Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Horgásztó - másoknak hogy éri...

Horgásztó - másoknak hogy éri meg?

Figyelt kérdés

Hogy éri meg egy horgásztavat létrehozni, nagy általonosságban pusztán számokban levezetve.

Segítene valaki levezetni, a bekerülési költség, üzemeltetési költség, várható bevétellel számolva?

Pl. aki most épp horgászik és látja a kérdésem, biztosan ráér ilyeneken agyalni:)

2013. aug. 28. 16:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Na jól meg mondtad a semmit, egyik h*lyeségre sem reagáltál, amit leírtál én pedig belekötöttem. Ez így elég vérszegény... Én megcáfoltam minden b@romságodat, te nem mondtál most semmi újat, csak terelsz. Papa, ez nem így működik. H

"Te is rájöttél időközben az elején túl nagy halmennyiséget kamuztál be, így lecsökkentetted elég jelentősen. Ehhez külön gratulálok!"

Idézem magam:

24 óránként 2 db pontyot, 5 kiló alacsonyabb rendű halat (pl. keszeg), 1 ragadozóhalat lehet elhozni ingyen

3 db nemes hal és 4 kg vegyes hal vihető el

Húha, 1 egész kg. vegyes halat tévedtem fejből. Ez aztán komoly! Szánalmas a próbálkozásod, a 10 éves gyerekek eredményesebben trollkodnak ennél. Pláne, mikor úgy számolod a halmennyiséget, hogy:

- Minden tag egy évben 365 napot horgászik (pedig a valóságban van, aki évente 2x megy ki a tóra....) Mi is maximum 10 alkalommal megyünk ki évente.

- Minden nap mindenki kifogja a maximális halmennyiséget (pedig messze nem)

Én értem, hogy k**va h**ye vagy, felkaptad a vizet azon, hogy az asszony ma nem dugott veled vagy bármi egyéb, fingod nincs mi a különbség a bevétel és a nyereség között, vagy csak simán benézted és ezen kaptad fel a vizet és vezetted le ezt az égbekiáltó baromságot, amit leírtál. De ez az utólagos magyarázkodás a haltenyésztésről meg a betontóról, ami kutyát nem érdekel szánalom a köbön. Nehéz lett volna annyit írni, hogy "bocs, benéztem" vagy lapítani tovább, mint sz*r a fűben, mikor rájöttél, hogy te vagy a h*lye? Mert ha még mindig nem jöttél rá az rettentő szomorú...

2013. szept. 1. 11:13
 12/13 anonim ***** válasza:

A betontó a kérdezőnek ment, ha ő nem köt bele te miért teszed unatkozol?

Látom még kisgyerek vagy fiacskám, a stílusod nagyon alpári neveletlen egy kölök vagy!

Vegyük úgy nyertél rendben?

A kérdezőnek pedig üzenem, ha bármi kérdése van nyugodtan írhat.

2013. szept. 1. 13:40
 13/13 sanci1983 válasza:

Egyesületünk pont a közepén van egy saját horgásztó kialakításában.

Egy elhanyagolt, már nem használt vályogvető gödör lesz az alapja.

Kb. 4.1 Hektár lesz a vízfelület.

Számszerűen nem tudom neked pontosan megmondani, hogy mi mennyibe került, de rengeteg engedélyt kellett beszerezni. (bányahatóság, Tivizig, tervrajzok, stb.)

Most olyan 2 millió körül járunk kiadás terén, de még egy lapát földet nem mozgattunk meg.

Kértünk cégektől ajánlatokat, hogy mennyiért csinálnák meg, a legolcsóbb is 27 millióért vállalná.

A későbbi üzemeltetésről egyáltalán nem tudok neked érdemben nyilatkozni, de valószínű, hogy a tagdíjak, esetleges vendéghorgászat (napijegy) fedezné a költségeket.

Magára a tó kialakítására pedig lehet pályázati úton pénzt nyerni, csak utána kell járni.

Az biztos, hogy nem egyszerű dolog.

2013. szept. 20. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!