 2. 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Szamitogepes lyukkartya boltot nyitnek:) hatalmas lehetosegek vannak a piacon:)
2014. febr. 2. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Van lehetőségem, mégsem nyitok.

Jobban jövedelmező és kereslet-orientáltabb megoldások is léteznek a "boltozástól".

2014. febr. 2. 21:06
 3/8 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Inkább másba fektess. Elég jó hozamokat el lehet érni, kisebb kockázattal mint egy bolt.
2014. febr. 2. 21:33
 4/8 A kérdező kommentje:
kulfoldon vagyok, ma belebotlottam egy hirdetesbe ahol kiado uzlethelyseg van 40ezer per ho, egyaltalan nem sok szerintem. noverem otthon lakik, igazabol ezzel neki szeretnek munkat adni... ruha,elelmiszeruzlet,meg barkacsbolt sok van... a szamitogepes lehet jo otlet
2014. febr. 2. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak a bérleti költséget nézd kérdező.

Mennyi az adó?

A helypénz?

A rezsi?

A járulék?

Stb.

Ezek kint is megvannak...

Itthon is van kacsalábon forgó vendéglő 60 ezerért per hónap bérelhető.

De ha mindent összevetsz kijön hogy havi 250 ezer a kiadásod, és még nem vettél bele egy kiló húst se.

2014. febr. 3. 00:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Várj még ki ezzel. Nem túl előnyös ma vállalkozásba fogni tisztán, önerőből itthon.

Inkább az elérhető pályázatokat nézd át:

Ha jót akarsz neki és nincs munkája, akkor a munkaügyin keresztül pályázzátok meg az önfoglalkoztatást és abba segíthetsz neki önerővel és életképes üzleti tervvel.

Esetleg többed magával a sokkal kedvezőbb költségvonzatú szövetkezet létrehozás is átgondolandó, egy bolt helyett.

Így fél évnyi járulékot megspórolsz, vagy munkahely teremtő pályázatok kapcsán még több lehetőséged nyílik.

Ha vidéki településen akkor meg LEADER pályázatokat érdemes átnézni, hogy mire mit lehet igényelni.

Kinti szemmel nem drága sok minden, de hidd el, amikor itthon vagy és benne vagy rájössz, hogy mégsem olyan egyszerű és olcsó. Neked befektetésnek jó lehet, de csak akkor, ha nem mindent önerőből akarsz megoldani és nem is kell.

Én is hasonlóképp vagyok, és úgy kezdtem gondolkodni anno ahogy Te, majd voltam cégalapító, kockázati tőkés és végül eljutottam odáig,amit ma csinálok.

Sok a buktató és könnyű tanulópénzeket fizetni ezen a területen.

2014. febr. 4. 08:22
 7/8 A kérdező kommentje:
olvasom a palyazatokat, csak oda mar alapitvany kell meg hasonlok, te mivel foglalkozol? kivancsi vagyok hogy jott be neked
2014. febr. 4. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Korábban számtech cégem volt, majd azt cseréltem le külföldi munkára.

Jelenleg ingatlan bérbeadás, befektetések amik hoznak pluszt, így a külföldi fizetésem egészében megmarad és megy céltartalékba,majd onnan további befektetésbe.

Tavaly óta kezdtem el foglalkozni a kistelepülések problémáival behatóbban, mint ilyen szakirányultsággal rendelkező és elindítottam vagy részt vettem több projektben. Célkitűzéseit tekintve, kb azonosak, a hazai munkanélküliség csökkentése, a jövedelmezőség javítása.

Volt próbálkozás alapítványra, szociális szövetkezetre és vállalkozásra is. Előző kettőnél jobbak a lehetőségek, de nehéz megtalálni a megfelelő embereket hozzá, akik a távollétedben is bizton végzik a tevékenységet, míg vállalkozásba nagyon könnyű partnert találni, hiszen itt is rengetegen keresnek befektetőket. Kockázati tőkésként célszerű szem előtt tartani, hogy Te vagy a többségi tulajdonos a cégben és a te szavad dönt. Ellenkező esetben érhetnek meglepetések. Illetve ez is hozzájárul ahhoz, hogy feszültség keletkezik a tagok között, lehet hogy szakmailag ők a jók, de a pénzt mégis Te adod hozzá és mint profitorientált vállalkozás, célod hogy az meg is térüljön Neked.

Szóval inkább a támogatás jellegű megoldások a célra vezetők ez esetben, ahol a szakmaiságot és a tevékenységet olyan emberre bízod itthon, akiben megbízol és bizton azt teszi, ami előrébb viszi a vállalkozást.

Én speciel nem folyok bele az egyes szakmai részekbe, sőt a jelenlegi bérlők (4 vállalkozást + 1 őstermelőt támogatok most) is megerősítették, hogy nekik is lett volna üzlettársuk már korábban, de nemet mondtak, mert "közös lónak túros a háta".

A rájuk alapozott mintaprogramban egyébként, ha már így felhoztad például egy inkubátor jellegű tevékenység van, vagyis a bérleti díj, nem az átlagos üzleti bérleti díjakhoz igazodik, hanem attól jóval kedvezőbbek (átlag 5 ezer Ft/hó), épp azért hogy ne azzal kelljen küszködni, hogy kitesszük a kiadó táblát két havonta és reménykedünk hogy beesik valaki, akit érdekel ugyanannyiért mint a szomszéd utcában, hanem támogatjuk azokat akik bele vágnak a vállalkozásba és így stabilabb működést tudnak elérni.

Azt hogy mire van igény, az adott terület és az célpiac határozza meg. Ezért is mondtam, hogy felesleges itt kérdezgetni, mert azt Neked, nektek kell tudni, hogy ott mire van igény. És a legjobb, ha azzal amit csinálsz, valóban problémát kezelsz, valós probléma megoldásra próbálsz építeni, amire van is igény, nem pedig benyitsz egy sokadik kisboltot, vagy turkálót, vagy számtech boltot (ami valóban öngyilkosság).

Volt olyan projektem, amiben az önkormányzattól díjmentesen kaptam egy vendéglátóegységet és egy szolgálati lakást, az adott terület védelméért cserébe (nekik erre volt igényük, hogy a falopások a 11ha-os erdős területen csökkenjen), ahova meg támogatott munkaerőt vehettem fel munkaügyiből, mert a település és az ott élők, alapból hátrányos helyzetűek és van bőven tartós munkanélküli.

2014. febr. 4. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!