Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek meglehetne próbáln...

Szerintetek meglehetne próbálni egy PC webshop nyitást?

Figyelt kérdés
Mostani viszonyokat nézve. Tudom, sok a konkurencia, de az árak szinten tartásával a konkurensekkel szemben még lehetne versenyképes?
2014. jan. 9. 14:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Alá szerintem nem nagyon tudnék menni, ahhoz ismernem kéne már a nagyker árakat. De szinten tartani velük az lehetséges. Csak ahhoz sokat kéne akciózni, reklámozni hogy megismerjék az oldalt.
2014. jan. 9. 20:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Ezt épp a napokban írtam egy másik hasonló kérdésre:

"2006-ban alapítottam ilyen céget. 200 ezres Cora bevásárló kártyát igényeltem, 100 ezerből céget alapítottam, nagykerben volt kapcsolatom, halasztott átutalással fizettem 8 napra a termékeket,másodállásban járulékmentes voltam.2007-től főállásban csináltam otthonról, utána lett rendes boltom a belvárosban vele, ahogy írta az előzőekben a hozzászóló, franchise, stb. majd megint csak a web végül másodállásban hozott havi 25 ezret, áron aluli értékesítéssel, eu importtal áfamentesen, közvetlen gyártói és master distributori kapcsolatokkal az usaból , minőségi termékekre. 2011-ben 250ezres notebookon nem hasznom, hanem az árrésem volt 500 Ft, így végül átadtam az egész céget ingyen az egyik törzsvásárlómnak, neki másodállásban még elzötyög, de már az áfa fizetéssel gondjaik vannak, a túlzott eu import miatt, ennyire áron alul kell adni a terméket. Az adathordozókról nem is beszélve, amire a jogdíjat neked kell megfizetni import esetén. Ez a hardverapro.hu-s feketézőkkel már nem veszi fel a versenyt, ahol egyébként megtalálható az összes hazai számtech nagyker kínálata számla nélkül 2-3 év garanciával, 15-20%-al olcsóbban, mint a boltokban.

2011 óta pedig még tovább romlott a helyzet, a kamikazékkal, amiről szintén írtak előbb, az áron alul adom a dolgokat, csak bevételem legyen címszóval, ami az árakat nyomja úgy le, hogy ott tartunk a hazai nagykerből beszerezve 10-15%-al drágább a termék, mint az árgép.hu első találataiban."

Néhány kiegészítés:

Előnyben részesítik a vevők, ha beszámítod a régi cuccaikat, amire kel külön fedezet.

Gariban egyébként hozzád kell visszajuttatni a cuccokat a vevőnek (nem csak Pestről lesznek vásárlóid!)

Te veszed át és küldöd a nagykernek. (plusz költség, idő, bevizsgálás) és ha Te átveted a vevőtől, onnantól rajtad áll a dolog. Ha a nagyker visszadobja, hogy nem érvényesíthető a gari, pl. mechanikai sérülés (szétszerelték, berhálták, majd visszarakták és nem működik) amit átvételkor nem vettél észre, akkor buktad vagy a vevőt (visszaadod neki, hogy mégsem garis..), vagy a termék cseréjével járó költséget. Ne adj isten bezár valamelyik partnered és nincs hova visszaküldeni a cuccot, ha baj van vele.

Külön érdekesség, az adathordozók importja, elég költséges és az apróhirdetéses feketézők mellett nehéz egyáltalán jó árat adni egy egy pendrive-ra vagy memóriakártyára.

Mind valós, tapasztalaton alapuló tény sajnos ebben a szektorban és termékkörnél. Nem beszélve arról, hogy legtöbben már külföldről rendelnek, vagy kint veszik meg a cuccokat olcsóbban, mint a hazai boltokból(ebay, szlovák cégek, stb.), vagy a már bejáratott, még életben lévő olcsó helyeket keresik, ahol szintén beszámítanak adott esetben (ipon, hardverker és társai)

2014. jan. 9. 21:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Ez korrekt leírás, köszönöm! Még egy eshetőség, használt alkatrészeket beszerezni, és azt továbbadni. Garanciát azokra nem kell sok időt adni. A használtat is elég sokan keresik. Erről mi a véleményed?
2014. jan. 9. 21:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Azt talán sanszosabbnak tartom, de fel kell mérni a piacot hozzá.
2014. jan. 10. 04:42
 15/15 anonim ***** válasza:
A használt alkatrészek helyett inkább csájnából kéne behozatni telókat meg tabletokat. Én csináltam egy ideig hogy dxről rendeltem telót meg tabletet itthon meg másfélszeres áron eladtam. Persze ha legálba nyomod akkor kicsit bonyolultabb a helyzet de meg kell találni hogy mi eladható és ahhoz hogy tudsz a legolcsóbban hozzájutni. A pc-s piac eléggé döglődik ebből következően az alkatrész piac is, és az alkatrészeken a haszon is kicsi. Amikor pc bótban dolgoztam ott is a szervizelés volt a nagy biznisz az alkatrészteken alig volt haszon.
2014. jan. 10. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!