Tapasztalt üzletember segítene hogyan kezdjek ez egy ipari vállalkozást fiatalon?
Üvegtervezést tanulok már sok éve, de rá kellett jönnöm, hogy a tanulmányaim folytatása nem = azzal, hogy hagynak az iskolában a műhelyben úgy dolgozni, hogy már az egyetemen is meg tudjak élni a művészetemből, akármimből.
Szóval szararcok.
Nem is akarom annyira erőltetni. Arra gondoltam, hogy magam vásárolom meg az üveg megmunkálásához szükséges gépeket, de nem tudom hova helyezzem a műhelyemet, hogyan kezdjem az értékesítést, marketinget, jelenleg lakótelepen élünk még pincénk sincs...
A műhelybérlés nagyon drága egy diák számára. Beszéljek valkaivel az önkormányzatnál? Van ötletetek?
Elkezdtem építeni 1-2 gépet, de lakótelepi lakás szobájában és szó szerint kezdek már beleőrülni, nem tudom hol van a dolgok vége.
Vannak cégek akik rendelkeznek a gépekkel amik kellenek nekem, de aranyáron kínálják a szolgáltatásukat, így befutóként még nem tudok úgy kalkulálni, hogy megéri-e kifizetni, komolyabb projectekbe sem tudok, és merek így belenyúlni, annyi pénzem nincs.
Szóval nem tudom hogyan induljak el.
Egyedi gyártásban gondolkozom.
Ilyesmiket csinálnék, külföldi piacra főleg, művészeti galériákba. Gondolkozom a robotizált megmunkáláson is, robotokat is szívesen fejlesztenék, de ehhez is kell egy bizonyos alap, amivel gépet gyártok (minimum egy cnc) Ha a cnc megvan, meg pár szerszám, már vastelepi vasárból, és saját tanult mérnöki tudásból össze tudok rakni összetett mechanikákat, amik megcsiszolják nekem formára az üveget.
Persze áramot is be kell vinnem a rendszerbe amit ki kell fizetni, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy bejelentett-e a tevékenységem, stb. Nem is tudom mi számít hobbinak és mi az ami már bejelentésköteles.
Azért van némi káosz a fejedbe...
De akkor fordítsuk meg a szituációt:
Te adnál valakinek befektetési célzattal pénzt, akinek:
- nincs tapasztalata
- nincs gyakorlati tudása
- feltehetően még komoly szakértelme sincs, mert épp, hogy valami suliba jár
- és 0 ft-ot tud hozzátenni?
A másik dolog, hogy egy "műalkotás" attól műalkotás, hogy egy szakember egyedi munkája. Ha elkezded tömeggyártani megszűnik a műalkotás mivolta és semmivel sem lesz több, mint a több ezer kínai tömeggyártott gagyi.
Ami járható út, hogy elvégzed a sulit, dolgozol valahol a szakmában pár évet tapasztalat és pénzszerzés céljából és akkor futsz neki újra.
Művészetből nagyon keveseknek sikerül megélniük.
Szerintem keress egy céget (ha van) ami ilyen témában és termékekkel mozog és próbálj náluk gyakorlatot szerezni (akár fizu nélkül).
Pályakezdőt, 0 gyakorlattal, 0 tapasztalattal, 0 üzleti tervvel senki sem fog támogatni. Önkormányzatok sajnos nem jótékonysági intézmények, futhatsz náluk 1-2 kört, de én kizártnak tartom hogy piaci ár alatt bármit is adnának.
Nem tudom milyen géppark szükséges ehhez, de ha milliós tételű akkor én veszett ügynek látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!