Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mibe fektetnétek kb 250...

Mibe fektetnétek kb 250 millió forintot?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem feltétlen kell a jó ötlet a jövedelmező vállalkozáshoz, elég a pénz is!

Az más kérdés, ki, hogy virágoztatja.

Csupán egy kisebb közvéleményre lennék kíváncsi, mégis ti mibe fektetnétek egy hasonló őszeget! :)

(Lehet fellegekbe járni is.)

2014. jan. 16. 08:05
1 2 3 4
 21/36 egy újabb válaszoló ***** válasza:
0%
Nos a bankárom nehezen adna igazolás a pénzemről, mert nem bankban van. hanem alapkezelőknél. Egy nevet én is írok Neked a leveleim végére, még kettőt is. Inkább cégnevet küldj, én majd megnézem az eredménykimutatásaitokat, mérlegeiteket.Mivel megadtad a saját Neved, nem jelenthet gondot a cégnév megadása. Várom.
2014. jan. 18. 09:00
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

Válasz a mai nap 08:27es hozzászólójának.

Köszönöm kedves soraidat, mellyel igen jól alátámasztottad az előző hozzászólásod komolyságát is.

Igazán jól esik az első mondat felütése "Barátom", köszönet érte!

Nagyon örülök, hogy ennyire közel kerülhettünk egymáshoz így ismeretlenül annak ellenére, hogy a hozzászólásaid alapján jelentős nézet-, ismeret- és tapasztalatbeli eltérés mutatkozik közöttünk.

Mindennek ellenére kérlek tartózkodj az ilyen megszólításoktól, mert tudod az Embert minősítik a Barátai, és hát nem hiszem, hogy szükségem lenne most hirtelen a barátságodra.

"Én legalábbis nem láttam senkit sem aki 10%hozamokat ígért volna! "

Nem szeretném, hogy kimaradj valamiből, ezért tisztázzuk, hogy miként is került elő a 10% hozam. A 02:13-kor írt hozzászólásomban írtam erről is, hogy ez egy másik, itt a gyakori kérdéseken feltett kérdésre vonatkozik. Ezt a kérdést éppen ezért idéztem is, ezennel ismét megteszem:

"Egyik ismerősöm ajánlott egy befektetési lehetőséget, ahol havi 10% kamatot kapnék a pénzemre. Nekem nagyon gyanúsak az ilyen magas hozamok. Szerintetek ez lehet átverés?"

Ennél a fenti kérdésnél írt válaszomra ajánlotta az 50 millió forintot egy magas hozamra vágyó 'egy újabb válaszoló' nevű felhasználó. A 01:26-os hozzászólásomban részleteztem az 50 millió forint történetét, ezért ettől most eltekintek.

Nem lehet elmenni a következő nagyon érdekes és egyben tanulságos megszólalásod mellett: "Csak még mindig rejtély a számomra HA ekkora haszonnal dolgoztok(mert most már a királyi többest használod) akkor miért itt tengeted a napjaidat és hülyíted a népet????!"

Egy vállalkozásban általában nem egy ember dolgozik, mi is csapatban végezzük a tevékenységeinket. A többes szám használata bízom benne, hogy így már érthető, és ha belegondolsz indokolt is, hiszen nem egyedüli érdemem amit elérünk.

A 'napok tengetésével' kapcsolatban pedig külön kiemelendő, hogy irigylésre méltó tehetséggel áldott meg Téged az ég, hiszen ismeretlenül meg tudod ítélni, hogy valaki mennyi időt tölt ezen a fórumon kérdések és hozzászólások írásával, olvasgatásával. Javaslom használd ki a tehetségedet, hiszen e kivételes képesség birtokában biztosan tárt karokkal fogadnának az emberek szokásait elemző, nagy volumenű kutatásokat végző intézetek.

