Van egy jónak tűnő ötletem, viszont olyan területen, amihez nem értek. (? )
Nagy vonalakban: Egy online rendszert szeretnék létrehozni (facebook, vatera és társaikból összecsipegetve, a részletekbe ne menjünk bele), viszont abszolút nem értek a kivitelezéshez, netes dolgok elég távol állnak tőlem.
Hogy egyszerűbb legyen, segítsetek átnézni a folyamatokat, ha pl egy sima fb hasonmást hoznék létre. Rögtön két kérdés:
1. Milyen szakemberek kellenének, mennyien? A kezdeti stádiumtól mondjuk az 1 millió felhasználóig?
2. Az első pár ezer tag hogy fog beregisztrálni, rátalálni az oldalra? (gondolataim szerint nehezebb elérni 0-ról 30ezer felhasználót, mint mondjuk 300ezerről 1 milliót)
Legalább kell 2 rendszergazda, kell egy-vagy két dízájner, vagy garfikus(persze ők csak az elején), és legalább 5 ember, aki jártas html-ben, php-ban, jquerryben, és javascriptben.
7 ember havi átlaggal számolva 300 ezertől- 800 ezerig a fizetés, plusz gépek4-5 millió, szerverek 4-5 millió szintén(ha komolyan gondolod, és ezek bérleti díja. Iroda 200-400 ezer havonta, Berendezés, routerek, és egyéb dologok mondjuk 500 ezer.
Legalább 6 hónap, de inkább egy év mire kész lesz rendesen minden.
Kb. 100 millió, és még nincs regisztrált felhasználó
Utána ennek fentartása, ami havi szinten legalább 8-10 millió, és ha emelkedik a átogatottság, úgy kell felvenned az embereket pluszba.
Nem ismertem a 123profit oldalt, de nem tűnik rossznak. Az ötletem természetesen nem ez, de az oldal felépítése és működése hasonló.
Körülbelül ilyen választ vártam, mint a 13. válaszoló adott. Igazán hasznos válasz, köszönöm szépen!
Bárkinek ezzel kapcsolatban valami meglátása van (egyéb költség v bármilyen változtatás) szívesen veszem válaszát!
Kiegészíteném még egy dologgal.
Ez a 123profit valóban hasonlít, legalábbis működési elvben.
Ha (az egyszerűség kedvéért) ez az oldal nem létezne és Te hoznád létre, kopp ugyanezt, hasonló számú munkaerő, berendezés szükséges?
Milyen csatornán kezdenéd a reklámot, hogy a lehető leghamarabb felépüljön az a számú ügyfélkör, mely már hozza a többieket?
"Az az 50 milla onnan jött hogy nem tudsz programozni, és a nagyobb oldalakról azt az infót kapni hogy 10-150 millából csinálták meg őket."
Állintelektuálisnak tűnsz nekem kedves hozzászóló. Fogalmad sincs semmiről, de dobálózol a számokkal.
Elárulom akkor neked hogy a legtöbb oldalt mint a Facebook, Google, Twitter stb. szinte ingyen csinálták meg. Ugyanis a létrehozóik mind programozók voltak, tehát a programozási munka ingyen volt. De ha nem vagy programozó, akkor sem kellenek tízmilliók. A Facebook pl. 1-2 hónap alatt készült el és kezdetben egyedül Zuckerberg dolgozott rajta, majd bevette a két haverját és amikor már voltak befektetői akkor jött a többi programozó, de addigra már 100.000 feletti volt a Facebook felhasználóinak a száma. A programozói munka kezdetben nem kerül sokba. Egy oldalt elkészíteni néhány hét esetleg hónap. Ami sokba kerül az az hogy ahogy gyarapodnak a felhasználók, úgy van szükség egyre több programozóra, egyre nagyobb szerverparkra, nagyobb sávszélességre ezek azok amik sokba kerülnek és persze a reklám.
A világon összesen kb. 30.000.000 weblap van. Ezekből csak néhány 100 lehet az ami globális szinten, a maga területén dominál. A legtöbbje naponta csak kevés felhasználót vonz.
Gondolod hogy a 30.000.000 weblap mindegyikét 10-150 millióból hozták létre? Próbálj egy kicsit gondolkodni vagy utánaolvasni a dolgoknak, aztán írj választ. Olyan választ viszont ne írj, amiről nem tudod hogy igaz-e vagy nem. Azért nem csinál mindenki ilyen oldalakat, mert hiába van sok milliárdos a világon, nem fektethet be mindenki ugyanabba a piacba. Van aki autóipari céget vesz, van aki telekommunikációs cégbe fektet, van aki biotechnológiai cégbe stb. Manapság azért akar mindenki internetes cégbe fektetni, mert nem ért semmihez és hallotta hogy valakinek sikerült és azt gondolja hogy ez milyen könnyű, ez neki is menne, hiszen neki is van egy nagyszerű ötlete.
Csak végül kiderül hogy az a nagyszerű ötlet nem is annyira nagyszerű.
Ugyanilyen emberek vannak pl. a tőzsdén is. Daytradernek hívják magukat, stratégiákat találnak ki, és azt hiszik hogy majd gazdagok lesznek. De ez is olyan hogy nincs nyerő stratégia, hiszen ha lenne akkor mindenki meggazdagodna. De mindenki nem gazdagodhat meg, mert ha valaki veszít akkor valaki más nyer. De a tőzsdének szüksége van ezekre az emberekre is, hiszen az ő pénzükből gazdagodnak meg.
Kedves 12.
Én nem vakon dobálóztam a számokkal.
Elég belőhetetlen hogy egy oldal amire gondolom hogy a kérdező gondol, körüményektől függetlenül mennyibe kerülne.
Nem vagyok hülye, van honlapom, tudok programozni is minimálisan, tudom hogy magát a honlapot megvenni, megszerkeszteni nem túl drága. De ki beszél itt az oldal létrehozásának költségéről?
Egy oldalt létre kell hozni, és bele kell fektetni. Ekkor már az 50 milla annyira nem is rossz tipp ha mondani kell egy számot...
A vatera a tulajváltás után 600millát költött marketingre. Kérdem én ki az aki meghatározza hogy az az összeg nem az oldal fenntartásához kellő összeg volt?
Megtették, és most látjuk mennyi felhasználójuk van...
Ha nem teszik, lehet akkor is jól menne nekik. De ki tudja.
Egy egészen biztos. Egy kocka kiprogramoz egy vatera szerű oldalt és nem költ rá semmit csak a domianért fizet, nem lesz vaterája...
Butaság tippelni hogy mennyibe kerülne valami amiről semmit sem tudunk szinte. De az hogy SOKBA mennyivel lenne jobb válasz?
"tudom hogy magát a honlapot megvenni, megszerkeszteni nem túl drága. De ki beszél itt az oldal létrehozásának költségéről?"
Te beszéltél az oldal létrehozásának költségéről itt:
"Az az 50 milla onnan jött hogy nem tudsz programozni, és a nagyobb oldalakról azt az infót kapni hogy 10-150 millából csinálták meg őket. (Sok más oldalt is sok pénzből csináltak, csak senki nem hallott róluk mert nem jöttek be.)"
Tehát 10-150 millából csinálták meg őket. Nem a reklám, a bővítés stb került ennyibe, hanem az oldal megcsinálása szerinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!