Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mire figyeljek befektetőként...

Mire figyeljek befektetőként egy vállalkozáshoz való társulásnál?

Figyelt kérdés
Tárgyaláskor mit kérhetek? És mit nem? Szerződéskötéskor mire kell figyelnem?

2013. aug. 10. 13:40
1 2
 11/20 Flector 67 ***** válasza:

Mindegy milyen kapcsolatban vagyok. Még, ha a saját testvéred, akkor is jobb ezt leírni.

Bizonyos időszakig nem lehet eladni egy eszközt. Mélyebben én se értek hozzá, csak tudom, hogy ez a lényege, de egy ügyvéd simán segít benne.

2013. aug. 10. 20:54
 12/20 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ez esetben tényleg meggondolom. Mondjuk eladásról úgysem lenne szó, mivel épp az eszközök beszerzése volt a cél, amivel meg tudunk csinálni olyan dolgokat, amik eddig csak külső segítséggel mentek. Bár szerintem arra gondolsz, hogy valami csavaros módon esetleg eladja önmagának aprópénzért :)
2013. aug. 10. 22:14
 13/20 anonim ***** válasza:

"nem akarok azért olyan dolgokat belevenni a szerződésbe, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem bízom meg benne."

Nem miatta, de bármi történhet. Mondjuk végrehajtás alá kerül a tulajdonrésze, más kezébe kerül a vállalkozás, akinek lehet, hogy nem ilyen jók a szándékai. Ha a társad tisztességes szándékú, a te védelmedre magától is bele kellene javasolnia minden olyan részletet, ami téged véd...

2013. aug. 10. 23:46
 14/20 A kérdező kommentje:

Értem, így már kicsit másképpen hangzik a dolog.

Azt nem írtam le még eddig, hogy szolgáltató cégről van szó, ami esetében nincs szükség pl: termék, alapanyag, stb vásárlásra, tehát a kötelező járulékokon, kiadásokon túl minden a bevétel oldalra megy, így csőd, végrehajtás nem valószínű, hogy bekövetkezhetne.

2013. aug. 11. 17:24
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
nem a cég elleni végrehajtásra gondoltam, hanem a társad ellenire. Vagy a felesége ellenire.
2013. aug. 11. 21:56
 16/20 A kérdező kommentje:
Ezt az utóbbit nem értem pontosan. A cégforma Kft, így -gondolom- az alapból védett az ilyen eshetőségektől. A tulajdonos nem felel a saját vagyonával a cégért, de fordítva, ha a tulaj megy csődbe, akkor lehet, hogy csődbeviszi magával a céges tulajdonrészét is ?!
2013. aug. 12. 03:10
 17/20 Flector 67 ***** válasza:
Nem lehet, hanem biztos. Figyelj, a mai világba, bármi megtörténhet. Ha tényleg barátok vagytok, ő is megérti. Mert mi van például, ha (ne történjen meg), de ő meghal? Akkor az örökösökkel fogsz vitatkozni, hogy valójában Te vetted a gépet...
2013. aug. 12. 08:13
 18/20 anonim ***** válasza:
Érdekelne milyen gépről van szó, milyen szolgáltatást nyújt a cég? Mi a fő profil, van rá kereslet?
2013. aug. 12. 08:40
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat Flector 67, akkor ezt mindenképpen meg fogom beszélni vele.
2013. aug. 13. 14:21
 20/20 A kérdező kommentje:
Nyomtatás, reklám grafika, weblapkészítés, arculat, design, stb
2013. aug. 13. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!