Néhány hozzászólás a gyakori kérdéseken bőven belefér az időmbe, miként gondolom a válaszadók jelentős része sem 'itt tengeti a napjait'. Ráadásul néhányan vagyunk itt akik a tapasztalataikat és kulturált véleményüket szívesen megosztják a többiekkel, örömöt lelnek abban, hogy megoszthatják mindazt a tudást és tapasztalatot amivel rendelkeznek, ezáltal adnak valamit a közösségnek. Ők azon tagjai ennek az érdekes összetételű közösségnek, akik nem egy esetben valós segítséget nyújtanak olyan kérdező - érdeklődő Embereknek, akik valóban információt vagy tanácsot szeretnének. Más hozzászólókkal ellentétben Ők nem csak a hangjukat hallatják, nem hangulatot keltenek, nem félinformációk alapján 'osztják az észt', és főként nem a mindennapi frusztrációjukat élik ki másokon személyeskedő nyelvköszörüléssel.

"...és hülyíted a népet????!"

A túláradó érzelmekkel teli hozzászólásod és az ehhez hasonló hangvételű válaszok nagyon jól példázzák azt, hogy milyen az amikor valamiről valaki úgy alkot véleményt (sőt olykor e véleményét kőbe vésett igazságként tálalja), hogy nem rendelkezik megfelelő információval, sem pedig elegendő tapasztalattal, illetve nem veszi a fáradtságot még arra sem, hogy elolvasás után értelmezzen néhány mondatot.

Ha egy kicsit is érdekel valakit, akkor igen egyszerűen, pusztán internethasználattal találhat információt a kereskedelem illetve a szolgáltatások területén elérhető haszon nagyságrendjével, vagy éppen a befektetések elvárt illetve megfelelőnek nevezhető megtérülésével kapcsolatban is. Szakmai portálok tudásanyagai és szakkönyvek is elérhetőek ingyenesen a témában, és számos valós, működő cég üzleti terve is publikus.

Tapasztalatok és külön ismeretek hiányában is végig lehet azonban gondolni, hogy pl. a kereskedelemnél maradva az általános gyakorlat szerint a gyártó és a kiskereskedelmi egység között gyakran két láncszem (importőr, nagykereskedő) is szerepel amíg eljut a termék a boltba. Véleményed szerint abban az esetben amikor gyártó-importőr-nagykereskedő-kiskereskedő láncolaton megy végig a termék, akkor van köztük olyan aki haszon nélkül adja tovább? Ha megvan a válasz, akkor modellezd azt a helyzetet amikor pl. csak egy láncszem helyezkedik el a gyártó és a kiskereskedelmi egység között, tehát a gyártótól nagy tételben nagyon kedvező áron vásárolt termék(ek) közvetlenül a boltokba történő értékesítése történik; ebben az esetben a haszon sőt a nyereség is jelentős, ami lehetővé teszi akár a 30-40%-os hozam elérését is.

Természetesen mindez több tényező függvénye, de nem is azt írtam, hogy ez minden esetre igaz, hanem a felállított üzleti modellel ez elérhető.

"...hát igen az emberek átverését nem szeretné senki sem tudni illetve ebből profitálni!!!"

Az Embereket az olyan fél-informált társaik 'verik át', akik olyan zárt világban élnek -aminek ráadásul büszke szószólói is-, ahol jelentősebb haszon és nyereség nem is létezhet, minden vállalkozás éppen csak a működési költségeire elegendő bevételt akar és tud reálisan elérni (vagy még azt sem), a jelentős tőkeerővel rendelkező milliárdos vállalkozásokat pedig vagy csaló vagy 'na ja, de nekik már lehet' minősítéssel illetik.

Nagyon megkapó a fogalmazványaidban a 'big face' fordulat, olyan fennkölt és az intelligencia magas fokára utal: "Aztán ott van az is, hogy nagy arccal írod..." illetve "A végén még nagy arccal leírod...". :)

Végezetül engedj meg egy jó tanácsot, amit talán az Életben is érdemes lenne megfogadnod: mielőtt ilyen személyeskedő választ írsz, alapvető lenne egy üzenet információtartalmának az értelmezése, majd pedig kulturált és értelmes hozzászólás közzététele. Szívesen segítek Neked ebben, nagyon jó kommunikációs tréningeket tudok javasolni, mindenképpen gondolkozz el azon, hiszen van még mit fejlődnöd.

