A Tőzsdézéshez hogy kezdjek neki?! (többitlent)
A neten található legtöbb oldalt elolvastam.
Az alakzatok,technikákról szoló olvasmányokat is .
Demo verzióban Forexen fent vagyok ,de kérnék segítséget !
Hol tudnám fejleszteni magam? vagy ki által?
ui.: Ha valaki nagy szakértője ennek és van pár szabad perce jelezze és ráírnék :)
Yes. Kizárólag papíron csináld.
A technikai elemzésen alapuló spekuláció helyett én a fundamentális befektetést ajánlanám. A kettő ég és föld, az utóbbival viszont biztosan nyersz hosszútávon, ha néhány józan szabályt betartasz.
Kezdj el információt gyűjteni itt:
www.moneymentor.5mp.eu
"Bármit csinálsz, a 3-ra ne hallgass, bődületes marhaságokat beszél. A fundamentalista tréderek pénzéből, veszteségéből élnek a technikai elemzést használók, az esetek kb. 99%-ában."
Ez vicces volt.
Te spekulációról beszélsz (illetve, gyanítom, nem tudod, miről beszélsz, lásd "fundamentalista tréder", és hasonlók), én befektetésről. Ha hozzászólsz, legalább értelmesen tedd, kérlek. Na de a laikusoknak mindegy, ők nem tudják megítélni, hogy te valamilyen harmadik szemeddel látod, hogy valakik a nyereségük 99%-át szerzik valakik veszteségéből.
Az előbb hibásan fundamentális befektetést írtam, de értékalapú befektetést akartam írni, ez tehát az én saram, figyelmetlenség volt.
Az értékalapú befektetés elsősorban a vállalat múltbeli teljesítményére koncentrál, elmúlt 5-10 évére. Vizsgáljuk az adósságrátáját, a nyereségét, a vezetést, a saját tőke változását, az osztalékot, a p/e, p/bv arányt, akvizícióit, ipo-it. Ha a befektető megfelelőnek látja, és az árfolyama is vonzó, részesedést vásárol hosszútávra.
Ennyi.
Ok, így azért már más, mert legalább értem, hogy miről beszélsz.
Hozzászólni pedig nem tudok / akarok, mert ezekhez a dolgokhoz én nem értek. Először azt hittem, hogy fundamentális devizakereskedésről beszélsz, a gyengébbek kedvéért pl. arról, amikor valaki eurót ad el ész nélkül arra alapozva, hogy válság van a kontinensen. Hidd el nekem, amikor azt mondom, hogy ezeknek a trédereknek a veszteségéből élnek azok, akik ellenben okosan csinálják :)
Na mind1, kedves kérdező, ha téged viszont a devizakereskedelem érdekel, akkor ha esetleg van kérdésed nyugodtan írj privit. Szép napot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!