Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van egy jónak tűnő ötletem,...

Van egy jónak tűnő ötletem, viszont olyan területen, amihez nem értek. (? )

Figyelt kérdés

Nagy vonalakban: Egy online rendszert szeretnék létrehozni (facebook, vatera és társaikból összecsipegetve, a részletekbe ne menjünk bele), viszont abszolút nem értek a kivitelezéshez, netes dolgok elég távol állnak tőlem.

Hogy egyszerűbb legyen, segítsetek átnézni a folyamatokat, ha pl egy sima fb hasonmást hoznék létre. Rögtön két kérdés:

1. Milyen szakemberek kellenének, mennyien? A kezdeti stádiumtól mondjuk az 1 millió felhasználóig?

2. Az első pár ezer tag hogy fog beregisztrálni, rátalálni az oldalra? (gondolataim szerint nehezebb elérni 0-ról 30ezer felhasználót, mint mondjuk 300ezerről 1 milliót)

2013. okt. 17. 20:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
6%
Ez rengeteg pénz és munka. Sok programozó kellene. Nem beszélve a marketinges 10-100 milliókról. Sikere nem lenne már olyan nagy... Ez csak álom marad...
2013. okt. 17. 20:45
 2/21 Linkoln ***** válasza:
69%

Ejj, lesznek itt olyan válaszok... Kapaszkodj.. :D

Hát, sajnos, ez teljesen logikus gondolatmenetnek tűnik. De egy ilyen oldal inkább a szerencsének köszönheti lété mintsem bármi másnak.

Annyi ember van, aki nem csak látja hogy van ebben pénz, de ért is hozzá és nem ér vele semmit, hogy el sem lehet mondani.

Ha a facebook ötlete annyira speciális lenne hogy senki nem tudná leutánozni, akkor azt kellene mondanom hogy tényleg tud valamit a srác aki létrehozta.

Nem tud semmi extrát. Egyszerű, és jókor volt jóhelyen. Azért működnek ezek mert mások is ezt használják.

Minden híres oldal azért működik mert mindenki azt használja, így nincs motiváció hogy ne azt használja az új felhasználó.

Nem kivitelezhetetlen egy youtube, vatera, facebook, sőt, még a google is megvalósítható. Millió meg millió szakember van aki meg tudná csinálni. De attól nem lesz felhasználója. pedig pénz csak a nagy számoknál jelenik meg.

Hogy 30 ezer felhasználó? Tényleg nem egyszerű... Az rengeteg. 1 milliót inkább nem kommentelem.

Megcisnálod profira az oldalt, egy jópár millába fájni fog. Szerintem 50 milla sem olyan sok.

Aztán reklámozd ahol tudod. Ha már van 30 ezer felhasználód (Kérdéses hogy lenne-e valaha) (Ehhez nyílván sok idő kellett) akkor reklámozd tv-ben és megugrik a felhasználók száma. Vagy nem, akkor hagyd az egészet...

Próbáltam nem nyers lenni.

Majd lesz nyers más.

2013. okt. 17. 20:52
 3/21 Linkoln ***** válasza:
69%

Amit mondani akartam:

Egy ilyen oldal elhíresedésének a lényege a divat.

Azt meg kiszámolni... Nem lehet.

2013. okt. 17. 20:53
 4/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyjából tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy sikerre vinni nem könnyű, és tényleg kiszámíthatatlan, hogy mi jön be a tömegnek, s mi nem. Ezért nem is akartam belemenni a részletekbe, csak tájékozódni szeretnék.

Viszont azt, hogy egy oldal létrehozása 50 millió, kicsit kifejthetnéd. Miből tevődik össze ez az összeg, mire kell költeni, stb?

2013. okt. 17. 22:51
 5/21 anonim ***** válasza:

Szerintem 100millio alatt neki se allj gondolkodni, mert csak a programozasi reszhez, kell egy csapat tehat nem 1-2 fo... aztan ott a desing, marketing nagyon komoly szerver park, aztan biztositanod kell, hogy azadotok ne kerulhessenek ki stb.....

Amugy meg amennyire megvagy gyozodve tipikussan magyarstilusban, hogy ez korszakalkoto dolog... tudom javasolni neked a gondolkozast.. Emlekezz vissza jo par eve meg mekkora divat volt az iwiw mara gyakorlatilag total ellaposodott....

