Szerintetek egy online ruhabolthoz, mennyi kezdő tőke kell?
Adózáson kívül! Az adózás (havi járulékok fizetése nélkül!)
3-4000Ft-os nem márkás, de minőségi ruhákról lenne szó!
20%-ot fizet a limited company azert a britek se hulyek hogy par ezer forintot kelljen adozni...
dolgozok utan van a tax es az NI... az meg ket masik kalkulator.
britek jobbak de mar sokszor mondtam nincs ott se kolbaszbol a kerites!
ezek kozul melyik lenne a parezer forintos havi ados ceg? vagy mennyi bevetellel szamolsz?
akkor te nem ceget alapitasz ezek szerint...
es nem tervezel 8000-nel nagyobb eves bevetelt
Nem LTD-ről beszélek, annál 0-300ezer fontig fix 20%, ezt tudom, azt majd akkor, ha elérném a 20-25ezret, a fölött már az LTD értelemszerűen és nem az egyéni vállalkozói!
De az alatt igénybe venném az adómentességet ami ugye 9000 font (3 millió ft) nyereségig jár éves szinten, ugye addig csak a havi fix 10fontot (3500 ft-ot) kell fizetnem kb. 9000 font nyereség felett, pedig 20% összesen, + a TB pedig kb. 6000fontig (2,1 millió ft-ig) adómentes a fölött 9%!
És más nincs! Kivétnél sem kell már adózni!
LTD-ét addig nem alapítanék míg nem fejlődök fel odáig!
De örülök, hogy ide tévedtél, mert egy valamit kérdeznék, ha már áttértünk a kérdésről az adózásra, remélem még válaszolsz rá!
Az ÁFA mentesség hogy van? Adóévre nézik a 77ezer fontot (26,5millió ft) vagy ameddig el nem éred ezt a bevételt? Ez nem tiszta még!
És tervezek 8ezer felett! :)
De addig még hosszú út áll előttem! :)
nah ez jo!
lehet inkabb ltd helyett maradok en is ennel aztan megnezem hogy hogy mennek a dolgok.
mondjuk ebben csak annyi a vacak hogy ra kell irnod a szamlakra meg a levelekre a sajat neved is...:( en meg szeretek inkabb nev nelkul operalni...
mindegy.
a 77000-es treshold csak a brit lakosokra vagy arra vonatkozik akinek ott van a cege. ergo alapithatsz innen is ceget online viszont regisztarlni kell a VAT-ra ahogy en ertelmezem
ha viszont ok a lakas akkor az elmult 12 honapban nezik a 77000-et. ha afele mesz akkor regisztralni KELL
ha ugy erzed csak ideiglenesen mesz a 77000 fele akkor indoklassal kerhetsz felmentest
illetve akkor KELL meg regisztralni ha ugy nez ki a kovetkezo 30 napban 77000 felett lesz a forgalmad? ami vicces mert nem jos az ember xD
Azert ehhez is szukseges egy kis kutatas de sokkal jobb mint a magyar adozas...
komolyan a mensa.hu szerint boven az atlag felett vagyok de engem kikeszitett a magyar adozasi rendszer... nah meg hogy meg az onkormanyzaton se tudnak tajekoztatni, de meg a konyvelok se... szoval csodas itthon a helyzet
amugy milyen ruhakat akarsz arulni?
kuldesz kepet?
en olyan biszukat szeretnek mint amiket az accessorize-ban vannak
Igen rá kell írni a számlára a neved, de mint írtad, hogy mivel is akarsz foglalkozni, illetve foglalkozzol már, tehát nem cégekkel állsz majd kapcsolatban, így a vevőidnek nem lesz fontos a számla!
Számlát adni meg nem muszáj, a briteknél a számla igazából azért jó, mert saját magadnak vezeted könyvelés szempontjából, de nem kötelező egyéni vállalkozás esetén!
A bankszámla kivonat a mérvadó!
De nagyobb bizalmat ad a számla a vevőidnek, illetve akár wordben kiállítható!
Ltd-ét kezdésnek azért sem ajánlom, mert a könyvelése drága! Ergo ahhoz kell is könyvelő!
Míg az egyéni vállalkozáshoz nincs szükség könyvelőre igazából!
Az adóbevallás kitöltése:
Bevétel - kiadások = Nyereség
6000 feletti nyereség 9%-a ezt beírni egy rublikába
9000 feletti összeg 20%-a, ezt beírni egy rublikába (33000 font nyereség felett már magasabb a %, innentől az LTD éri meg, ott ugye 20% a 29% helyett, de viszont nincs adómentesség!)
És készen is vagyunk! Persze időigényes!
(Valóban ennyiből áll az adóbevallás!)
Ez után pedig be kell fizetni! :)
Ezután mehetünk pénzt költeni, mert más adó nincs! :D
"És a britek sem hülyék!"
Hidd el ez nem így működik, kevés az adó, így nem áll érdekükben csalni! Minek csaljanak? Befizetik azt a kis 29%-ot a maradék 71%ot meg el lehet költeni vagy akármi más!
Ha attól félsz, hogy elrontanád az adóbevallást, nem kell aggódni!
