Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy állapítom meg egy termék...

Hogy állapítom meg egy termék árát?

Figyelt kérdés
Saját vállalkozást szeretnék. Ha vásárolok valamit 120 forintért pl, akkor mennyit lehet rárakni, hogy a vásárlónak és nekem is megérje és persze mi alapján.
2013. szept. 25. 16:20
 1/6 Linkoln ***** válasza:

Hát, pl a beszerzési ár elég fontos, nem?

A költségeid vele. A posta, beszerzés, adók utána, esetleg áfa.

Vannak fix költségeid, járulékok, ipa stb.

Mérlegelned kell hogy mekkora a forgalmad, mekkora profitot hoz, és viszonyítanod.

Az ár megszabásánál minél magasabb árra törekedj, amivel még olcsó vagy a többiekhez viszonyítva! Legyen jó marketinged, úgy többen találnak meg.

így is rengeteg dolgot kell eladnod hogy megérje.

Én nem is foglalkozok ilyen apróságokkal. Szinte képtelenség felmérni a piacot ilyen méretekben. A kínálat magas, mert olcsó. Sok meló és papírmunka van vele. Az egész nagy semmi kb.

Annyi az előnye hogy ha veszel belőle 100-200-at akkor marha olcsón megkapod. És még ha olcsón adod is biztos hasznot hoz. Csak mennyit?.. :D

Én mostanában nagyobb üzletekre figyelek. Egy 100 000ft profitot hozó üzlettel sincs sokkal több dolgod. Fel kell mérni ugyan úgy a kínálatot, a keresletet, vonzó temréket kell nyújtanod, és meg kell találtatnod magad. Ugyan az a procedúra. Csak végeredményként marad rajtad egy baráti összeg.

Ha sok pénzed van, akkor mehetsz még magasabb kategóriára. Milliós dolgokkal kereskedsz. Ugyan az a procedúra. Felméred a terepet, behirdeted magad. Elviszik, és marad rajtad egy milla. (Ideális eset, persze ekkora "befektetéssel" nagyobbat lehet bukni.)

2013. szept. 25. 17:49
 2/6 Linkoln ***** válasza:

Jobban kitérve a kérdésedre:

Ha vmi 120ft-ért veszel, akkor az úgy legyen 120 ft hogy 100 at vettél belőle, és lealkuttad az árát ahogy csak lehet.

Ekkor mélyen a piaci ár alatt vagy. 250ft így látatlanban jól hangzik.. :D

2013. szept. 25. 17:50
 3/6 Linkoln ***** válasza:
Vicces, de én még soha semmit nem vásároltam kereskedelmi szándékból 120 ft-ért.
2013. szept. 25. 17:51
 4/6 A kérdező kommentje:
én remélem fogok :D de most a legalacsonyabbat mondtam :)
2013. szept. 25. 18:06
 5/6 anonim ***** válasza:

De mi a rosseb ez?

Hogy lehet bármire árat mondani neked, ha azt se tudjuk mi az? Balf*** aki mond neked így árat :)

2013. szept. 25. 20:48
 6/6 anonim ***** válasza:
A 120 ft-t szituációtól függően 10%-tól felfelé bármennyivel lehet szorozni. Szóval, szerintem ne vállalkozz. Aki ilyen kérdést feltesz, az egyszerűen alkalmatlan. Ha pl 120-ért lisztet tudsz venni, akkor még 10 forintot sem tudsz rárakni. Ha cukrot, vagy kenyeret, akkor 250-ért király vagy. Azon is sok múlik, hogy a környéken mennyiért árulják ugyanazt a terméket. Áhhh... nem is érdemes belekezdeni a magyarázatba. Ha ezt tényleg meg kell kérdezned, hagyd a fenébe az egészet.
2013. szept. 26. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!