Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mekkora tőke kell két hektár...

Mekkora tőke kell két hektár dió telepítéséhez?

Figyelt kérdés
Milyen kiadások vannak?

2013. okt. 28. 08:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Diócserje ~ 2500 Ft / db, abból kell úgy 2 x 40 = 200.000 Ft.

Öntözni amennyit gondolsz, permetezni, körbekeríteni (különben ellopják), esetleg őriztetni.

Meg persze ezt nem fogod egyedül leszedni, szóval idénymunkások.

2013. okt. 28. 08:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Földem van. Tudom a csemeték árát meg a keítését is. Azt is vágom hogy a mélyen szántás ára hektáronként olyan 120 ezer forint. De sok más költség is van ezeken kívül amiröl fogalmam sincs. Ezekre vagyok kiváncsi. Miken tudok spórolni?
2013. okt. 28. 08:36
 3/10 A kérdező kommentje:
A leszedést igen is egyedül akarom vanna nagyon király ezközök erre a célra.
2013. okt. 28. 08:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Na jo talán másodmagammal :-)
2013. okt. 28. 08:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Amúgy 2 hektár a maga 80-100 fájával nem olyan nagy cucc, tényleg össze lehet szedni egyedül is. Úgy sem egyszerre hullik le az egész. Öntözni lényegében nem érdemes. Ha egy folyóból öntözöl napi 150 köbmétert, akkor talán látszana némi termés töblet, de nem jelentős, nem érdemes beruházni rá. Főleg, hogy 10-15 de inkább 20 év, mire jelentős termés lesz rajta. Felhívnám a figyelmed a legújabb kártevőre, ami már haánkban is megjelent, ez pedig a diófúró légy. Nem biztos, hogy ez a neve, mi így hívjuk. Azt vettem észre, hogy a vastagabb, masszívabb héju fajtákat nem bántotta, a vékonyakat viszot igen... van itt a ház körül vagy 15 fa, nincs közte két egyforma. Szóval a legnagyobb utána járást a fajtára fordítsd, ne 20 év múlva derüljön ki, hogy elnyomtad. Lényegében, ha az elején megfinanszírozod azt a 1.5 misit, ami ehhez kell, utána már nem lesz sok kiadásod. A sorközöket is csak addig kell majd lekaszálgatni, amíg nem lesznek elég nagyok a cserjék. De ha rám hallgatsz, rászánsz még 200 ezret, és elveted olyan fűmag keverékkel, ami kiválló szénát biztosít, ekkor biztos lesz olyan önként jelentkező, aki lekaszálja az állatainak. Esetleg te is tarthatsz 10-15 birkát, egy ekkora terület elbírja, alig kell velük foglalkozni, és ehettek minden hétvégén birkapörit. :-)
2013. okt. 28. 11:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyedül, másodmagaddal ennyit?

Megkérdezhetem, hogy milyen eszköz van erre? El se tudom képzelni a technikáját.

2013. okt. 28. 11:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Pl: [link] na? Működhet?
2013. okt. 28. 11:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Sőt vehetek egy ici pici kis trakeszt amivel el tudom húzni ennek a szélesebb verzióját sőt talán majd a fű nyírást is meg tudom oldwni vele!
2013. okt. 28. 11:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon jól hangzik. Sok sikert.
2013. okt. 28. 11:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ez most rohadt jól esett :-)
2013. okt. 28. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!