Valaki el tudja magyarázni hogy hogy kell brókercéget alapítani? És hogy a brókercégek honnan szerzik a rêszvényeket? Más brókercégektől?
Már régóta gondolkodom hogy bevonulok a tőzsde világába, de amíg nem tudok mindent, addig nem merek egy forintot sem rászánni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Először javaslom, hogy kezdj el hobbiból foglalkozni vele, utána esetleg egy brókervizsga, valahová bekerülni. Akkor már fogod érteni, hogy hogy működik. Ha csak kisbüfiként(kisbefektető :D) kezded, akkor ugyanúgy mint a pókernél, megvan a betanulásnak az ára, 500-700eFt körüli összeggel érdemes talán elkezdeni, és abból 100e simán elúszhat. Kockázatkezeléssel kezdd mielőtt nekilátnál az első tradednek.
Szóval szerintem előbb ismerd meg a tőzsdét, és csak utána alapíts csak céget, különben átvernek, vagy komolytalan lesz, hogy az ügyfeleid alapkérdéseire sem tudsz majd válaszolni. Persze nagyon sok pénzzel működhet, de akkor meg inkább egy ügyvezető fog helyetted mindent csinálni, ergo inkább az a kérdés, hogy hol és mennyiért találsz olyan embert, aki ezt felépíti neked. Ha nem ez a helyzet, akkor 5 év után talán sikerülhet, ha ez lenne a főállásod.
Már a kérdésből látszik, hogy alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Ha nem is tudod mi ez, szerintem ne erőltesd a dolgot, vagy előbb tanulj bele, olvass utána stb.
A brókercég nem szerez részvényeket. Brókercég szerepében nincs neki egy darab se, sose volt sose lesz, nem szerez senkitől. Ő csak tőzsdei megbízásokat teljesít az ügyfeleinek, akiknek van részvénye, vagy lesz mert éppen azt akar venni.
Brókercég = tőzsdei kereskedő.
Ahhoz hogy tag legyen, itt a szabályzat ami alapján beválasztják:
"Brókercég = tőzsdei kereskedő"
Hát ez így pont nem igaz, főleg, hogy előtte szépen leírtad mit is csinál a bróker. Megbízásokat teljesít, de nem kereskedik. A brókercég teljesíti a tőzsdei kereskedő megbízásait.
Brókercégbe meg ne gondolkozz, mert oda nem a kft-k, rt-k, stb. kövételményei érvényesek, azt hiszem 1 milliárd forint az alaptőke de ebben nem vagyok biztos, meg ez mellé egy rakat engedély.
Két dolgot csinálhatsz kb ha érdekel a tőzsde:
1. Van saját tőkéd, legalább 1-2 millió. Előtte demo számlával gyakorlj 2-3 hónapot. Megjegyzem vannak akik éveket mondanak, szerintem baromság túl sokáig demozni, egy részt ahhoz elég pár hónap is, hogy hozzászokjon az ember, másrészt nincs tétje ezért egy bizonyos szinten túl nem is fog már fejlődni az illető.
Ilyenkor kell elkezdeni kicsibe pár százezer forinttal élesbe, egész más lesz a hozzáállásod.
Aztán vagy alkalmas leszel erre a munkára vagy nem, ez éles kereskedés alatt derül ki.
2. Nem saját pénzzel, hanem munkahelyen. Brókervizsgát leteszed, aztán próbálkozol cégeknél. De szerintem a brókervizsga sem feltétel, kezdetben úgy is sales-es leszel, a cégeknek meg vannak saját belső vizsgái, képzései. Viszont valamiféle tapasztalat valoszínűleg kelleni fog egy komolyabb céghez, de erre akár jó lehet egy hosszabb sikeres otthoni kereskedési periódus is.
Az utolsó válaszadónak nagyon köszönöm.
Privátba esetleg tehetek fel pár kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!