2014. jan. 18. 21:07
 23/36 egy újabb válaszoló ***** válasza:
A cég nevét még mindig nem írtad meg. Várom. Alátámaszthatod egy névvel, amit eddig írtál.
2014. jan. 18. 21:25
 24/36 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Mellesleg több kereskedelemmel foglalkozó ismerősöm van. Cégeim tőlük vásárolnak alapanyagokat. A gyártótól külföldről veszik az árult. 4%-os haszonkulccsal tudják értékesíteni a termékeket. Tehát évi 4% hozam van rajta, ami mondjuk nem kevés, hisz 8-10 milliárd árbevételül van. De a Te meglátásod szerint akkor, nekik 24-30 milliárdos profitot kellene realizálniuk. Nem is ez a lényeg, továbbra is várom céged nevét, amellyel ilyen profitokat érsz el.
2014. jan. 18. 21:32
 25/36 A kérdező kommentje:

Sosem értem ki rendelkezik kevesebb intelligenciával, aki elkezdi vagy aki folytatja.. mi lenne ha a kérdésre kapnék választ nem pedig, hogy kinek milyen menő ismerőse van..?

Saját szegénységi bizonyítványotok.

2014. jan. 18. 22:46
 26/36 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Már az első válaszomba leírtam mibe raktam én ilyen összegeket. Befektetési alapok, állampapír, kockázati tőke kezelő cégek. Talán nem sikerült elolvasni?
2014. jan. 18. 22:49
 27/36 anonim ***** válasza:

Okostojás! Remélem ez a megszólítás már nem fogja bántani pici lelkedet!!!! Nem fogok vitázni veled, mert érdektelen! Eddig TE üres, hangzatos számokon kívül semmit nem írtál meg persze néhány baroms@@got!

Miért jó az ha egy másik kérdést itt tárgyaltok meg és keveritek bele???!!

Végül pedig milyen érdekes, hogy az írásomból az üzlet szempontjából a lényegtelen dolgokra reagálsz! Tehát amiket felhoztam aggályokat semmire nem reagáltál mert feltehetőleg még nem találtál ki valami mesét! Kérdezem ismét ha igaz, hogy több üzletetek is van, és a 30-40% hozam termelhető minden hónapban amit megint csak TE írtál akkor miért lenne szűkség külsős pénzeszközökre, hisz ha csak havi 30% megtérüléssel számolok akkor 12hónap után 15 üzleteteknek kellene lenni amit az előzőekből kitermelt haszonból tudnátok nyitni! Kérdezem én ha ez valóban így működik miért van szükség másokra is???! A másik dolog miért szeretnétek konkurenciát?? :))) Ezekért vagy kedves ...... szavahihetetlen de semmi gond mert a GYIK tele van közgazdász és gazdasági szakemberekkel!!

2014. jan. 19. 08:58
 28/36 anonim ***** válasza:
Kezd olyan érzésem lenni hogy maga a kérdező az aki ezeket az okos okfejtéseket írja és így akarja reklámozni magát...
2014. jan. 19. 08:59
 29/36 anonim ***** válasza:
"Kedves" asdasd#####=kérdező most lebuktatott az előző hozzászóló :)
2014. jan. 19. 22:29
 30/36 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen üzeneteket írogat, a sok pénz elvette szegény gyerek eszét :)

"Az üzenet küldője: asdasd#####

Az üzenet témája: Re: Re:

Az üzenet szövege: a jollynak a jollynak a jollynak a pampam a kigrofonak a kigrofonak a kigrofonak pampam"

2014. jan. 19. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!