Megéri így autószerelő műhelyt nyitni?
Sziasztok!
Autószerelő műhely nyitásán gondolkozok! Van egy ismerősöm aki nagyon nagyon jó szerelő, közel 10 éves munkatapasztalattal, sokan ismerik, gyorsan és jól dolgozik! Az egyetlen dolog ami visszatartja a saját műhelytől az a pénz, így azon gondolkoztam, segítenék neki, így én is jól járok. Kb 3-4 millióm lenne rá. A tervem egy olyan műhely lenne ami 100%-ig lehúzásmentes lenne és becsületes, mert úgy hiszem csak az maradhat fenn aki normálisan végzi a tevékenységét!Sokat olvastam ezzel kapcsolatban és látom hogy ma az emberek nem tudják hova menjenek mert félnek hogy átvágják őket!
Szerintetek tudna működni?
Nem az embert vered át, mert ha rájön akkor vesztettél egy vásárlót, és a jövőbeli pénzét is. Hanem az államot, mondjuk úgy hogy nem mindent számolsz el, és adózol le forintra pontosan.
Nagyon kevés az a cég/vállalkozó amik makulátlanok és nincs 1 leadózatlan ügyletük sem.
Főleg a kezdők vannak sz@rban, mert se gyakorlat, se ismeretség, se tőke a zűrös kezdeti időszak átvészeléséhez.
"Kereskedelem és marketing szakon végeztem, és ott igencsak megtanultam hogyha az ügyfél nem elégedett akkor eláshatod magad akármit is csinálsz.."
Ez a baj a felsőoktatással, hogy a valóságtól el van eléggé rugaszkodva és dogmatikus :)
És de, visszamegy. Csak attól függ, hogy mennyire lett átverve. Ha beviszed a vasat egy fékbetétcserére és úgy kapod vissza, hogy 500,000 a számla és a fék ugyan úgy szar akkor nem mész vissza többet. Ez a "paraszt módszer", az ilyen nem is él meg hosszútávon.
Akihez viszont beviszed a kocsit egy fékbetétcserére, majd felhív a mester, hogy barátom, lóg a bal első lengéscsillapító, hogy huszasért megcsináljam ha már úgyis szét van szedve? Na arra úgyis azt mondod, hogy természetesen, sőt, még azt is hiszed milyen rendes ez a szerelő, hogy még át is nézi az autódat. Közben kutya baja a lengéscsillapítónak, a szaki tényleg kicseréli egy huszasért újra (vagy bontottra kipucolva, haha), a te hibátlan lengéscsillapítód meg megy alkatrészbe.
Az "élelmesebb" műhelyekben így működnek a lehúzások. A mértéke pofára megy. Ha valakin látszik, hogy totál balek akkor nem egy huszasra húzzák le, hanem 80K-ra, és így tovább.
Üdítő folt lenne egy tök becsületes autószerelő, csak sajna megöl a piac.
Amúgy 3-4M igencsak vérszegény szvsz, még az alap felszerelésre (elektromos emelő, akna, normális szerszámok, diagnosztika) sem elég, még akkor sem ha akár csak egy márkára szakosodtok. Csak egy komolyabb autóhoz több százezer vagy milliós tétel egy hibakódolvasó. A jó szerszámok is nagyon drágák, a gagyival nem lehet dolgozni...
Kevés ez a pénz. Legális ,felszerelt műhelyhez legalább 10-15 millió kell.
Én azt ajánlom először "sufni"műhelyt kell nyitni , csak fű alatt hirdetni és ha tényleg olcsó és jó akkor híre megy ,hogy a Józsihoz kell vinni a kocsit mert ért hozzá nem ver át, gyors pontos. Azt kell bevállalni ami megy, ha olyan kocsi jön amihez nincs diagnosztika vagy spéci szerszám azt nem hitegetni hanem elküldeni máshová..
Ha ezzel szereztek egy ügyfélkört és bevételt ,akkor abból lehet később rendes meghirdetett legális műhelyt csinálni.
"segítenék neki, így én is jól járok....
...A tervem egy olyan műhely lenne ami 100%-ig lehúzásmentes lenne és becsületes"
Vagyis az lenne a terved, hogy te "húzod majd le" azt az egy szem szerelőt aki dolgozik,
csak, hogy "te is jól járjál"?!
Ez volna az "üzleti terved"??!
Nem kell magyarázkodni!
Hiába szépíted a dolgot, EGYEDÜL ő dolgozna a műhelyben, de te meg lefölöznéd a nyereséget.
Amúgy nincsen ezzel semmi baj, csak előtte ez a "100%-ig lehúzásmentes" maszlag nem kellett volna.
17-es te tényleg ennyire hülye vagy, vagy segít valaki?
A lehúzás szót nagyon szabadon használjuk mostanában, ahogy látom. A kérdező adja a tőkét, a helyet, a lehetőséget, tehát BEFEKTET. A szerelő nem ad semmit, csak dolgozik, tehát ALKALMAZOTT. Ez egy elég egyszerű modell nem? Ráadásul a munkadíjak (+ alkatrészen maradt hasznok) felezése, több mint korrekt, úgy hogy az igazi kockázat, csak is kizárólag a befektetőé...Ez neked a lehúzás? nem lehet könnyű az életed...
kérdező:
Amúgy az is fontos, hogy hol szeretnél műhelyt nyitni. Ha kell tanács, írj nyugodtan, van tapasztalat a családban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!