Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mint ügyvezetőnek van e...

Mint ügyvezetőnek van e lehetőségem meghatalmazni valakit? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Amennyiben egy cégnél egyetlen személy az aláírásra jogosult és ő teszem azt nyaralni utazik, tehát nem tud a cég képciseletében aláírni, de már előre látható, hogy a távolléte alatt szükség lenne szerződések cégszerű aláírására, milyen megoldást választhat e probléma megoldására? Meghatalmazhat valakit erre?

Találkoztam több állásponttal. Valaki azt mondja, hogy a vezető tisztségviselő személyesen köteles eljárni, képviseletnek helye nincs, tehát nem hatalmazhat meg szerződés cégszerű aláírására monduk egy alkalmazottat.

Míg mások nem látják az ilyen meghatalmazásnak akadályát, mondván a meghatalmazott nem a céget jegyzi az aláírásával, hanem a vezető tisztségviselő cég nevében tett aláírását pótolja a sajátjával. Ezért jó az olyan meghatalmazás, amit a cégaláírásra jogosult cégszerűen ír alá. Ez a meghatalmazás pedig a szerződés mellékletét képezi. Egy ilyen meghatalmazás egyedi, konkrétan megjelölt szerződésre szólna, nem általánosan.

Előre is köszönöm a választ, válaszokat.

2013. nov. 27. 21:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyenkor az olyan dolgokat, amiket nem személyes jelenlét mellett kell aláírni (vagyis a kutya nem látja, hogy ki írta alá), az egyik asszisztens szokta aláírni, aki nagyon szépen le tudja másolni a főnök aláírását. Ezzel amúgy a főnök bízta meg.
2013. nov. 27. 21:40
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

#1: ezt hivjak okirathamisitasnak, meg akkor is, ha a fonok bizta meg vele.

Kerdezonek: en jogasszal beszelnek az ugyben.

2013. nov. 27. 21:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Szerződés kellene aláírni, személyesen! Nekem üzleti ügyben elkell utaznom. Utolsónak: hasznos tanács, nem is tudom miértnem nekem jutott eszembe! Köszönöm
2013. nov. 27. 21:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!