Netes vállalkozás hogy lehet legális?
Nem kell hozzá könyvelőnek lenni, ez marhaság.
Bizonyos összeghatár alatt a magánember a magántulajdonát eladhatja és még csak be sem kell vallania.
Aztán az összeghatár felett a nyereség(!) szja köteles. Tehát ha eladsz egy festmény 400eFt-ért, de tudod bizonyítani, hogy 300-ért vetted, akkor a 100eFt az adó alapja, ennyi lett a "jövedelmed" ezt kell bevallni.
Ha már webáruházban akarjátok csinálni, tehát nem online piactéren, nem apróhirdetéssel, akkor ahhoz kell egy vállalkozási forma. Én nemrég woltam egy ingyenes előadáson, ott sok jót hallhatsz a témában. Nem reklámozom őket, nekem ők senkim, de annyira hasznos hogy szerintem érdemes elmenni rá:
Annál is inkább nem reklám, mert ingyenes.
Az a bizonyos összeghatár 200 ezer ft, és 1-2 alkalomra szól. Szóval ésszel, a NAV-nak kiemelt csoportja a netes kereskedésre.
Könyvelő, meg azért kell, nehogy úgy jár, mint a embereke itt, aki 2 hónapja egyéni vállakozóként itt panaszkodott, hogy 7 év után rávartak 6 milliót, mert rosszul számolt valamit.
Vannak vidéki helyszínek is a szemináriumhoz.
Ja értem az elsőt a könyvelővel, az valóban nem árt a vállalkozáshoz. (Félreértettem, azt hittem azt mondod, hogy a kérdező maga legyen az)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!