Mire figyeljek befektetőként egy vállalkozáshoz való társulásnál?
Mindegy milyen kapcsolatban vagyok. Még, ha a saját testvéred, akkor is jobb ezt leírni.
Bizonyos időszakig nem lehet eladni egy eszközt. Mélyebben én se értek hozzá, csak tudom, hogy ez a lényege, de egy ügyvéd simán segít benne.
"nem akarok azért olyan dolgokat belevenni a szerződésbe, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem bízom meg benne."
Nem miatta, de bármi történhet. Mondjuk végrehajtás alá kerül a tulajdonrésze, más kezébe kerül a vállalkozás, akinek lehet, hogy nem ilyen jók a szándékai. Ha a társad tisztességes szándékú, a te védelmedre magától is bele kellene javasolnia minden olyan részletet, ami téged véd...
Értem, így már kicsit másképpen hangzik a dolog.
Azt nem írtam le még eddig, hogy szolgáltató cégről van szó, ami esetében nincs szükség pl: termék, alapanyag, stb vásárlásra, tehát a kötelező járulékokon, kiadásokon túl minden a bevétel oldalra megy, így csőd, végrehajtás nem valószínű, hogy bekövetkezhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!