2013. okt. 18. 06:30
 6/21 Linkoln ***** válasza:
10%

Az az 50 milla onnan jött hogy nem tudsz programozni, és a nagyobb oldalakról azt az infót kapni hogy 10-150 millából csinálták meg őket. (Sok más oldalt is sok pénzből csináltak, csak senki nem hallott róluk mert nem jöttek be.)

A sok milliárdos (Mert van belőlük bőven. Komolyan) nem tud mit kezdeni a pénzével mert annyi van nekik. Befektetik pár százalékos kamatokra, stb. Ha ilyen egyszerű lenne hogy csináltat egy oldalt, valamilyet, és az majd temreli neki a sok milliót, mind ezt csinálná. 1 db marha gazdag ember annyi ilyen oldalt csináltathatna hogy kimerítené a piacot, ha ezek tényleg azért hoznának ennyi profitot mert nagy belőlük a hiány, és senki nem vállalja be. Nem pedig azért mert marha mázlijuk volt.

2013. okt. 18. 09:26
 7/21 A kérdező kommentje:

Ismét köszönöm az új hozzászólásokat!

Először is, kicsit rugaszkodjunk el attól, hogy minek lehet és minek nem sikere. Nem célom sem korszakalkotót létrehozni, sem facebook hasonmást, egy másfajta szolgáltatásról van szó, az egyszerűség miatt hoztam fel példaként a fent említett oldalakat.

Valamint azt is leszögeztem, hogy nem magáról az oldal jellegéről szeretnék eszmecserét folytatni, hanem egy oldal létrehozásának, fenntartásának költségeiről.

Továbbra is ezekre várnám a válaszokat:

- mennyi és milyen szakember,

- milyen értékű berendezés ( pl 30ezer felhasználó esetén /mint első mérföldkő/),

- milyen egyéb kiadások jelentkeznek, milyen értékben (reklámon kívül)

2013. okt. 18. 13:35
 8/21 anonim ***** válasza:
22%
Ha ezekre a kérdésekre nem tudod a választ minek akarsz belefogni? Fogadj fel a egy tanácsadót készíttess piackutatást. Vannak a zsebedben milliók? Ha nekem lenne, akkor sem fektetném ilyen főleg úgy nem, hogy fingod nincs az egészhez. Olyan vagy, mint egy kisgyerek, aki álmodozik...
2013. okt. 18. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:

Ezekre nem lehet így válaszolni:

"Továbbra is ezekre várnám a válaszokat:

- mennyi és milyen szakember,

- milyen értékű berendezés ( pl 30ezer felhasználó esetén /mint első mérföldkő/),

- milyen egyéb kiadások jelentkeznek, milyen értékben (reklámon kívül)"

Ezek olyan típusú kérdések mintha azt akarnád megtudni pl, hogy egy autót mennyiért lehet venni, mennyi lenne a fogyasztása stb.... Ott se mindegy, hogy 1 trabantról beszélünk vagy 40 milliós új terepjáróról...

30ezer ügyfél is pl.: milyen gyakran látogatná az oldalt? Mit csinálna ott? Mennyi adat keletkezne naponta stb... Csak hogy pár olyan kérdést tegyek fel Neked én is?!! Aztán ilyen költségek vannak ismét feltehetem eme kérdéseket mert szervesen kapcsolódik ez is ide...

2013. okt. 18. 16:53
 10/21 A kérdező kommentje:

Elképzeléseim szerint a regisztrált ügyfelek átlagosan 1-2 hetente jelentkeznének be, 1-1 bejelentkezésnél kb fél órát töltenének az oldalon. Néhány képfeltöltés, adatlap módosítás.

Nem regisztrált ügyfélként több lenne a látogató, mivel a regisztrált ügyfeleim szolgáltatásait szedném egybe, ezekről adnék tájékoztatást.

Tudom, hogy nehéz így válaszolni, hogy nem kaptok konkrét képet az oldalról, ezért nyugodtan jöhetnek az ilyen kérdések, melyek Nektek is segítséget nyújtanak a válaszolásban, köszönöm!

2013. okt. 18. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!