Horgásztó - másoknak hogy éri meg?
Hogy éri meg egy horgásztavat létrehozni, nagy általonosságban pusztán számokban levezetve.
Segítene valaki levezetni, a bekerülési költség, üzemeltetési költség, várható bevétellel számolva?
Pl. aki most épp horgászik és látja a kérdésem, biztosan ráér ilyeneken agyalni:)
Na jól meg mondtad a semmit, egyik h*lyeségre sem reagáltál, amit leírtál én pedig belekötöttem. Ez így elég vérszegény... Én megcáfoltam minden b@romságodat, te nem mondtál most semmi újat, csak terelsz. Papa, ez nem így működik. H
"Te is rájöttél időközben az elején túl nagy halmennyiséget kamuztál be, így lecsökkentetted elég jelentősen. Ehhez külön gratulálok!"
Idézem magam:
24 óránként 2 db pontyot, 5 kiló alacsonyabb rendű halat (pl. keszeg), 1 ragadozóhalat lehet elhozni ingyen
3 db nemes hal és 4 kg vegyes hal vihető el
Húha, 1 egész kg. vegyes halat tévedtem fejből. Ez aztán komoly! Szánalmas a próbálkozásod, a 10 éves gyerekek eredményesebben trollkodnak ennél. Pláne, mikor úgy számolod a halmennyiséget, hogy:
- Minden tag egy évben 365 napot horgászik (pedig a valóságban van, aki évente 2x megy ki a tóra....) Mi is maximum 10 alkalommal megyünk ki évente.
- Minden nap mindenki kifogja a maximális halmennyiséget (pedig messze nem)
Én értem, hogy k**va h**ye vagy, felkaptad a vizet azon, hogy az asszony ma nem dugott veled vagy bármi egyéb, fingod nincs mi a különbség a bevétel és a nyereség között, vagy csak simán benézted és ezen kaptad fel a vizet és vezetted le ezt az égbekiáltó baromságot, amit leírtál. De ez az utólagos magyarázkodás a haltenyésztésről meg a betontóról, ami kutyát nem érdekel szánalom a köbön. Nehéz lett volna annyit írni, hogy "bocs, benéztem" vagy lapítani tovább, mint sz*r a fűben, mikor rájöttél, hogy te vagy a h*lye? Mert ha még mindig nem jöttél rá az rettentő szomorú...
A betontó a kérdezőnek ment, ha ő nem köt bele te miért teszed unatkozol?
Látom még kisgyerek vagy fiacskám, a stílusod nagyon alpári neveletlen egy kölök vagy!
Vegyük úgy nyertél rendben?
A kérdezőnek pedig üzenem, ha bármi kérdése van nyugodtan írhat.
Egyesületünk pont a közepén van egy saját horgásztó kialakításában.
Egy elhanyagolt, már nem használt vályogvető gödör lesz az alapja.
Kb. 4.1 Hektár lesz a vízfelület.
Számszerűen nem tudom neked pontosan megmondani, hogy mi mennyibe került, de rengeteg engedélyt kellett beszerezni. (bányahatóság, Tivizig, tervrajzok, stb.)
Most olyan 2 millió körül járunk kiadás terén, de még egy lapát földet nem mozgattunk meg.
Kértünk cégektől ajánlatokat, hogy mennyiért csinálnák meg, a legolcsóbb is 27 millióért vállalná.
A későbbi üzemeltetésről egyáltalán nem tudok neked érdemben nyilatkozni, de valószínű, hogy a tagdíjak, esetleges vendéghorgászat (napijegy) fedezné a költségeket.
Magára a tó kialakítására pedig lehet pályázati úton pénzt nyerni, csak utána kell járni.
Az biztos, hogy nem egyszerű dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!