Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját lovardát szeretnék...

Saját lovardát szeretnék nyitni hogy kezdjek bele?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok , hamarosan érettségizek. El fogok végezni egy lovasoktató képzést egy egyetemen és utána úgy gondoltam hogy valahol állást vállalok mint lovasoktató és amíg a szüleimmel lakok a pénz egy részét eltennném egy pár hektáros földterületre ahol szép lassan megcsinálnám a lovardát és majd be is költöznék oda egyenlőre egy lóval majd többel.Szerintetek jó ötlet vagy csak egy hülye álom ami tuti nem fog össze jönni?
2013. okt. 18. 15:39
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Esetleg egy kevés pénzt a bankból is vennék föl :)
2013. okt. 18. 15:41
 2/19 anonim ***** válasza:
Nem mondom hogy jó ötlet, de azt sem hogy csak egy hülye állom. Viszont szerintem nem vagy tisztában azzal hogy egy ilyen dologhoz nagyságrendileg mennyi pénzre lenne szükség. Nem tudom meddig akarsz a szüleiddel élni, de nem csak a "pénz egy részét" hanem ha az összes keresetedet félre tennéd, valószínű még az is jócskán kevés lenne ebbe belevágni. Aztán semmi biztosítékod nincs arra hogy ezzel majd tudsz profitálni. Aztán lehet rájössz hogy a szüleiddel élsz, nincs egy filléred se, és amibe bele ölted a sok pénzt, csak minuszba tesz téged. Sokkalta de bonyolultabb és profit igényesebb ez az egész, mint ahogy te a leírásod alapján elképzeled.
2013. okt. 18. 15:56
 3/19 anonim ***** válasza:
Ja igen, banki hitelt egy ilyenre felvenni szerintem kész öngyilkosság lenne pénzügyi szempontból. Ha be bukod az egészed még egy jó kis adósság is ott lesz a nyakadba.
2013. okt. 18. 15:58
 4/19 A kérdező kommentje:
És akkor mit kénne tennem ? Mert nem vagyok örököscsemete de nagyon szeretném ezt a dolgot..
2013. okt. 18. 16:10
 5/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk nyerj a lottón.
2013. okt. 18. 16:14
 6/19 A kérdező kommentje:
ez egy igazán jó ötlet. remélem menni fog..
2013. okt. 18. 16:15
 7/19 anonim ***** válasza:

Érdekelne az egyetemi lovasoktató szak...

Amúgy jó terv, de kemény munka. Szükséged lesz kb 40 millára minimum, tehát ha 10 éven belül meg akarod valósítani, az évi 4 milla félretevés, tehát havi 330 ezer Ft-ot kell megspórolnod.

Ha csak a fele megy, havi 165 ezer, akkor 20 év múlva lesz rá elég tőkéd.

Lehet, hogy ezek fényében inkább le kellene tenned a nagy álmokról, és gyűjteni egy picik lakásra.

2013. okt. 18. 16:26
 8/19 anonim ***** válasza:

"És akkor mit kénne tennem ? Mert nem vagyok örököscsemete de nagyon szeretném ezt a dolgot.."

Például az jó lenne, ha reális elképzeléseid lennének.

Tehát terved jelenleg,hogy mondjuk 6-10 éven belül lesz egy lovardád, illetve mellette számodra egy lakrész.

Mindezt úgy,hogy a következő 4 évben mondjuk tanulsz, utána állnál munkába ahol úgy szint nem lennél túlfizetve.

Illetve egyenlőre még ebből a tervből sem tartasz sehol, de már 10évre előre terveznél.

Jelenleg még érettségid sincs ugyebár.

Nem feltétlenül szeretném a tervet is véleményezni, de a megvalósítást még nagyon sokszor gondold át.

Reálisan, ez a lényeg.

2013. okt. 18. 16:28
 9/19 anonim ***** válasza:
Társulj másokkal,és ne csak lovakkal foglalkozz,hanem olyan dolgokkal is,amik több pénzt hoznak,és pályázz olyan uniós pénzekre,amiket nem kell visszafizetni.Vagy kereshetsz befektetőket is,ha meg tudod őket győzni,miért érdemes téged,és a vállalkozásodat támogatni.
2013. okt. 18. 16:30
 10/19 anonim ***** válasza:

Amúgy a szegény emberek a legritkább esetben azért szegények, mert szegények akarnak lenni.

Egyszerűen nincs más opciójuk.

2013. okt. 18. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!