Mibe fektetnétek kb 250 millió forintot?
Tudom, hogy nem feltétlen kell a jó ötlet a jövedelmező vállalkozáshoz, elég a pénz is!
Az más kérdés, ki, hogy virágoztatja.
Csupán egy kisebb közvéleményre lennék kíváncsi, mégis ti mibe fektetnétek egy hasonló őszeget! :)
(Lehet fellegekbe járni is.)
Így szeretlek Magyarország.
Pénzről van szó már is mindenki okosabb a másiknál.
Igen hihető ,hogy a milliárdos vállalkozók itt pengetik a napjaikat.
Pénzről van szó és a Magyar egymás torkának esik azonnal.
"apu ökölbe szorult keze vagyok"
Mi ez az amatőr személyeskedés, ami itt megy, emberek?
Kérdezett valamit a kérdező és alig látok normális válaszokat...
Én azt javaslom, hogy az IT, online szolgáltatások felé vedd az irányt. Egy kattintással 2 milliárd emberes piacon ott vagy. A kérdés, hogy mid van, amit el tudsz adni.
Magam is ezen a területen mozgok. Ha sikeres akarsz lenni, légy álszent-innovatív. Légy képmutató. Hazudd azt, hogy téged érdekel az innováció és nem a pénzért csinálod azt, amit csinálsz, hanem "hitből". A sok buta erre fog rákapni. Legyél farmernadrágos-pólós Zuckerberg-stílusú amatőr amikor emberekkel beszélsz. Állj ki színpadra előadást tartani arról, hogy Te milyen zseniális vagy. Hazudj. Amikor meg a valódi munkát végzed, akkor meg ne érdekeljen semmi más csak a profit.
- Másolni kell más munkáját? Semmi gond. Majd az ügyvéd megvéd.
- Le kell nyomni a Google-ban a konkurencia oldalát, hogy ne jelenjen meg és ehhez be kell őket feketíteni valamivel? Nem gond, ha van normális programozód.
- Ügyfélnek csilli-villi marketing bullshitet kell mondani, hogy nálad vásároljon, miközben semmi újat nem nyújtasz, mint mások? Ez sem gond. Akkor hazudsz egyet.
- Tudnod kell, hogy a konkurencia merre akarja venni az irányt? Egyik barátodat fizesd le, hogy jelentkezzen hozzájuk gyakornoknak. Ja, hogy ezt a törvény bünteti? Akkor mindezt csendben és okosan kell tenned.
- Eleged van abból, hogy a sok tranzakciót mind le kell könyveltetned itthon és százezreket fizetsz a könyvelődnek? Akkor menj ki offshore-ra. Ja, hogy akkor nem utalhatsz haza? Akkor igényelsz anonym-bankkártyát és kideríted, hogy hol vannak Magyarországon olyan ATM-ek, amiben nincsen közvetlen az arcodra néző biztonsági kamera, ami rögzíti, hogy melyik kártyaszámról milyen arc vett fel pénzt.
- A paypal visszautasítja az offshore-cégeknek a netes fizetést? Akkor keresel egy olyan céget, ami kétszer akkora tranzakciós költségért (=értsd: lefizeted) vállalja.
Tapasztalatom van ezen a téren (IT) és el kell mondjam, hogy nem olyan világ ez, mint amilyennek az újságok leírják. Vastag bőr kell az ember arcára, tudás a megtévesztéshez, képesség a hazudozáshoz. Nincsenek szivárványszínu unikornisok meg mosolygós "enterprenour" majmok. Pénz van, stratégiai gondolkodás, képmutatás, etikátlan hozzáállás, megtévesztés, korrupció, álszentkedés.
Nem az a kérdés, hogy van-e 250 milliód vagy sem. Nekem speciel alig 1 millió forintom volt, amikor kezdtem azt amit csinálok.
A kérdés az az, hogy képes vagy-e keresztülmenni mindenkin és mindenen, aki az profit útjában áll. Ezt kell eldöntened.
Ha a válaszod az, hogy nem, akkor a 250 milliód egy nagy nulla amivel soha semmire nem mész, mert nem vagy elég agresszív.
...aztán amikor meg eléred a mágikus számot, azt az összeget, amivel már elégedett vagy, mindent hátrahagysz és kezdesz egy új életet.
Sok szerencsét, csak ennyit tudok mondani, kolléga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!