Tévedni emberi dolog, azért nem fognak megbüntetni, ha akármit elírsz, csak megkérnek, hogy javítsd! Persze, ha hónapokig nem teszed meg és már 3. levelet küldik, akkor igen! De hibázhatsz korlátlanul, csak mindig eleget kell tenni a javításnak! Késedelmi kamatot 3hónap után számítanak, ha adóelmaradásod van! Rugalmasak!
Magyarországról szereznéd be ezeket?
Szia!
A britek sem hulyeket arra irtam hogy azt hittem ltd-re mondod a parezres adot - azt gondoltam csak az adozas egy reszet nezted.
Igen... maganemberekkel leszek kapcsolatban, de en annyira utalom a nevemet adni az uzleti dolgokhoz. Itthon is volt anno hogy futott a dolog, es pfff bejelolnek facebookon, randizni hiv ha latja a kepem, vagy olyan ertekelest ir vateran: "gyors megbizhato es raadasul nagyon csinos!" nem szo szerint ilyet inkabb rosszabb de a lenyeg hogy engem idegesit hogy uzletben igy dicsernek... mondjuk nekem ez egy elet hisztije, mashol is kapom. ilyenkor kivanom hogy lennek ferfi es vennenek komolyan.
a bevallas tenyleg halal gagyi
mondom nekem a magyar 130-as koruli IQ-val olyan volt hogy kva anyatok nem tudjatok leirni tetelesen a dolgokat sehol... vagy onkormanyzaton konyvelohoz kuldtek a kerdesemmel, konyvelo az onkormanyzathoz xD xD hat rohej nem?
jajj ezeknek az Accessorize-os dolgoknak tudom a forrasat... ugyanazt tudom megvenni amit ok arulnak csak sokkal olcsobban, remelem a brit kiscsajok rakapnak majd az oldalra :) de majd nyomjuk a marketinget. facebook, divat oldalak, nyeremenyjatekok ami kifer belole.
es mivel nem lesz uzlet arra nekem nem kell koltenem. ezek meg csak bizsuk nem kell felprobalni. kell egy csinos kis cuki rozsaszin vagy vmi csajos weboldal azt puszi
ez sajnos itthon nem megy mert itt csorosag van
de ott egy csaj lazan kiad egy gyurure 8-10 fontot... semmi penz neki. egy pubos ebed dragabb... vagy ez kb 2-3 korso pia ara
amugy beszeltunk masik kerdesednel
a ruhaknal tudod mondtam hogy nem lehet felprobalni. de talan irtad is hogy lenne ra garancia hogy visszakuldheti ha nem jo. persze ird hogy a postakoltseged nem adod vissza es rajta kell lennie mindennek a ruhan - sealed condition
ez amugy is jogszabaly, de ha kiirod akkor lehet tobb a bizalom.
neztel mar webaruhaz keszitoket?
te milyen cuccokat akarsz arulni?
jah igen es a szamla az kesz rohej naluk!
emlekszem az elso szamlara amit kaptam egy kavezoban
egy indigos tomb, annyi volt rairva hogy banana shake nap es ar meg a kavezo neve
de semmi cegnev, cegjegyzekszam, sztem alairas se volt rajta...
bezzeg itthon utaskiserokent: mit adtam el, mennyiert elotte kihuzogatni a helyeket, betuvel kiirni, datum, alairas, es most ugy hallottam hogy ebbol mar duplan kell majd csinalni xD eddig is 3 peldany volt: vevo, ceg, ami a nyugtatomben maradt xD
Tudunk facen beszélni? Nyugi! Nem fogom mondani, hogy szép vagy! :D
És privátba tudnék egy két dolgot ajánlani, ha érdekel!
Könyvelőt is tudok ajánlani stb. ha szükséged van rá!
Amiket árulnál érdemes szétnézni az ebayen is, hogy ott mennyiért adják, mert az igazi konkurencia ott van! És az angolok az ebayen veszik a ruhát és az ilyeneket általában! A másik kérdésnél ezért nem értettem egyet azzal h nem menne! Macerásabb a ruha mint az ékszer ez mondjuk biztos!
Mivel eltolódott annál a kérdésnél is egy olyan irányba ami főként nem a kérdés volt, továbbá tudatlanságból fakad és hozzá nem értésből, már a márkás 100fontos ruhákhoz amiről szó nem volt és kértem is, hogy ez lényegtelen, de ment az erősködés, ezért úgy állítottam be magam, mintha nem vágnék bele, továbbá a kérdést úgy írtam ki, mintha még nem fogtam volna bele! Itt érdemes ferdíteni, illetve kitekerten kérdezni, ezt tapasztaltam, különben keresztre feszítenek és már a temetésedet jósolják! :D
Ennél a kérdésnél arra lettem volna kíváncsi, hogy mennyi az a minimum amiből már meg lehet élni...
Privátba elárulok mindent, kivéve az üzleti titkokat! :)
Webáruházban is tudok segíteni!
Nekem facebook lenne a legjobb a beszélgetésre, de ha nem akarod azt kiadni, akkor itt privátban!
Sok szerencsét!
És végülis amire kíváncsi vagyok, feltéve ha elárulod és nem kényes a kérdés!
Te mennyit fektettél bele illetve fogsz? Mi a reális ebben szerinted?
Mert ha kevés a látogatottság, akkor hiába van sok terméked, de ha van látogatód és kevés a terméked, akkor nem lesz konverzió, illetve csökken a látogató is idővel! Remélem érthetően fogalmaztam! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!