Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Gazdálkodásban lehet jövöt...

Gazdálkodásban lehet jövöt látni? Egyelöre föld és állatok nélkül.

Figyelt kérdés
A csalàd sem ezzel foglalkozik, de a húgom mezögazdasàgi szakmunkàsképzöbe jar es nem tudom ràbeszélni,h valami kézzelfoghato szakmàt tanuljon. Segitsen valaki hatha màsnak jobban hisz, mint nekem. Vagy nyugtassatok meg, hogy érdemes ilyen iskolàba jàrni.
2013. dec. 26. 21:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Minden tudást lehet okosan kamatoztatni, csak rajta múlik, hogy lány létére aranykalászos gazda lesz, vagy napszámos a szőlőben (megjegyzem utóbbira lényegesen nagyobb a statisztikai esélye).
2013. dec. 26. 21:59
 2/13 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem jönne be sok importáru külföldröl akkor még lenne is benne lehetöség!

Nem hiába szoktak tüntetni a mgyar gazdák mivel az importot olyan olcsón adják hogyha a magyar terméket is olyan olcsó adnák már nem érné meg termeszteni!

2013. dec. 26. 22:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Se föld, se töke, se àllat, se segitség. Minek tanulja akkor ezt? Szerintem nyilvànvaló hogy felesleges. Vélemények?
2013. dec. 26. 22:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Túl negatívan álsz hozzá - ha érdekli, akkor csinálja, jószágot lehet venni, földet már problémásabb, segítségre meg lehetőleg nem lesz szüksége (hiszen azért tanulja ki maga). Persze a tapasztalat inkább az, hogy valaki azért megy ilyen iskolába, mert máshova nem vették fel és jelölni kellett valamit a lapon, de én nem ismerem a helyzetet. Ha őslakos panellakó a család, akkor persze lehetetlen küldetés lesz neki, de amúgy nem látok benne akadályt, hogy ezzel valaki révbe érhessen. A mérnökembernek sincs rögtön az elején találmánya, gyára meg cége, majd az élet eldönti, meddig viszi...
2013. dec. 26. 22:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Pedig úgy kell az országban a jó mezőgazdasági szakember, mint egy falat kenyér. Minden fiatal kommunikációra, jogra, közgázra, netán infora akar menni, el sem tudják képzelni, hogy van élet a divat szakmákon túl is. Aztán meg csodálkoznak, hogy végig bugdácsolták az egyetemet/főiskolát, és nem kellenek sehova. Ha nem lovakra, kisállatokra, meg hobbi kertekre akar szakosodni, hanem a mezőgazdaság gerincére, akkor sokkal hamarabb el fog netto 2-300 ezret keresni, mint akármelyik divatdiplomás. Valószínűleg költöznie kell majd, ha állást akar, de az biztos, hogy fog találni. Persze csak akkor, ha jó szakember lesz belőle. Jelenleg a mezőgazdaságban van a legnagyobb jövő.
2013. dec. 27. 06:37
 6/13 anonim ***** válasza:

"sokkal hamarabb el fog netto 2-300 ezret keresni, mint akármelyik divatdiplomás."

Lehet, csakhogy a kislány szakmunkásképzőbe jár, nem egyetemre (de még csak nem is szakközépiskolába). Az agrárszakos diplomások örülnek, ha megkeresnek 150-200 ezer bruttót (nem tudom, hogy te honnan varázsoltad elő ezeket a számokat), akkor szerinted egy szakmunkás mire számíthat? Pusztán a képzettségével leginkább semmire. Esetleg ganézhatja a malacokat. Ez egy nagyon szerencsétlen iskolaválasztás volt - ha tényleg ez a vonal érdekli, akkor mondjuk egy erdészeti szakközéppel pl. sokkal jobban járt volna.

"Jelenleg a mezőgazdaságban van a legnagyobb jövő."

Ezzel 10 közgazdászból 10 valószínűleg nem ért eggyet. Küldhetnél valami adattáblát amiből a mezőgazdaásg robbanásszerű fellendülése kikövetkeztethető. Nem tudom, honnan jött ez a nagy marhaság, de legközelebb, ha leírsz valamit, azt támaszd is alá - az írott szónak itt talán még van értéke.

2013. dec. 27. 11:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Felejtős, hacsak nincs 30 millátok egy traktorra, meg a húgod képes-e napi 12 órát szántani stb..

Szóval szerintem a legnagyobb esélye annak van ha a húgod így folytatja, hogy majd egy napon itt fog kikötni...

[link]

2013. dec. 27. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
6-os. Te láttál már közelről mezőgazdasági vállalkozást? Én láttam. Persze az etetők nem keresnek olyan jól, de a traktorosok már megkereshetnek 150-160 ezret is simán. Persze van ahol 80 ezret keresnek, de nem kell ott dolgozni. A telepvezetők, inszeminátorok, és más fontos beosztású alkalmazottak, pláne diplomával simán keresnek 200 felett. Az állattartásban, növénytermesztésben megfizetik a nagy tudást, persze a felelősség is nagy. Nem a kisujjamból szopom ki, ismeretségi körömből veszem a példákat. Az, hogy most szakmunkásképzőbe jár, nem zárja ki, hogy egyetemet, főiskolát végezzen. A mezőgazdasági képzések nem annyira kemények. Egy jó mgszki-ban megtanítják az alapokat, abból lehet építkezni a főiskolán. Persze nem könnyű elvégezni, de nem lehetetlen. A mezőgazdaságnak nem is kell ennél jobban mennie, már most is nagyon jól megy. Persze vannak rosszabb munkahelyek, de senki nem mondta, hogy ott kell dolgozni.
2013. dec. 27. 17:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Traktorista havi 150-ért? Ez neked jó? Mikor egy kamionos lazán megkeres 3-400.000-t? Bár traktoron valószínűleg nagyobb szívás az élet - de szerintem egy buszsofőr vagy nehézgép-kezelő is megkeresi a másfélszeresét.

"Az, hogy most szakmunkásképzőbe jár, nem zárja ki, hogy egyetemet, főiskolát végezzen."

Ki nem zárja, csak erősen megnehezíti. A felsőoktatásba való jelentkezéshez érettségi kell, azt ott meg nem kap. Meg úgy általában ezek a szakmunkásképzők nem arról híresek, hogy húde komoly szakmai légkörben folyik az oktatás (arra van az egyetem meg főiskola). Pár mezőgazdasági mérnöki szak valóban megkeresheti a 200+-os nettót, de a KSH szerint a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki átlag is csak 125-130.000 forint körül alakul.

2013. dec. 27. 19:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerinted a 150 netto nem jó fizetés, mikor egy diplomás sem keres ennyit? Én 500 ezerért sem kamionoznék, össze sem lehet hasonlítani a két szakmát. (mondjuk traktoroznom sem kell szerencsére)

Ahova mi jártunk aranykalászos gazda felnőtt képzésre, ott elég komoly szakmai ismeretekre lehet szert tenni. Persze nem akar mindenki tanulni, ez egyéni szoc problem. Ha valaki csinálja becsülettel, akkor simán meg van az az érettségi. Vidékfejlesztési agrármérnök, hehe... Olyant kell tanulni, aminek értelme is van.

2013. dec. 27. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!