Valóban nem használható "adószámos magánszemély" formula kézművesként 2013-tól? Mi a jelenlegi szabályozás?
Figyelt kérdés
Túl sok és túl különböző infot találtam, nem tudom már hova tenni.2013. jún. 15. 14:12
1/2 anonim válasza:
Könyelőként mindig azt szoktam mondani,hogy aki az adószmos magánszemély kategóriát kitalálta, azt szívlapáttal kellene jól megkenegetni, mert a kifizetők nem tudják értelmezni ezt a kategóriát.Ugyanaz az aállatfajta, mint a megbízási jogviszony, vagyis minden jjárulékot és adót vonni kell tőle, legfeljebb abban különbözik, hogy 10% vagy tételes költségelést választ.
Megbízással elég érdekes a kézművsség, és nem is tudom, hogy pl nyugtát hogyan tud adni, ha magánszemélynek értékesít és hogyan feizeti vallja a járulékait, különös tekintettel a szociális hozzájárulási adóra...
szóval valmi vállalkozási forma félét kellene erre kitalálni, van néhány, pénztárca dönti el, mi éri meg és mi nem, főleg, ha nincs mellette más főállása.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! Sajnos én is detto ugyanezt vettem észre, ki lehetett az a hatökör, aki ezt létrehozta? Mintha direkte arra menne ki a játék, hogy megbüntessenek...
2013. jún. 24. 12:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!