Ha kiváltom a vállalkozói igazolványt, utána minden adót és járulékot nekem kell fizetnem havonta magam után? Vagy hogy van ez? Mennyi ezeknek a havi díja?
igen. mindent magad után kell fizetni, ha van bevételed ha nincs.
A biztosított egyéni vállalkozó 10% nyugdíjjárulékot, valamint összesen 8,5% egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulékot fizet a vállalkozói jövedelem szerinti adózás esetén a vállalkozói kivét, átalányadózás esetén pedig az átalányban megállapított jövedelem után. A nyugdíjjárulék alapja havonta legalább a minimálbér, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja havonta legalább a minimálbér másfélszerese
Szia!
Elég dúrva a helyzet. Amint nyilvántartásba vesznek,azonnal járulékot kell fizetnek. DE!!Az előző kollégát egy kicsit kijavítanám. Ha nem vagy nyugdíjas és nincs legalább 36 órát meghaladó munkaviszonyod, akkor belép a minimum járulékok utáni adófizetés. Ami annyit jelent,hogy a 114.000 ft (garantált bérminimum) 100%-a után fizetsz 10% nyugdíjjárulékot, a 150%-a után 8,5% egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot, valamint a 112,5%-a után 27% szociális hozzájárulási adót. Ez 60.563 ft, ha jól számolom. És ezt akkor is, ha van kivét, ha nincs. Ha van kivéted akkor még plusz 16% szja a kivét után. És még nem csináltál semmit.
Egyébként nem tudom mit szeretnél csinálni, de javaslom az adómentes KATA-t. Az csak 50.000 havonta , ha van kivét, ha nem.
De javaslom,mielőtt belevágnál látogass meg egy könyvelőt.
U.i:Bocsi,hogy ilyen hosszú lett, de nem tudtam rövidebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!