Ha 1-2 ebay-on rendelt dolgot árulok a vaterán, akkor még
nem büntetnek meg?
Figyelt kérdés
Tehát. Megvárom még a termék ideér hozzám, utánna pedig eladnám a vaterán. Nem nagy kereskedelemre, hanem csak 1-2 dologra gondoltam kis tételben zsebpénznek. Szerintetek? Nav nem fog ezért piszkálódik? Mennyi összegig nem adóköteles?
Az ELSŐ darab is már kereskedés, tehát már azért is büntethetnek, már az is adóköteles. Ha 1Ft-ért veszed és 2Ft-ért adod, akkor is.
2013. okt. 17. 18:53
2/18 anonim válasza:
Igen, onnantól kezdve, hogy eladási céllal behoztad, adóköteles. De ha biztos vagy benne, hogy nem kapnak rajta, csak csináld. Sokan szórakoznak ezzel.
2013. okt. 17. 18:57
3/18 anonim válasza:
Persze nem így van, de azért terjesszük a hülyeséget... 1-2 dolog eladása még messze nem üzletszerű tevékenység. Ha bele is szaladnál egy ellenőrzésbe, akkor is mondhatod, hogy megvetted, de nem tetszik. A hiedelmekkel ellentétben a NAV-nál nem emberevő sárkányok dolgoznak, hanem EMBEREK. Ha normálisan állnak hozzájuk, ők is normálisak.
2013. okt. 17. 19:08
4/18 anonim válasza:
Nem is úgy, ahogy te írod. Azért nem meszelik el a sok kis csicskát akik ebay-es szarokat árulnak tucatszám a vaterán, mert nincs elég emberük ezzel is foglalkozni. Ne aggódj, horogra akad 1-2 ezek közül is. Jelenleg egyébként kettőszázezer forintig végezhetsz magánszemélyként adómentesen kereskedelmi tevékenységet, de ebben benne van a beszerzési ár, eladási ár, szóval minden költség, ami szigorúan a termékhez tartozik.
+ ehhez jön, amit fent írtam, ha megáll ellened, hogy eladási szándékkal vetted meg külföldről!, akkor készítheted az ánuszod.
2013. okt. 17. 19:14
5/18 anonim válasza:
Szóval akkor még is csak úgy van, ahogy írtam.
2013. okt. 17. 20:30
6/18 Linkoln válasza:
A kérdés: nem büntetnek meg?
Nem valószínű.
De nem feküdhetsz le nyugodtan. Ha adót csalsz, megbüntethetnek. Csak szabálysértés. 200 ezer ft a büntetés..
Amúgy, tényleg nem valószínű. De én nem adnám el pár forintért a becsületem, és a biztonságérzetem.
2013. okt. 17. 20:55
7/18 anonim válasza:
De ez még mindig nem adócsalás, mert ahogy előttem is megírták 200 ezerig adó mentes. Ha a kérdezőnek van adószáma, és vesz 1200 ft-ért egy blokk tömböt, akkor NEM BÜNTETHETIK MEG. Nem tudom minek kell bizonygatni a hülyeséget... kérdező, vegyél egy blokk tömböt, tüntesd fel rajta az adószámod, neved címet, és ha idegennek adsz el, akkor rakj mellé egy blokkot. EZ LEGÁLIS!!!
2013. okt. 18. 12:30
8/18 anonim válasza:
"De ez még mindig nem adócsalás, mert ahogy előttem is megírták 200 ezerig adó mentes."
600 ezerig, és a saját használt cuccok eladása. Namost ha az illető vesz valami e-bayen, majd azt egyből eladja vaterán (vagy akárhol), ez már kereskedés, annál nincs adómentes határ. Persze lehet kamuzni, ahogy #3 írja, de attól ez adócsalás, amiért elvileg büntethetnek, gyakorlatilag meg tényleg kicsi az esélye, hogy fognak is.
2013. okt. 18. 14:43
9/18 anonim válasza:
Fogjátok már fel, 1-2 dolog megvétele, és eladása nem számít üzletszerű tevékenységnek. Tehát nem adócsalás. Tudom, hogy a 40 év szocializmus kősziklaként nehezedik a pénzügyi kultúránkra, és mindenkinek fáj, ha csak 10 ft-t keres egy kereskedő, de legalább azon ne rugózzatok, ami nem adóköteles.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!