Vállalkozás vagy kft, melyiket éri meg jobban, melyiknek mik a költségei?
Van bejelentett alkalmazotti munkaviszonyom viszont emellett szeretnék dolgozni mint vállalkozó. Számítógépes munkákat végeznék, esetleg pár eszközt is vásárolnék a megrendelőknek amit továbbadnék, meg természetesen a munkához szükséges eszközöket is úgy szeretném megvenni hogy utánna visszaigényelhessem az áfá-t.
Nem vagyok képben az ilyen ügyekben, ezért kérném a segítséget a választáshoz, sok a buktató meg a rejtett költség ami alapításkor nem feltétlenül derül ki és nehéz utánnajárni is.
Köszönöm a választ!
Közbe én is utánnanéztem amennyire lehet és én is a vállalkozást találom a megfelelő megoldásnak , főleg hogy csak kipróbálni szeretném először.
Annak milyen költségei vannak alapításkor? Jól láttam hogy semmilyen, max pár ezer ft?
Ha számlát adok egy munkáról akkor az után kell 16% adót fizetnem? És ha én kapok számlát arról visszaigényelhetem az áfát, illetve miről adhatok és kaphatok számlát pontosan?
Köszönöm a válaszod!
Még annyit kérdeznék, hogy mi a különbség az áfa alanyiság és az áfázás nélküli verzió között?
Ezzel a KATA -val miért járnék én jól? Elvileg csak a 16% adót kellene a nyereségem után fizetni mert van bejelentett 40 órás munkaviszonyom.
Bankszámlának megadhatom a sajátomat ugye, nem kell nyitni másikat emiatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!