Piacokon történő árusítás hogyan valósítható meg?
Piacon helypénzt kell fizetni. Ha üzletszerűen teszed, azaz ahogy te is szeretnéd,, igen, akkor vállalkozóvá kell válnod.Igazolványt nem kell kiváltani, elég az ügyfélkapun bejelenteni és máris vállalkozó vagy.
A könyvelő havi dija: 5-10 eFT
magad után a járulékok: havi 64efT
plusz adó és 3havonta az áfa különbözet befizetése.
a könyvelőt és a 64ezret akkor is be kell fizetned minden hónapban, ha nincs semmi jövedelmed.
számold hozzá a helypénzt a piacon, plusz kb havi 10eFt iparűzési adót, ezeket is mindenképp fizetned kell
Megér-e? Ki tudja, számolj!
10eFt(könyvelő)+64eFt(járulék)+10eFt(ipadó+ helypénz (ennek összegét te tudod)=84eft+helypénz
erre jön az adó és negyedéves áfa..
és! a bevételed jó részét az elején újabb áruba is be kell fektetned, tehát ezzel is kalkulálj, jah és gondolom hasznot, fizetést is akarsz!
Piacon, ha kimész, ellenőrzik a számlatömb meglétét, anélkül nem is adnak helyet, meg a pecsétet is meg kell mutatni. Legalábbis, ahol én voltam.
Mondták a Nav gyakori vendég arra.
Egy pecsét 6-10.000 Ft volt, amikor utoljára néztem.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!